Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Heyamola Hey Fors

R

Recep Ertürk

Ynt: Heyamola Hey Fors
#360: 07 Mayıs 2018, 11:33:21

not : Bana bu işten tek teselli Gurcatınızda çekili Fors canlı görmem
 veya Fotorafını  burda paylaşmanız olacaktır.Bunu cidden önemsiyorum selamlar

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Fors değil,
Flama..

Not: Yanlış mı biliyorum? Fors üçgen flama dörtgen olmuyor mu?

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
#361: 07 Mayıs 2018, 11:48:19
Konuyu kaşımak gibi olacak ama ben de bu konudaki kontr fikrimi söyleyeceğim. ???
Bizler veya en azından ben burada yeni arkadaşlar ve dost edinmek için bulunuyorum.
Bir arkadaşın bana bir flama hediye etmesi beni bozmaz ve etik olarak düşünürsek de kimseyi bozmaz.Nedeni daha önce bir arkadaşın yazdığı gibi bu her öğle yemek ısmarlama olayı değil.Oktay kaptanıma da yıkılıyoruz durumu oluşmadı.Bizler onu zorlamadık ve görülen o dur ki bu işi zevkle ve şevkle yapmak için bir çaba içine girdi.En azından şu ana kadar takip ettiğim kadarı ile böyle algılıyorum.
Yıl 79 ve çalıştığım Tarımsal Arş. Enst. de atelye şefiyim ve de bazı acil durumlarda sanayi sitesine kurumum adına alışverişe gidiyorum.Ve hala akülerimi aldığım Çapkınoğlu firmasında oturmuş işlem yapıyoruz.Birisi girdi ve Renoların kapı kilidi karşılıklarını yapmış.Abi numune bırakayım dedi.Bakayım dedim çünki bende de Reno12 var ve kilit karşılıkları yumuşak bir malzeme ve aşınıyor.Ben birtakım alabilirmiyim dedim ama adam para gerekmez deyince geri verdim.Tanımadığım bir kişiden ve işim ile ilgili ise hele asla tek kuruşluk bir şey irtikap sayılır diye düşünürüm ve etik değildir.
Ama burada,dost edinmek için bulunduğum bir ortamda flama veya fors için para vermem.Ödemem bira olacak miktarı buz dolabı ile sınırlı ve cinsi Tuborg olacaktır. !O__
  • IP logged
DeDe

• *
#362: 07 Mayıs 2018, 11:58:46
Oktay Kaptan,
Flama/fors bugün elime ulaştı. Çok güzel olmuş, elinize emeğinize sağlık... Çok teşekkür ederim. Ben size bira ve kuruyemiş ısmarlamayı tercih ediyorum.
Kuruyemiş toptancısı olduğum için daha ucuza oluyor bana..... :D :D :D

Göcek'te bu yaz görüşmek dileğiyle...
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#363: 07 Mayıs 2018, 12:12:33
Bir başka Oktay'dan:

Oktay Maral'ın bir sözü vardır, yardım istemeyene yardım etmeyeceksin der ve etmez, yardım istediğinizde de yanı başınızda bitiverir. Gece yarısı, yatağından kaldırıp, Oktay abi adadan dönerken yolda kaldım, hiç rüzgar yok, motorum da çalışmıyor dememe kalmadan teknesi ile yanımda bitti ve marinaya çekti, herhangi bir risk altında değildim, evde hanımın söylenmeyeceğini bilsem rüzgarı bekleyebilirdim.

Bu işte Oktay'a, (Maral'a değil Eryılmaz'a) haksızlık ediyorsunuz. Adam aptallığından, zenginliğinden, imkanı olmasından veya sadece bu forumu ve arkadaşlarını önemsemesinden dolayı bir şeye kalkışmış ve flama yapıp dağıtmış. Sanırım bunca atışmadan sonra o da adaşı Maral gibi yardım istemeyene yardım etmeyecektir, herhalde hiç bir iyilik cezasız kalmıyor.

Yapılan her işi para ile ölçmek doğru değildir, birileri bu forumu yaratmış, site adı ve barındırma için belirli bir bedel ödüyorlar ve forumdaki üyeler de maddi katkıda bulunuyorlar veya bulunmuyorlar. Hiç kimse çıkıp da bu forumun maliyeti bu kadar, her üye şu kadar ödeyecek demiyor.

