Basit sorular en çetrefil sorunların çözümünün anahtarıdır çoğu zaman.
1. Oktay reis flamaları kimseler sormadan, kafasına göre mi yaptı?
Hayır, DT'nin bilgisi dahilinde, datasını da tasarımcısı olarak benden alıp yaptı.
2. Bedel konusu konuşulmadı mı?
Konuşuldu. Kendisi bilabedel olamayacağı konusunda uyarıldı. Aksi durumda kendisine karşı borçlu duruma düşülmesinin söz konusu olacağı ve bu durumun istenmediği açık bir şekilde belirtildi.
3. Oktay reis bunu kabul etti mi?
Evet, hassasiyeti anladığını ve bir bedel belirleyeceğini deklare etti.
4. Bedel ve nasıl tahsil edeceği belirlendi mi?
Hayır. Ne Oktay reis maliyet bildirdi, ne de DT bir yöntem belirledi.
5. Bu bir sorun mudur?
Hayır. Oktay reis maliyeti bildirir. DT ödeme yöntemini Oktay reisle de görüşerek belirler.
6. Çok mu geç kalındı?
Hayır. Flamalar daha yeni adreslere ulaşıyor.
7. 400 adet neye göre belirlendi?
Bilmiyorum. İlk aşamada 100 adet yeter de artar demiştim. Fazlası sorun olur mu? Sanmam, zaten bir sezonda yıpranan bir materyalden bahsediyoruz.
8. Oktay'a teşekkür mü edelim, uygun bir yerinden gurcataya mı basalım?
Benim gurcata için ağır. Ayrıca kendi adıma teşekkürü tercih ederim.
Arkadaş bir sakin olun. Basit sorular sorup biraz olsun dışarıdan bakmaya çalışın. Şu süreçte eleştireceğim tek unsur Oktay'ın şaka yollu da olsa ısrarıdır. Bunun dışında eleştirecek bir nokta kendi adıma göremiyorum. Eksikler zaten bariz. Eh bir zahmet onu da DT-Donatan hep birlikte hallediverelim.
Farkında mısınız bilmiyorum ama kişiler üzerinden kavga, olgular üzerinden tartışma ve çözüm çıkıyor.
Son olarak, flamayı tasarladım. Bir adet alacağım da. Ama gurcatamda olmayacak. Çünkü aidiyetten pek hoşlanmadığım gibi ötekileştiren sembollerden de hoşlanmıyorum. Denizde rastladığım hiöbir teknenin gurcatasında ne dalgalandığını önemsemiyorum. Benim için Heyamolacı, GEKO, DADD'cı; hepsi bir. Denizde aidiyetle işim olmaz.
Ama üzerinde Heyamola logosu olan, mesela bardak altlığı vs aksesuarları memnuniyetle alır, kullanırım
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be... Whom the sea has taken Never shall be free."