Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Güverte Kaymaz Tamiri

• *
Güverte Kaymaz Tamiri
OP: 25 Nisan 2018, 21:24:58
Teknemin yaşı sebebiyle fabrika üretimiyle yapılan güverte kaydırmazlarımı nasıl tamir ederim diye düşünüp duruken bu videoya rastladım. Kaymaz malzemenin temiz bir kısmının etrafını bantla çevirip, Poli Vinil Alkol ile 4 yönden (kaymaz giritiler tamamen alkolü emebilsin diye) sprey ile yıkanıp yarım saat kurumaya bırakılıyor. Sonrasında jelkot dökülüp kuruduktan sonra elyap epoksi kaplanarak taze kalıbı elde etmiş oluyorsunuz. Videonun devamında da aynı yöntemle eldeki dişi kalıptan kaymaz üretiliyor.

• IP logged

R

Recep Ertürk

Ynt: Güverte Kaymaz Tamiri
#1: 25 Nisan 2018, 21:34:35

Oğuzhan reisim ben güvertedeki kaymaz boyanın üstüne bir kat daha atmayı planlıyordum. Önce yıkayıp, sonra asetonla silip, kenardaki beyaz poliüretan boyayı bantla ayırıp elimdeki kaymaz boyayı sürmeyi düşünmüştüm.

Ço da eski değil, iş görür formdalar. Bir-iki kat kaymaz boya atılsa yanlış iş mi olur?

• IP logged

• *
#2: 25 Nisan 2018, 21:38:04

Oğuzhan reisim ben güvertedeki kaymaz boyanın üstüne bir kat daha atmayı planlıyordum. Önce yıkayıp, sonra asetonla silip, kenardaki beyaz poliüretan boyayı bantla ayırıp elimdeki kaymaz boyayı sürmeyi düşünmüştüm.

Ço da eski değil, iş görür formdalar. Bir-iki kat kaymaz boya atılsa yanlış iş mi olur?
Ben görüntüye takık olduğumdan uğraşırım Recep reis. Bazı yerlerde zamanla kaymaz jelkot tamamen bitmiş. Bu arada benim bahsettiğim üretimde fabrikada kalıpla dökülmüş kaymaz zemin. Kaymaz boya değil. Yanlış anlaşılma olmasın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#3: 25 Nisan 2018, 22:20:07
Hasar alanı büyük değilse kalığ işini, temiz bir yere vazelin sürüp üzerine alçı dökerek yapabilirsiniz. Alçı da en az jelkot+epoksili elyaf kadar başarılı olacaktır ama ikisi de kırılgandır. Vazelin sürüp diş deposundan ağız kalıbı almakta kullanılan malzemeyi alıp kullanmak çok daha iyi sonuç veriyor.  Yarım kiloluk ambalajda satılıyor, su ile hazırlanıyor, priz aldığında renk değiştiriyor, çok esnek olduğundan kolaylıkla sökülüyor ve bozulmuyor.
  • IP logged

• *
Güverte Kaymaz Tamiri
#4: 25 Nisan 2018, 23:05:40
Hasar alanı büyük değilse kalığ işini, temiz bir yere vazelin sürüp üzerine alçı dökerek yapabilirsiniz. Alçı da en az jelkot+epoksili elyaf kadar başarılı olacaktır ama ikisi de kırılgandır. Vazelin sürüp diş deposundan ağız kalıbı almakta kullanılan malzemeyi alıp kullanmak çok daha iyi sonuç veriyor.  Yarım kiloluk ambalajda satılıyor, su ile hazırlanıyor, priz aldığında renk değiştiriyor, çok esnek olduğundan kolaylıkla sökülüyor ve bozulmuyor.
Ahmet reis, vazelin kalınlık yaratmaz mı? Alkol viskozitesi düşük bir sıvı sonuçta . Öner’inizi muhakkak uygulamışsınızdır. Sonuç videodakine yakınsa sizin Öner’iniz daha basit. Onu uygulamak daha mantıklı .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#5: 26 Nisan 2018, 07:31:33
Vazelin kremdir, kalın uygularsanız, alıbı bozar, incecik bir tabaka yapacaksınız. Süedükten sonra bezle silebilirsiniz, o ince tabaka iş görecek kadar kalıyor. Amaç elde ne varsa onlarla bir şey yapabilmek.
  • IP logged

Yukarı git