Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kumanda panosu - ters polarite ikazı

• *
Kumanda panosu - ters polarite ikazı
OP: 09 Nisan 2018, 00:54:38
Motoryatı olan kıymetli bir dostum şöyle bir sorununu bana iletti ; bu benim için ilkokul 4. sınıf çocuğuna diferansiyel denklemler problemi sorulmasi gibi geldi , acep içimizden bu soruna bir cevap verebilecek kimse var mı ?
Peşinen teşekkürler.

Benım teknemde elektrik kumanda panosundakı  Reverse Polarıty ışıgı (Yesıl ) pır pır edıp duruyordu ..Fasılaları de gıttıkce uzadı ..Bu benı huylandırdı .. Ters bagladım kırmızı net ve dırek yandı ::
Dogru olunca Yesıl ın de dırek ve devamlı yanması gerekırken fasılalı pır pır edıyor
Galvanıc ısolator mu bozuldu ..
Yoksa ampulun flamanı mı ayvayı yedı
Ya da shore power Inlet de kı kontaklardan toprak veya notr bacagı mı dırenc yapıyor
contact cleaner ve WD 40 fılan da sıkıp zımparaladım ucları da ama
  • IP logged
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2018, 00:28:28 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
    • KUTUP YILDIZI
Ynt: Kumanda panosu / ters polarite ikazı
#1: 09 Nisan 2018, 01:42:52
Sızıntı akımı söz konusudur.

Elektronik devrelerde sık karşılaşılır.
Toprak ve nötr temasında ters kutup lambası genelde yanmaz.

Aslında çift kutuplu AC devre kesici kullanılmış olsa ters kutup lambasına gerek te kalmaz,
ancak devrede  kaçak akım rölesi varsa uçları değişeceğinden koruma önlemini sekteye uğratması söz konusu olabilir.

Şöyle bir ön şalter sistemi, ( reverse polarity ) ters kutup  sorununu kökten çözer.

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • KUTUP YILDIZI
#2: 09 Nisan 2018, 02:27:30
Bu arada sorun basit bir lamba flaman,
ya da genelde tekne AC panolarında kullanılan neon göz lambalarında ki,
ön direnç sorunu da olabilir.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#3: 09 Nisan 2018, 11:11:47
Çok teşekkürler Can Bey, iletiyorum cevabınızı dostuma.
Sağolunuz.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#4: 10 Nisan 2018, 07:14:32
Alisan reis diferansiyel denklem deyince uzun zamandır kulağım bu 2 sözcüğü duymadığını farkettim.bernolli ve ricatti abilerimizin buldukları yöntemler aklıma geldi...hic hoşlanmadım......😁
  • IP logged

• *
#5: 10 Nisan 2018, 12:44:44
Alisan reis diferansiyel denklem deyince uzun zamandır kulağım bu 2 sözcüğü duymadığını farkettim.bernolli ve ricatti abilerimizin buldukları yöntemler aklıma geldi...hic hoşlanmadım......😁

O diferansiyel denklemler bana 40 yaşlarımın ortalarına kadar haftada bir okuldan atılmış da, ortalıkta perişan olmuşum kabusları gördürdü...Kan, ter içinde uyanıp " yok yahu, mezun oldun ya sen ! " diye kendime telkin ederdim   :-[
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#6: 10 Nisan 2018, 13:46:27

O diferansiyel denklemler bana 40 yaşlarımın ortalarına kadar haftada bir okuldan atılmış da, ortalıkta perişan olmuşum kabusları gördürdü...Kan, ter içinde uyanıp " yok yahu, mezun oldun ya sen ! " diye kendime telkin ederdim   :-[

:D :D :D :D

Offf ya kasıklarıma ağrı girdi. Çok yaşayın, iyi geldi bu anınız.
Benim de sıkça görmüşlüğüm vardır aynı kabusu.

Oysa Haziran dönemi derece ile bitirmiştim fakülteyi.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

K

Kağan Erdoğan

#7: 10 Nisan 2018, 16:50:03
Ortak nokta hepimizden şırınga ile kan almışlar 😂😂😂😁yanına bir da kuantum mekaniği eklersek tadından yenemiyor......
  • IP logged

• *
#8: 10 Nisan 2018, 17:16:28
Bizim üniversitede final sınavında tek soru sormuştu hoca; 30.000 feet yükseklikte uçan uçağın matematik modelini çıkartın diye. Cevap olarak “hocam o soruyu çözebilsem dersi ben verirdim zaten “ yazmıştım . 10 almıştım 100 üzerinden. Dersin zorluğunu anlayabilme kapasitem için 5 puan, adımı soyadımı yazdığım için 5 puan almıştım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#9: 10 Nisan 2018, 17:16:36
Biz  Tasarı Geometri, Optik Fizik, Cisimlerin Dayanımı ve Katı sıvı Gaz Haldeki Cisimlerin iletkenliği derslerini almıştık.
Cisimlerin dayanımını severdim ama optik, tasarı geometri ve cisimlerin iletkenliği gına getirirdi.

Aldığımız Fortran, Cobolt, Basic yazılım derslerini ve benzeri diğerlerini saymıyorum daha.
Demek iyi bir beyin yıkamadan geçmişiz ki,
kabuslarımıza bile konu olmuş çektiklerimiz.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

K

Kağan Erdoğan

#10: 10 Nisan 2018, 18:30:44
Fortran 77😂aha hiç sevmezdim. O yuzden yazılım program pc falan anlamam...ama pc sok tak domamimsal arızayı yaparım yapmaya çalışırım.ama gel kullan dersen.....malesef😂
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

Ynt: Kumanda panosu - ters polarite ikazı
#11: 10 Nisan 2018, 18:33:02
Elektro magnetik rezonansin temellri diye bir ders adi olurmu yahu....adinda hayır yok....ne tecavüze uğramış beyinler....
  • IP logged
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2018, 00:28:55 Gönderen: Hasan Toparlak »

Yukarı git