Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Boya..

K

Kağan Erdoğan

Ynt: Boya..
#30: 18 Nisan 2018, 13:51:57
Nasıl oldu boya
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#31: 18 Nisan 2018, 16:12:41
Ben rulo ile çalışacaksam kadife ruloyu çakmak ile çok hafifçe yakarım böylelikle tüy bırakmıyor rahat ediyorum. Fırçayı ben genellikle vernik uygulaması yaparken kullanıyorum , hele hele vernikte 5. kat ve üstünü yapacaksam muhakkak yanımda sünger fırçası bulunduruyorum . Fırçanın kılı düşerse onunla alıyorum vernikte iz yapmıyor çok el tutuyor , internette sünger fırçası yazınca çıkıyor bakabilirsiniz.
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#32: 18 Nisan 2018, 16:25:54
Fırçalar eskiye göre o kadar ucuzladı ki tinerle fırça temizlemek yerine yeni fırça almak daha ucuza gelebiliyor. Aslında en iyi fırça bile kıl bırakır. Bıraka bıraka eskir ve kıvamını bulur. Eski fırça bu nedenle daha makbuldür. Kıl dökmez. İyi fırça alıp göze görünmeyecek yerlerde kullandıktan sonra tinerle yıkayıp, ardından su ve sabunla yıkadıktan sonra kurutup bir kesekağıdı kağıdına sarıp saklamak en doğrusudur.
  • IP logged

• *
#33: 18 Nisan 2018, 22:05:26
Benim sistemim zımpara yapılan bölgenin boya öncesi tinerle değil asetonla silinip temizlenmesi , tinerde eser miktarda da olsa yağ bulunuyor.
Geri kalan herşeyi Kağan reis güzel açıklamış.
  • IP logged

• *
#34: 18 Nisan 2018, 22:10:22
boya bildiğiniz bozuk çıktı.. Şahit numuneler hala kurumadı.. Renk gerçekten hoştu ama.. Yeni aldığım boya ise mükemmel kapattı. Renk daha koyu ama yine de güzel oldu..

BU fırça konusuna katılıyorum bu arada.. Tiner fırçadan daha pahalı artık.. Kıl bırakma konusunda Kağan reisin önerisini uyguladım.. Tineri yeni fırça ile sürdüm. Ama yine de kıl kaldı biraz.. El ile temizledim..

Yanlız bu yağlıboyalar çok iyi olmuş.. çok kolay kapatıyorlar.. Keyifli oldu boya yapmak..

• IP logged

• *
#35: 18 Nisan 2018, 22:11:09
Tamam ama boya da yağlı zaten..
  • IP logged

• *
#36: 18 Nisan 2018, 22:24:24
Borda da ve güneş goren yerlerde UV dayanımı yuksek poliüretan astar ve uzerrine boya , su altinda epoksi astar ve boya kullan.
Boyanacak yeri iyi çiz zimpara ile , boya oncesi  asetonla zemini temizle , ,isi duzgun yap sonra boyaya bahane bulma. 😀
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#37: 18 Nisan 2018, 23:51:28
Ocal  reis aseton selulozik tinerdan daha güçlü bir çözücü.alttaki sentetik boyayı kaldırabilir.o yüzden sentetik tinerle silmistir..zaten sentetik bazlı.boya kullanacak...ersin reis kil sayısı azalmıştır...
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#38: 19 Nisan 2018, 14:46:31
Benim sistemim zımpara yapılan bölgenin boya öncesi tinerle değil asetonla silinip temizlenmesi , tinerde eser miktarda da olsa yağ bulunuyor.
Geri kalan herşeyi Kağan reis güzel açıklamış.

Zımpara öncesi asetyon veya tinerle silinmesi gereken durumlar vardır. Örneğin ilk zehirlisi atılacak imalattan yeni çıkmış tekneler veya br şekilde silikon kullanılmış yerler. Zımpara yaptığınızda bu istenmeyen maddeleri boyayacağınız yere iyice sıvaştırırsınız. Öncelikle gerkeli kimyasalı kullanıp bunlardan kurtulmak daha sonra zımpara yapmak daha doğrudur. Zımpara sonrası yerine göre kuru bezle silme veya su ile yıkama yeterli olur.
  • IP logged

• *
#39: 19 Nisan 2018, 16:42:32
Tiner ile silme yeni fırçanın kıllarından kurtulmak için de iyi oldu. Öcal abi Ziya reis patalyayı yağlı boya boyamış. Mecburen yağlı boya devam ettik.

Ancak yağlıboyalar ben kullanmayalı çok değişmiş. Esnek ve kolay uygulanıyor..
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#40: 20 Nisan 2018, 10:53:57

Boya altına kullanılan macun veya astar (hangisiydi? çift komponentli) bildiğim spatula ile sürülüyor karıştırıldıktan sonra..

Bakınırken "spray macun" diye bir şey gördüm.

Bu spray macun güvertedeki sararmış, paslı görüntüsü veren veya boyanın kalktığı yerlere, boyadan önce kullanılabilir mi? Yoksa çift komponent alıp, verili oranda karıştırıp mı yapmak gerekir?

Bunun ahşap için olanı da var. O da güneşin-tuzlu suyun-kış yağmurlarının bozduğu kontraplak malzemeye uygulanabilir mi verni altı olarak?

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#41: 20 Nisan 2018, 11:10:32
Boya altında kullanılan çok çeşit macun var...siz hangi zeminde kullanacaksınız.ve macun uygulanan yer siyirmami derin mi.su altı su üstü mobilya vs.bir sürü uygulama alanı ve macun çeşidi var. Spray macun derin çatlakları veya geniş çukurları dolduramaz....ufak hataları kapatır.vernik altında macun sırıttı.macunu saklamak için eskitme boya yapmanız gerekir ahsaba buda ustalık ister.ancak lake yapacaksanız.yani ahsap boya olacaksa sıkıntı olmaz.
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#42: 20 Nisan 2018, 11:18:52

Macunu çok az kullanacağım.  Güvertede paslı, kararmış, boyası çatlamış gibi yerler ile kıç aynada boyada şişlikler var. Şişlikler avuçta su toplamış gibi 08-12 mm çapında kabartılar. O boyayı zımparalayıp, asetonla silip, macun püskürtme veya spatula (çift komponentli alıp) ile sürüp üstüne boya yapmayı düşünüyorum. Bazı yerlerine UV dayanıklı polyester boya, bazı yerlerine de kaymaz boya. Fırça ve merdane ile..

• IP logged

S

Servet

#43: 20 Nisan 2018, 11:24:52
Epoksi de,PU macun da olur,iki tür de çift kompenatlıdır..Poliüretan daha esnek bir macundur,ben olsam güverte vb ayakaltı yerler de PU kullanırdım,UV direncide,epoksiye göre iyidir.
  • IP logged

• *
#44: 20 Nisan 2018, 11:25:23
Kaan reis bu boya konusunda hayli bilgiliymişsiniz.. Teşekkürler.. Su kontrası tekne ile ilgili devlin 'in projesi " means of grace " ile ilgili yorum alsam.. ?
  • IP logged

Yukarı git