Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Elektrik - Sigorta paneli

• *
Elektrik - Sigorta paneli
OP: 08 Nisan 2018, 13:04:49
Reisler, iki sene önce kayığı aldığımda elektrik panelini değiştirtmiştim. Düzgün anahtarlar ( on/off switch), üzerlerine sıvı temasına karşı kılıf, led ışıkları ile güzel bir iş çıktı. Ne var ki panelin arkası herhangi bir mahlukatın yavrusunu kaybetse bulamayacağı kadar curcuna halde. Üstüne üstlük oksidasyondan mı yoksa bağlantı vidalarının gevşemesinden mi bilmiyorum iki defa elektrik kaybı yaşadım. Gevşet, tekrar sık oluyor ama sağlıklı bir iş değil.
Denize inene kadarki dönemin iş programına panel arkasını toparlamayı ilave ettim.

Aklımda bir iki soru var.

Faston, yüksük alacağım. Marin dedikleri; paketin üzerine yazılan fiyat arttırıcı bir ibareden öte anlam taşıyor mu? Gerekliliği var mı?

Hem yeni yapılan işte hem de teknenin mevcut tesisatında şerit klemens kullanılmış. Bunların yerine daha derli toplu göstereceği için ray klemens kullanmayı düşündüm. Uygun mudur veya başka bir öneriniz olur mu?

Teşekkürler.

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

Ynt: Elektrik - Sigorta paneli
#1: 08 Nisan 2018, 18:22:11
Ray klemens için arka panoda yeterince alan ve montaj sıkıntısı yoksa olabilir.faston için ise zaten marin bence pahalı ürün.piyasa işi fastonda işinizi görür. Bahsettiğiniz ürünler e ne kadar gerek var bence keyfe keder.iyi bir uygulama kablo fazlaliginizi toparlamaya yetecektir. Elektrik kaybınızın nereden kaynaklandığını yazarsanız yardımcı olabilirim. Panodan nasıl bir elektrik kaybımız oldu vee nereyi sıktığını zi belirtiniz
  • IP logged

• *
#2: 08 Nisan 2018, 20:08:52
Kağan reis, her iki seferde de voltaj düşmeye başladı. İl seferinde iç aydınlatma ışıkları hızla kararırken panodaki voltmetreden 9 - 8 - 7 diye düşen değerleri okurken neler olduğuna bir mana verememiştim. Bereket birlikte seyir yaptığımız teknedeki arkadaşım elektrik mühendisi de çareyi çabuk bulduk. Tevsiyesi üzerine her bir klemensi gevşetip tekrar sıkarak durumu kurtardık. Bir keresinde göstergeler gitti. Kablosunun bağlı olduğu klemens vidası yarım turdan fazla gevşemişti.
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#3: 08 Nisan 2018, 20:36:47

Bunlar motor çalışırken ortaya çıkan titreşimden gevşiyor olabilir mi?

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#4: 08 Nisan 2018, 20:44:26
Aydinlatmalari iz halojen mi?
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#5: 08 Nisan 2018, 20:47:42
Motor vibrasyon ile pek gevsemezler.ayni hat üzerinde birden fazla klemensle kablo bağlandığında vida karşı tarafa kalınlıkta dolayı tutmuş zannedersiniz..iscilikten kaynaklı olduğunu düşünüyorum
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#6: 08 Nisan 2018, 20:50:11
Klemens ipatal edin. Oto elektrikcide 10 lü sigorta kutusu alın.fisle giris yapın.cikista fisli. Sisteme sigoartada eklemiş olirsunuz
  • IP logged

• *
#7: 08 Nisan 2018, 20:54:55
Aydinlatmalari iz halojen mi?

Led.

Klemens ipatal edin. Oto elektrikcide 10 lü sigorta kutusu alın.fisle giris yapın.cikista fisli. Sisteme sigoartada eklemiş olirsunuz

Tamamdır.
  • IP logged

• *
#8: 08 Nisan 2018, 20:56:35

Bunlar motor çalışırken ortaya çıkan titreşimden gevşiyor olabilir mi?

Recep reis, öyle olsa da fark edilemeyecek mikro titreşimler herhalde. Muhtemelen oksitlenme daha büyük etken.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#9: 08 Nisan 2018, 20:58:26
Fis kılıfıda alin şaseyi engellersiniz.fis sari renkli olsun veya kalay kaplamalı.kilifi geçirin.daha sağlam olsun isterseniz.kilifin ustune de makoron geçirip isitin
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#10: 08 Nisan 2018, 21:00:56
O kadar vibrasyon olsa.teknede oynamadık cıvata kalmaz. Motorda.motor takozunda. Line hattında.saft kıvamında vs büyük problem olması gerek
  • IP logged

• *
#11: 08 Nisan 2018, 21:29:34
Fotoğraftakinin üzerine kılıf ve daralan makaron değil mi?

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#12: 08 Nisan 2018, 21:35:38
Aynen.bunun bir kılıfı var plastik geçme...kilifin ustune de makoron yapın kablo tarafına doğru.isterseniz
  • IP logged

Yukarı git