Öğleden önce bir telefon;
-Utku Bey, ben Yurtiçi kargodan arıyorum, paketinizi teslim edecektim.
-Kimi aramıştınız?
-Utku Uçkan ile görüşecektim?
-Ben değilim ama Utku Uçkan ismini biliyorum ve burası İstanbul.
-Özür dilerim, ben İzmirdeyim
Anladım tabii, Utku Reise giden kargonun üzerine benim telefon yazılmış. Utku Dede, umarım kargonuz size ulaşmıştır?
Öğleden sonra benim kargom da ulaştı. İçinden, üzerinde İş Emri etiketi de bulunan güzel bir HeyamolaHey bayrağı çıktı. "Başarı, detaylarda gizlidir". İş Emrinin detaylarından, İş Akışları düzgünce kurgulanmış, ERP altyapısı olan kurumsal bir şirketten gönderi aldığımı anladım. Gerçi gönderi etiketinde ufak tefek yanlışlıklar olmuş ama olacak o kadar. Oktay Reis teşekkür ediyorum; ellerinize sağlık. Umarım ben de bedelini, bana teşekkür edebileceğin bir vesile ile ödeyebilirim.
Oktay Bey,
Kusura bakmayın size bundan sonra bey olarak hitap edeceğim.
Biladerim ünvanı aramızda olan amatör denizciler için kendilerini kendime yakın hissettiğim kişilere kullandığım hitap şeklim.
Siz artık benim için denize düşen amatör bir denizci kazazedesiniz.
Bu açıklamadan sonra daha önce konusu edilen yanlışlık yüzünden flama gelmemiş ve başucumdaki duvar boş durmaktadır.
http://i.hizliresim.com/BvObDM.jpgYastık kılıfları ile büyük bir ambians oluşturacağını göreceksiniz.
Aklıma gelmişken benim yastık kılıflarımı ve desenli donlarımı unutmayın lütfen.
Don deyip geçmeyin benim 2 numaralı toruş araba hastası. Aannesi yeni donlar almış ve üzerinde araba resimleri var diye vallahi oğlan artık donuna yapmıyor.Belki bu ihtiyara da bir yararı olur tekne resminin.
Yanlış yazılan telefonu 533 dörtyüzonbeş 52 67 olarak düzeltip adresime yeniden yollarsanız çok sevineceğim.
Heyamola'dan şanssız bir kaza neticesinde düşmeniz nedeni ile adres yazılı exel tablosunu göremiyor iseniz adresimi uygun bulduğunuz bir yol ile size iletebilirim.
Dün güvertede gezerken ve kendim neden olduğum ve benim için çok üzücü bir yazım kazası geçirdim.
Psikiatristim bu neden ile bir müddet kamaramda istirahat etmemi ve ilaçlarımı almaya devam etmemi,güvertede de fazla dolaşmamamı önerdi.
Bu arada abartmadan özel kamara ziyaretleri ile vakit geçirebileceğimi söyledi.
Güvertede olmadığım ve kaptan köşküne çıkıp sizi ve diğer kazazedeleri arama işlemleri ile ne durumda olduğumuzu bu nedenle bilmiyorum.
Kamaradan gördüğüm heyamola olduğu yerde dönüp duruyor ama bu MOB nedeni ile mi yoksa
''körler ile sağırlar bir birini ağırlar'' manevrası mı bilemiyeceğim.Eğer hala denizde ve sürükleniyorsanız Heyamola dönüşleri sırasında yanınızdan geçecektir.Arkasına takılmış çok güzel ahşap patalya göreceksiniz.Heyamola durup sizi almasa bile içindeki Böke biladerime seslen seni yanına alacaktır.
Sizin kaza olayınızın da daha açık gösterdiği gibi başlattığı fırtanının üzerinde düşünülmeli ve tekrarında yeni amatör denizcilerin de denize düşmesinin önüne geçecek yeni önlemler alınmalıymış.
Kimseye dokundurma ve kaba deyimle laf çakma yapmıyorum.Daha öncede yazdım başım kıçım oynamaz,kulis ve telsiz ile dedikodu yapmam.Telefonumu okuyan ve benim ile derdi olan tüm amatör denizci arkadaşlar arayabilir.Yanlış anlamalar olabilir ve istemeden üzdüğüm ve de kırdığım kişilerden de bu vesile ile özür dileme fırsatı bulmuş olurum.
Eski bir dostum anlatmış idi. Ge ko da kavgacı tanıyormuşum. Çeto kaptan olayından ötürüdür diye düşünüyorum. Ama ne ironikdir ki Çeto kaptan da kurduğu oluşuma beni aynı nedenlerle almak istememiş.Doğru yazanı 9 forumdan kovarlar demişti büyük dedem.
Sevgi,huzur ve kuru kalmanız dileklerimle.
Not:Yazdıklarımı amatör denizcilik açısından anlamlı bulmayan arkadaşlara diyecek sözüm yok,
Anlam çıkarmak için sonradan girenler kişisel yazılarımı peş peşe okurlarsa belki daha anlamlı olur diye düşünüyorum.