Ben gidiyorum demek çok kolaydır. Herkes kalıp katkıda bulunmayı ve fikirlerini savunmayı asıl hedefi olarak belirlemelidir. 
  • IP logged

• *
#364: 07 Mayıs 2018, 12:16:53
Oktay Eryılmaz, foruma ve üyelerine yaptığınız katkılar için teşekkür ederim. Elinizdeki fazla flamaları lütfen geri dönüşüme başka şekilde çevirin. Bir çok koyda lokantlarda ve benzeri yerlerde bu tür flamaları duvarlarına asanlar var. Bu konuda yardımcı olabilecek üyelere dağıtın onlar da bu tür yerlere verip geri dönüştürsünler belki foruma kastkısı olur. 
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#365: 07 Mayıs 2018, 12:19:08
Basit sorular en çetrefil sorunların çözümünün anahtarıdır çoğu zaman.
1. Oktay reis flamaları kimseler sormadan, kafasına göre mi yaptı?
Hayır, DT'nin bilgisi dahilinde, datasını da tasarımcısı olarak benden alıp yaptı.

2. Bedel konusu konuşulmadı mı?
Konuşuldu. Kendisi bilabedel olamayacağı konusunda uyarıldı. Aksi durumda kendisine karşı borçlu duruma düşülmesinin söz konusu olacağı ve bu durumun istenmediği açık bir şekilde belirtildi.

3. Oktay reis bunu kabul etti mi?
Evet, hassasiyeti anladığını ve bir bedel belirleyeceğini deklare etti.

4. Bedel ve nasıl tahsil edeceği belirlendi mi?
Hayır. Ne Oktay reis maliyet bildirdi, ne de DT bir yöntem belirledi.

5. Bu bir sorun mudur?
Hayır. Oktay reis maliyeti bildirir. DT ödeme yöntemini Oktay reisle de görüşerek belirler.

6. Çok mu geç kalındı?
Hayır. Flamalar daha yeni adreslere ulaşıyor.

7. 400 adet neye göre belirlendi?
Bilmiyorum. İlk aşamada 100 adet yeter de artar demiştim. Fazlası sorun olur mu? Sanmam, zaten bir sezonda yıpranan bir materyalden bahsediyoruz.

8. Oktay'a teşekkür mü edelim, uygun bir yerinden gurcataya mı basalım?
Benim gurcata için ağır. Ayrıca kendi adıma teşekkürü tercih ederim.

Arkadaş bir sakin olun. Basit sorular sorup biraz olsun dışarıdan bakmaya çalışın. Şu süreçte eleştireceğim tek unsur Oktay'ın şaka yollu da olsa ısrarıdır. Bunun dışında eleştirecek bir nokta kendi adıma göremiyorum. Eksikler zaten bariz. Eh bir zahmet onu da DT-Donatan hep birlikte hallediverelim.

Farkında mısınız bilmiyorum ama kişiler üzerinden kavga, olgular üzerinden tartışma ve çözüm çıkıyor.

Son olarak, flamayı tasarladım. Bir adet alacağım da. Ama gurcatamda olmayacak. Çünkü aidiyetten pek hoşlanmadığım gibi ötekileştiren sembollerden de hoşlanmıyorum. Denizde rastladığım hiöbir teknenin gurcatasında ne dalgalandığını önemsemiyorum. Benim için Heyamolacı, GEKO, DADD'cı; hepsi bir. Denizde aidiyetle işim olmaz.

Ama üzerinde Heyamola logosu olan, mesela bardak altlığı vs aksesuarları memnuniyetle alır, kullanırım :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#366: 07 Mayıs 2018, 12:30:41
O zaman bu forumun kurallarını daha doğrusu koyulan kuralları eleştirmemiz gerekecek, örnekler:

Kurul şöyle seçilir böyle çalışır diye kurallar koyuldu ama bir kurul üyesi istifa edince ne olur belirlenmedi.
.

En azından bundan sonra koyulacak kuralları, özellikle aksilikler halinde nasıl hareket edileceği konusunu biraz daha dikkatli irdeleyelim.
  • IP logged

T
  • *
#367: 07 Mayıs 2018, 12:31:03

5. Bu bir sorun mudur?
Hayır. Oktay reis maliyeti bildirir. DT ödeme yöntemini Oktay reisle de görüşerek belirler.

6. Çok mu geç kalındı?
Hayır. Flamalar daha yeni adreslere ulaşıyor.

Fikrime göre problem sebebi burada ve birbirini etkiliyor.

4- Bedel ve nasıl ödeme yapılacağı belirlenmeden başlanmamalı idi. Bunu sağlayacak, engelleyecek yada başlatacak olan DT idi, çünkü onlar belirliyor, denetliyor.

5- Evet bir sorun. 6- Evet geç kalındı.

Çünkü bu iki madde 4. madde kaynaklı, olayların şu ana ulaşmasına neden oldu.

Doğruya doğru, yanlışa yanlış.

Geçmiş olsun, olan oldu artık. Şimdi ne yapılır ona bakmak lazım.

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#368: 07 Mayıs 2018, 12:41:56
Arkadaşlar lütfen ....

