Biraz önce Cem Gür 'ün bloğunda iş teknelerinin dünü bu günü isimli makalesini okudum.. Çok önemli bi yazı..Tavsiye ederim..
http://egeiou.blogspot.com.tr/2014/01/is-teknelerinin-dunu-bugunu.htmlAslında tüm bloğu gözden geçirmenizi öneririm.. Cem Gür hem Fransızca hem de İngilizce biliyor.. Kullandığım Tayo Mar dahil tekne yapmış bir isim.. Bu konuda en önemli özelliği , projeye harfiyen uyması.. BU bilgi birikimi ve yabancı dil bilgisi ile birlikte ortaya böyle harika yazılar çıkıyor..
Hiç bilmediğimiz tekneler ve hikayelerini Cem Gür ün bu çalışmaları sayesinde takip edebiliyoruz. Cem Gür taraf.. Ahşaptan ve klasik teknelerden yana.. O yüzden çok eleştirilmiştir.. Damdan düşeni en iyi damdan düşen anlar malum.. Seveni var kızanı var.. Ancak değerler yarattığı bir gerçek..
Cem Gür , biliyorsunuz bir tirhandil yapıyor.. Üstelik bu bilgi birikimi sonuçta İyonya da vücut buluyor.. Cem Gür bu işlerden para filan kazanmadı.. Tanıdığımdan biliyorum Ticareten filan zırnık anlamıyor.. Zaten iyi ki anlamıyor. Yoksa bu işlere hayatta bulaşmazdı..
Sonuçta tekne yaptırmak öyle kolay bir iş değil. Malum deniz zengin sever. İyonya denizde oldukça bu denizlerin geleneksel teknelerini temsil edecek, ilham verecek, örnek olacak..Gerçek bir tirhandil üstelik. Üzerine gecekondu gibi koca kamaralar yerleştirilmiş ve tirhandil diye sunulanlardan da değil..
Olacak ama olamıyor.. Emekli maaşı ile olmuyor bu işler..
En son malum motor konusunda da sıkıntı yaşadı.. Mevzuat hazretleri de bir çelme takıverdi..
Aklında soru işaretleri olan varsa ben önden söyleyeyim.. Cem Gür bu tkneyi ticari bir amaç için yapmıyor.. Yapıp satacak değil yani.. Gerçi benim için çok önemli değil.. Benim derdim 2018 model bir tirahandil Ege suları ile buluşsun. Bu denizlerin teknesi namzet olsun, örnek olsun..
Teknik tarafa gelince , bence dert motor değil.. Önemli elbet ama ciddi bir bedel.. Karşılanamayabilir.. En kötüsü varsın motorsuz olsun be..
ama logosu bir çektirme olan bu forumun üyesi olan bizler , En azından Cem Gür'ün yanında olduğumuzu göstermeliyiz diye düşünüyorum. Bu işte 10 TL bile önemli.. o bile bir eksik kapatır..
Şu İyonyayı bu yaz sonu bir şekilde gelin denize indirelim el birliği ile.. Gerçek bir tirhandil , gurcatası olmayan, randa arma , gargari halkaları ile yelken basılan bir tirhandil.. Orjinalinin tıpkısı..
Elinden iş gelen gitsin yardım etsin , gelmeyen ,müsait olamayan bütçesi imkan verdiğince destek olsun..
Damlaya damlaya göl olur..
Varmısınız.. ?