Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Alternatif zehirli

K

Kemal Gündüz

Alternatif zehirli
OP: 14 Nisan 2018, 13:01:57
Bugün internette Uship adlı bir Fransız online tekne malzemeleri sitesinde enteresan bir ürün gördüm. Tıpkı bordaya folyo kaplama gibi, su hattı altına folyo benzeri bir kaplama yaparak zehirli işini hallettiklerini söylüyorlar. Adı Macglide, firma Ader autic. 5 yıl garanti demişler. Özellikle yarışan tekneler için enteresan olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2019, 16:05:36 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Ynt: Alternetif zehirli
#1: 14 Nisan 2018, 13:22:36
Çalışma prensibi yüzeyin tutunulamayacak kadar kaygan olmasına dayanıyor ama bu kadar kaygan bir malzeme karinaya da tutunamıyormuş. Yani koruycu tabaka kısa sürede gövdeden ayrılıyormuş. Bir diğer özelliği de tutunabilenleri temizlemek için 7 knot üzeri hızla seyir gerektiği imiş. Motor yatlara daha uygun olabiilr ama tutunma sorununun çözülmesi gerekir.
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#2: 14 Nisan 2018, 13:35:24
Çalışma prensibi yüzeyin tutunulamayacak kadar kaygan olmasına dayanıyor ama bu kadar kaygan bir malzeme karinaya da tutunamıyormuş. Yani koruycu tabaka kısa sürede gövdeden ayrılıyormuş. Bir diğer özelliği de tutunabilenleri temizlemek için 7 knot üzeri hızla seyir gerektiği imiş. Motor yatlara daha uygun olabiilr ama tutunma sorununun çözülmesi gerekir.

Haklı olabilirsiniz. İyi incelemek lazım. Ben pek bakamadım detaylı. Resimlerde bir yelkenli tekne uygulaması vardı

• IP logged

T
  • *
#3: 14 Nisan 2018, 23:11:07
Türkiye'ye bu tür ürün geleli sanıyorum 5-6 yıl oluyor. Lakin hiç yaptıran oldu mu bilmiyorum.

Hızlı yada yavaş farketmiyor her türlü tekne için geçerli imiş, ayrıca, servis boytlarından, balık çiftliklerinin iskele sistemlerine kadar geniş bir kullanım alanı olduğunu söylüyorlardı.

Bu sayfada bir sürü video'su var.

http://www.micanti.com/video/

• IP logged

• *
#4: 15 Nisan 2018, 20:01:48
Kemal reisim ,

Uship diye girdim ama bulamadım siteyi
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#5: 15 Nisan 2018, 22:28:29
Kemal reisim ,

Uship diye girdim ama bulamadım siteyi

Pdf kataloğunun ilk sayfalarında var ama bende üşendim detaylı bakmadım
Site uship.fr, birde siz oraya gideceksiniz, accastillage-diffusion.com sitesinde de çok iyi ürünler var. Eğer orada bir adres verebilirseniz mesela denize inilecek yerdeki acenta ( Tezmarinde Serkan yardımcı olabilir) o zaman kdv hariç alma imkanınız olabilir buralardan

• IP logged

• *
Ynt: Alternatif zehirli
#6: 15 Nisan 2018, 23:13:19
Teşekkürler, bi göz atayım.

Serkan , Gruissan ilgili kişi isim adres verdi, getirtebiliyorum , kdv muafiyeti zor gibi, özellikle ürün fransa dışından geliyorsa ilk önce avrupa birliği içinde dahili alım olduğu için kabul görmüyor.

Direkt, yerinde mağaza alımlarında deniycem şansımı.

İhtiyacı olanlar bana özelden yazabilir , seve seve getiririm .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2019, 16:06:26 Gönderen: Hasan Toparlak »

O
  • *
#7: 16 Nisan 2018, 17:04:59
Merhaba,
bahsi geçen "Macglide" su kesim hattı altına uygulanan 5 yıl dayanıma sahip malzemenin Türkiye yetkilisi ve uygulama partneri Film&Foil olarak biziz. Malzeme daha önce zehirli uygulama yapılmamış tekneye çekek alanında uygulanmalı, akabinde itina ile
tekne denize bırakılmalıdır. Siyah ve kiremit rengi mevcuttur.. 10 metrelik teknenin uygulaması 1 veya 1,5 gün sürmekte, şu an için sipariş ile tedarik edilebilmektedir.
Bilgilerinize sunar iyi forumlar dilerim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2019, 16:06:11 Gönderen: Hasan Toparlak »

R

Recep Ertürk

#8: 16 Nisan 2018, 17:45:47

Malzeme daha önce zehirli uygulama yapılmamış tekneye çekek alanında uygulanmalı, akabinde itina ile
tekne denize bırakılmalıdır. Siyah ve kiremit rengi mevcuttur.. 10 metrelik teknenin uygulaması 1 veya 1,5 gün sürmekte, şu an için sipariş ile tedarik edilebilmektedir.
Bilgilerinize sunar iyi forumlar dilerim.

Biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Bu kaplama "zehirli astarı" da istemiyordur muhtemelen. Gelcoat'un üstüne mi kaplanıyor?
Firmanın kendi ekipleri mi yapıyor piyasada satılan bir ürün mü?
Maliyetle ilgili fikir vermesi açısından metrekare maliyeti nedir?
Üstte bahsedildiği gibi kaplamalar denize düştüğünde hemen karaya alıp onarmak dışında çözüm var mı?

• IP logged
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2019, 16:05:57 Gönderen: Hasan Toparlak »

Yukarı git