Bedeli en başta yazdım 10 TL - 15 TL diye
Bunun üzerine bir sürü yazışma oldu ...
Servet Reis Hatta Vatandaş  daha pahalıya mal ediyordur diye yazı yazdı

Lütfen Okuyalım olayları anlık aklımıza gelen şekli ile analiz etmeyelim .....

Ayrıca Forslar hazır olunca ARADIM , I called , 5 gün boyunca   Kimi ?

Sayın Bülent Büyükdağ Beyi  açmadı telefonunu
yukarıda söylemiş zaten açmadım forum konuşmak istemedim diye

Niye okumuyorsunuz arkadaşlar

Please ......
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#369: 07 Mayıs 2018, 12:47:54
Yavu tamam. Dedim. Açmadım. Canım sıkkın diyelim. Diyelim insan yüzü görmek istemiyorum. Dünya mi yıkıldı ne oldu anlamadim ki. Kızıllar mi geldi başa? Moskof boğaza mi indi?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#370: 07 Mayıs 2018, 12:49:08
Forum kelime anlamı ile herkesin fikir beyan ettiği bir toplantı şeklidir. Konuşmacısı önceden belirlenmez, konu geliştikçe isteyen konu üstünde fikrini beyan eder, yani bir tür Atina demokrasisi çalışır. Durum böyle olunca kurallar koymak ve bunları uygulamaya çalışmak Atina demokrasisi şartlarına pek uymuyor. Ersin reisin söylediği gibi bence tek kural, insanların konuları tartışmaları, kişileri tartışmamaları olmalı. 
  • IP logged

T
  • *
#371: 07 Mayıs 2018, 12:51:31
Oktay reis,

Siz rakamı belirlediniz mi? Evet, 10-15 tl gibi dediniz doğru. Şimdi anlaşılıyor ki böyle dememek tam olarak, "arkadaşlar flama bedeli 15 tl'dir" diye deklare etmek gerekiyormuş.

DT'nin ne yapması gerekiyormuş ? "Arkadaşlar, flamamız 15 tl bedelle yaptırılacaktır, ödemeler şu şekilde yapılacaktır" demesi, yön göstermesi gerekiyormuş.

İkiside yapılmadığına göre öngörülmeyen hatalar yapıldı demektir. 

Geçmiş olsun herkese. Şu anki durumun nasıl düzeltileceği ve aynı şeylerin yaşanmaması için önlem almaktan başka yapacak bir şey yok.

• IP logged

• *
#372: 07 Mayıs 2018, 12:56:55
Oktay Kaptanım,
İnce davranışınız için kendi adıma teşekkür ederim. Gönlünüzden geçmiş yaptırmışsınız; karşılığı da muhabbet eşliğinde soğuk bira demişsiniz. Emeğinize sağlık..  :)xx

Lösev de güzel bir yol aslında... Ama ben sizinle tanışmak ve muhabbet etmek için teknede birgün birşeyler içerek gurcatamda 3 flamadan biri olacak Heyamola flaması altında biranızı takdim etmek isterim. (Mojito, Daiquiri, Rum,  Vodka, Limoncello, Uzo, Rakı, Viski, Şarap da olabilir  ;) )

Görüşmek üzere..
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#373: 07 Mayıs 2018, 13:01:22
Yavu tamam. Dedim. Açmadım. Canım sıkkın diyelim. Diyelim insan yüzü görmek istemiyorum. Dünya mi yıkıldı ne oldu anlamadim ki. Kızıllar mi geldi başa? Moskof boğaza mi indi?

;D ;D ;D ;D

İyide bak Ateşin üstündeki kazana beni koyuyorlar sen insan yüzü görmeyeceksin diye Pişmiş reis görüyorsun :)))))

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#374: 07 Mayıs 2018, 13:04:18
Oktay reis,

Siz rakamı belirlediniz mi? Evet, 10-15 tl gibi dediniz doğru. Şimdi anlaşılıyor ki böyle dememek tam olarak, "arkadaşlar flama bedeli 15 tl'dir" diye deklare etmek gerekiyormuş.

DT'nin ne yapması gerekiyormuş ? "Arkadaşlar, flamamız 15 tl bedelle yaptırılacaktır, ödemeler şu şekilde yapılacaktır" demesi, yön göstermesi gerekiyormuş.

İkiside yapılmadığına göre öngörülmeyen hatalar yapıldı demektir. 

Geçmiş olsun herkese. Şu anki durumun nasıl düzeltileceği ve aynı şeylerin yaşanmaması için önlem almaktan başka yapacak bir şey yok.

Niye tam fiyat deklare etmek gerekiyormuş anlamadım.
Ya otaban ihalesine mi giriyoruz arkadaş bu nasıl düşünce şekli kim için fark eder 5 TL eksik , 5 TL Fazla

Burada öyle adam mı var 5 TL problem edecek ya Ağlamak ile Gülmek arasında kaldım
  • IP logged

Yukarı git