Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tüm Giderlerdeki Kötü Kokular için Önlem ve Çözüm

O

Oktay Eryılmaz

Mutlaka biliniyordur , ama bilmeyenler için Harika bir çözüm.
Bir kutusu toz diğeri sıvı bir fincanda birleştirip bir kovada köpürtüyorsunuz
Giderler döküyor bir müddet bekletiyorsunuz
Bu bakteriler giderlerdeki ve depolardaki tüm bakterileri yiyor yok ediyor.
Koku olmasına izin vermiyor olan kokuyuda yok ediyor

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2018, 07:52:21 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
Oktay Abi. Nereden alabiliriz bu iki kardesi?
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Oktay Abi. Nereden alabiliriz bu iki kardesi?

East Marine de satılıyor çok başarılı biz 6 aydır kullanıyoruz
Uygulayıp 1 hafta 10 gün depoda bekletebilirsen kesin çözüm
  • IP logged

R

Recep Ertürk

Havalar ısınmaya başladı. Su depolarınıza 1 şişe üzüm sirkesi dökün. Musluktan o bataklık kokusu gelmeyecektir. Denenmiştir.

Daha ucuzu varsa öğrenmek isterim..

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Havalar ısınmaya başladı. Su depolarınıza 1 şişe üzüm sirkesi dökün. Musluktan o bataklık kokusu gelmeyecektir. Denenmiştir.

Daha ucuzu varsa öğrenmek isterim..

Hemen deniyorum teşekkürler, wc giderlerinde ve depolarında iş görürmü acaba
  • IP logged

R

Recep Ertürk

Sirkenin wc gider ve deposunda iş görüp görmeyeceğini bilmiyorum.
Bir kahraman çıkıp denerse ederse öğreniriz.  ;D

Karavanlı zamanlarımda, portable tuvalete domestos ve su karışımı dökmek en iyi çözümdü. Depodaki atık koku yapmaması yanında dönüşür ve insanın içini kaldırma özelliğini de yitirirdi. Tuvaletin içine döküldüğünde depoya da gideceğinden veya bir miktar depoya konduğunda koku yapmaması gerekir. Ama tank metal ise ne tür etki yapar bilemem.

Tuvaletin kullanım suyu (taharet musluğu ve temizleme suyu) deniz suyu ise Ege ve Akdeniz'de tuzluluk oranı nedeniyle koku yapmaması gerekir diye düşünüyorum. Ama denemedim. Bilmiyorum. Öyle olacağını sanıyorum. Marmara ve Karadeniz'de koku yapması muhtemeldir.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Sirke, Arap Sabunu , Çamaşır Suyu. Masalın vazgeçilmezleri. Boş pis su tankina özellikle beyaz sirke dökün.5 litre filan. En adisinden çamaşır suyu. Ve teknenizde artık ne kadar temizleyici varsa. Bol deniz suyu ile çevirin. Sahane sonuç alacağınizi garanti ediyorum. Ben en son Bu hafta sonu yaptım. Kendimi kaybedip nereden geldiyse 1 litre Selin limon kolonyası dahil Arap sabunu, artmış yağ sökücü ne bulduysam döktüm. Tabii bal dok yala değil. Ama ne zaman sifonu çeksem Arap sabunu kokusu alıyorum.  :) 
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • KUTUP YILDIZI
Sirke, sıvı yağ. 
Sirke kireç oluşumunu önler,
yağ wc'nin lastik sistemlerinin rahat çalışmasını sağlar.

Tekneyi terk ederken wc' lere tatlı su dökerek pompalayın.
Koku kalmadığını göreceksiniz.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
Koku yapan zaten genellikle denizden gelen sifon suyu hortumu içindeki su oluyor. Hortum koku geçirmez hortum da olmayınca rahatsız edebiliyor. Hatta biraz bekletilirse ilk çekerken siyah su gelmesi bile muhtemel. Hatta kötü kokusu rahatsız edici.

Pis su tankına ne kadar sirke tavsiye edersiniz?
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri

Pis su tankına ne kadar sirke tavsiye edersiniz?

100 litre PST. (Pis Su Tankı :) )

Boşken 5 litre kadar koyun. Bir o kadar da temiz su. Seyirde çalkalansın, sonra boşaltın gitsin.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Sirke malum asit. Tekne çıkış vanaları civarında uzun süre bekletmemek gerekir sanki.

Tank ve tanka giden borudan öteye geçmeyeceğinden emin olmak gerek diye düşünüyorum.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Bugün sabah sizlere bilgisini verdiğim ,

İthalatını ve tüm Türkiye dağıtımını yaptığımız Mexel G Trap
Doğada tamamen kendi kendine çözünebilen, özenle seçilmiş mikroorganizmalar ve bakterilerden oluşan mexel G.Trap organik atıkları ve yağları sıvılaştırarak temizler. Bununla beraber ortamda kötü kokuya sebebiyet veren ve hastalık yapıcı bakterileri inhibe ederek kötü kokuyu bertaraf eder.

mexel®G.Trap ile birlikte kullanılarak ortamın biyolojik dengesini optimum seviyelere çeker. Bu sayede kokunun ve organik atıkların daha hızlı bertaraf edilmesini sağlar. mexel®G.Trap `in kullanıldığı her ortamda kullanılabilir.

Yazıyor açıklamasında

;D

Bu bakteriler depolar ve depolara giden borularda kıyıda kenara yapışmış taşlaşmış olan insan atıklarını ( b.k) yiyor yok ediyorlarmış.
Aynı işisirke vs yapabilir ama derhal deneyeceğim .
Çünkü bunu hazırlaması meşagatli ikisini bir fincanda karıştırıp büyük bir kova su ile karıştırıyorsun.Üstte olusan köpüğü Tuvalete döküyorsun.

• IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2018, 18:10:57 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
  • ANDROMEDA 1
Bizim için limon tuzu+ sirke+ karbonat vazgeçilmezdir.
Limon tuzu ve sirke ile tuvalet, hortum ve tankta oluşan kireç giderildiği için kireçlenmeden kaynaklanan koku da yok oluyor. Tuvalete bir su bardağı kadar sirke ile bir kaşık kadar karbonat ve limon tuzu koyup tuvaletin kapağını kapatın. Köpürme sona erdiğinde tatlı su ile durulayın. Bu işlemi sık sık yaparsanız zamanla tesisat kireçten tamamen arınır.
Karbonat kokuya sebep olan bakterileri yok ettiği için rahatsız eden kokuların olduğu her ortamda kullanıyorum. Tuvalet ve giderler koku yaparsa hemen pudra gibi biraz dökerim. Sprey başlıklı, su dolu bir plastik şişeye iki çay kaşığı kadar karbonat ile koydum. Ara sıra gardırop, portmanto, buzdolabı gibi koku olan ortamlara sıkıp kapakları kapalı tutunca kısa sürede kokuları yok ediyor. Ayrıca karbonat, deodorant yerine kullanıldığında vücuttaki ve giysilerdeki kötü kokuları da yok ediyor.

Oktay Reis'in bahsettiği karışımı da daha önce duymuştum. Çevreye zararı vermeyip bir de kötü kokuları engelliyorsa kesinlikle hayatı kolaylaştırır.
  • IP logged

• *
Mexel GTrap yaklaşık 5 yıldır kullandığımız ve hayatımızı kurtaran bir ürün.Borular ve depodan kaynaklı kokuları gerçekten yok ediyor.Yazın kulanım frekansının artması yaz sezonu sonuna doğru azıcık kokuya sebebiyet verse de tamamen boşaltılıp sadece bu uygulamayı yaparsanız sorun çözülüyor.
Anımsatmak isterim ki biz 7/24/365 gün teknede yaşıyoruz.
Not: Kışın marinada olduğumuz için elbette tuvaleti kullanmıyoruz.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

O

Oktay Eryılmaz

Mexel GTrap yaklaşık 5 yıldır kullandığımız ve hayatımızı kurtaran bir ürün.Borular ve depodan kaynaklı kokuları gerçekten yok ediyor.Yazın kulanım frekansının artması yaz sezonu sonuna doğru azıcık kokuya sebebiyet verse de tamamen boşaltılıp sadece bu uygulamayı yaparsanız sorun çözülüyor.
Anımsatmak isterim ki biz 7/24/365 gün teknede yaşıyoruz.
Not: Kışın marinada olduğumuz için elbette tuvaleti kullanmıyoruz.

Gerçekten öyle Kaan bey
Ben Netsel marinada Eastmarine den  4 -5 kutu alan İngilizlerden görmüştüm .
Bu nedir böyle kapışıyor bunlar bunu diye ordaki arkadaşa sormuştum.
O günden beri vazgeçilemez bir şey oldu.
Bir arkadaşımın bayağı eski ve içerisi gerçekten çok kötü kokan kayığında işe yaradı
Çünkü mantığı doğru , kokuyu üreten bakteriyi yiyen bakteri iyi fikir ...
  • IP logged

Yukarı git