Erman boyaların bir yaş ve bir de kuru tabaka kalınlığı var.boya kurumaya başlayınca kendini çeker ve kalinlik yaş kalınlığı göre azalır.sonkat boyalar genelde 20 ila 60 micron arasinda markalara gore kalinliklari vardir.zegirli boya kalınlığı ise biraz farklıdır.daha fazla kalinlik yapar.ornek olarak tekno Marin tek katta 75 ila 150 mikron kalinlik veriyor.elbatte insan gözü bunu olcemez.ama kat sayısından teorik olarak boya kalınlığının boya firmalarının verdiği teknik özelliklerden cikarabilirsin.yani bitarafimizdan uydurmuyoruz.boya kalınlığını.dyo zehirli ise tek kat kuru kalinlik 60 micron.sen en az 3 kat atacaksın...ayrica sayın celenoglunun dediği tarak bazı reisler gulsede doğru.ancak bu tarak polyestèr kalipta jelkot kalınlığını olcmede kullanılır.zegirlide degil
Yani rulo ile bir kez sürmek zaten 60 mikron yapar mı yoksa 2 kat mı sürmek lazım 60 mikrona ulaşmak için Kağan reisim.
Burada benim kafamı karıştıran o 60 mikronu ölçebilmek. Hani yemek yaparken tarif verirler ya iki yemek kaşığı şu , 1 su bardağı bu diye. Herkes yemek kaşığı ve su bardağını bilir. Bu 60 mikron deyince benim gibi sıradan kullanıcın zihninde bir resim canlanmıyor. Uygulanabilirlik açısından böyle sorup duruyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi