Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Denizcilerin Atasozleri...

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Ynt: Denizcilerin Atasozleri...
#15: 12 Temmuz 2017, 08:11:36
"Hayal kurarken dikkatli olun, gerçekleşebilir!
            Gerçekleşmiş her şey, bir zamanlar hayaldi..."
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#16: 12 Temmuz 2017, 10:53:44
-Tekne ,dibi delik kumbaraya benzer , içine ne atarsan at birikmez denize gider .  :)
Öcal ağbi tekneye ne zaman bişiy alacak olsam,sizin daha önceden de söylediğiniz bu söz aklıma geliyor  :)biraz düşünüp sonra karar veriyorum alış verişe :)çok faydalarını gördüm bu sözünüzün :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Donatan Temsilcileri
#17: 13 Temmuz 2017, 12:32:18
Hulusi Reis,

Ne güzel! Konuyu tekrar canlandırıp renk katmışsınız.
Bir de denizin insanları olgunlaştırması ile ilgili bir söz vardı. Deniz kenarındaki taşların asla sivri olmadığı, dalgalarının zamanla taşların sivri kısımlarını  yontmasını örnek gösteriyordu. Dünden beri düşünüyorum tam olarak toparlayamadım.
  • IP logged

• *
#18: 13 Temmuz 2017, 23:33:09
Mücahit Reis, Kıymetli Komşum; bahsettiğin güzel sözü hatırlıyorum ama tekerleme olarak ben de toparlayamadım. Teknede şu an bir yoğurt kovası o çakıl taşlarından var, çocuklar bir sahilden toplamıştı ama şimdi o sahil neresi idi, onu da hatırlayamıyorum. Taşları attırmıyorlar; kuyu deliği oynuyorlar.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#19: 13 Temmuz 2017, 23:36:55
"Teknemiz olur, vaktimiz olmaz. Vaktimiz olabilmesi için naktimiz olmalı, haydi hepsini temin ettik diyelim bu sefer de en önemlisi sağlığımız olmalı, haydi o da var diyelim, bu sefer "gerçekten isteyip istemediğimiz" gerçeği ile yüzleşiyoruz. Halen istiyorken, halen sağlığımız yerindeyken, halen olabilecekken, bu sefer de korkularımızla burun buruna geliyoruz.... Ya pişman olursam, ya mutsuz olursam, ya geri döndüğümde işsiz güçsüz, parasız pulsuz kalır ve pişman olursam…" demiş bir denizci ama kim demiş bilmiyorum.
  • IP logged

Yukarı git