Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bir başka güneş enerji sorusu

• *
    • KUTUP YILDIZI
Ynt: Bir başka güneş enerji sorusu
#15: 02 Nisan 2018, 12:04:54
Bu iş zaten tasarruf için yapılmaz,
Burağın yazdığı gibi aylık harcama bir paket sigara parası.

Ancak bildiğim kadar Ziya beyin bahçede köpekleri var.
Köpeklerin kabloyu kemirme olasılığı her zaman var.

Dediğim gibi köpeklerin ve küçük çocukların güvenliği için yapılması son derece mantıklı.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

K

Kağan Erdoğan

#16: 02 Nisan 2018, 12:10:18
KİŞİSEL TERCİHLER DEĞİŞKENLİK ARZ EDER.

ZİYA BEY İN KONU BAŞLIĞINDA SİSTEMİ SORMUŞTU....

BURAK REİSİN DEDİĞİ GİBİ SİSTEM KENDİNİ AMORTİ ETMEZ.

KENDİLERİ BİLİR
  • IP logged

B

Burak Doneray

#17: 02 Nisan 2018, 12:19:28
Temiz enerji apayrı bir konu güneş enerjisinden ürettiğiniz elektriği akü ile kullanıyorsanız bu temiz enerji olmuyor. Güneş panelleriyle  ürettiğiniz elektriği dağıtım sistemine direk bağlamalısınız temiz enerji olabilmesi için.

Temiz enerji sadece karbon salınımı ile ilgili değildir ağır metaller içeren ciddi miktarda tehlikeli atık ortaya çıkarırsınız akü kullanarak.

• IP logged
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2018, 12:27:34 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kağan Erdoğan

#18: 02 Nisan 2018, 12:57:29
bu arada froma katılırken mekanikten anladığımıve elektronıkten anlamadığımı ve pc özürlü olduğumu ifade etmiştim.

forum kurallarında buyuk harf kullanmak bağırmak anlamındaymış. yeni öğrendik. erman yerman arkadasım telefonla beni aradı ve söyledi.

fikrimi beyan ettim. bagırmadın  bu enteresan geldi bana.....kırdıysak birilerini kusura bakmayın.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#19: 02 Nisan 2018, 13:10:13
Bir senededir forum takip ediyorum.
Daha evvel Facebook dahil hiçbir sosyal medya iletişim aracı ile bir ilişkim olmadı (işyerimde sabah 9 akşam 10 a kadar çalışma mecburiyetim sebebi ile)
Bir senedir forumlarda üzerinde asla anlaşılamayan ve devamlı çekişme konusu bu TEKNE  ELEKTRİĞİ ....
Neymiş bu tekne elektriği sanırsın NASA'nın  uzay mekiği elektrik projesi...
Aslında bu Ana bilim dalı ELEKTRİK ve ELEKTRONİK fakülteleri var,Mühendisleri var. Milyonlarca sayfa kaynak ve döküman var.
Sosyal bir bilim değil , Hukuk değil ki aynı konu üzerinde bu kadar farklı görüş olsun sonuçta ....

Merak ettiğim neden bu konuda bu kadar değişik görüş ve fikir olduğu...
Elektrik konusunda doğru tek olmalı belki yöntem farkı olabilir.
Ama hiç bilmeyen bir adam olarak okuduklarım birbirinin tersi bir sürü önerme içeriyor

selamlar
  • IP logged

• *
    • instagram
#20: 02 Nisan 2018, 13:23:26
bu arada froma katılırken mekanikten anladığımıve elektronıkten anlamadığımı ve pc özürlü olduğumu ifade etmiştim.

forum kurallarında buyuk harf kullanmak bağırmak anlamındaymış. yeni öğrendik. erman yerman arkadasım telefonla beni aradı ve söyledi.

fikrimi beyan ettim. bagırmadın  bu enteresan geldi bana.....kırdıysak birilerini kusura bakmayın.

Kağan Hocam,

Yazılarında hakaret, taciz vb. hiçbir şey olmadığını zaten hepimiz görebiliyoruz. Çok güzel bir şekilde fikirlerini ve tecrübelerini paylaştığın için şahsen çok teşekkür ederim.
Duyarlı davranışın için ayrıca çok teşekkür ederim.

Selametle..
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

B

Burak Doneray

#21: 02 Nisan 2018, 13:27:16
Ben büyük harfle yazıldığında birisinin bağırdığını düşünmüyorum.Sonuçta herkes fikrini belirtiyor. Tekne sahibi olmak zaten mantık dışı birşey olduğundan mantıklı mantıksız ekonomik yada değil hiç bir önem taşımıyor .Bilgilerimiz deneyimlerimizi paylaşıyoruz.Hata yapıyoruz öğreniyoruz bu sefer aynı hatayı bilerek kabullenerek yapıyoruz sonuçta değişen bir şey olmuyor.Geldik gidiyoruz gülerek eğlenerek olsunda nasıl olursa olsun.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#22: 02 Nisan 2018, 13:27:33
şöyle ifade edeyim

tamamen duygusal euro

güneş paneli regülatöründen gidersek

50 ah ledli fiyat 100 tl
50 ah dijital 130 tl
50 ah mpptı 1000 tl     
 bu üç regülatörde  iş görür.  mersin ikliminde bu 3 regülatörün birbirinden pek farkı yoktur.mpptı kayıpları minum yapar butun ısık kaynaklarını değerlendirir. ama mersin herdaim güneş ....bu fiyat farkını vermeye gerek varmı? burda kişisel tercih.....

ancak marmarada karadenizde bu üç regülatörden mpptı ön plana çıkar ve devre seri bağlamaya döner.max.güneşten yararlanmak için.rik

kısa bir örnekle elektrkteki kullanıma yönelik değişkenlik

• IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#23: 02 Nisan 2018, 13:27:42
Oktay bey,
Evet sonuçta uzaya mekik gönderilmiyor,
ancak iki kablo pabucu sıkıp, kabin tavanlarına led döşeyebilen her kişi bir müddet sonra,
ben elektrikçiyim diye ortaya çıkıyor.

Bilmeden sadece okuyarak öğrendiğini sanan kişilerin verdiği bilgilerle  yapılan işler sonrasında,
bir çok tekne kablo çöplüğüne dönüyor.

Geçen gün topladığım tekneden,
orijinal dışı yaklaşık yüz metre değişik ebatlarda kablo söktüm.

Bilinçsiz tekne sahiplerinin çektiği kablo dışında da güya kapsamlı bir tesisat yenilemesine girmişler,
ve tabir caiz ise teknenin içine etmişler.

Servis akü artı kutup başlarından tam 12 (yazıyla on iki ) değişik pabuçla alınmış kablo demeti var.
Paneli açıp orada nereden enerji alacağını bulamayan, Akü kutup başlarından direk enerji almış.

Bu durumda devre kesici anahtarlar hiç bir işe yaramamakta.
Akü kutup başından almayan bazı uyanıklar ise bildiğin oto elektrikçi mantığıyla
kabloyu kesip orada bir <T> ek oluşturmuşlar.

Bu iş atla deve değil ama nihayetinde bu işin bir bilimi var.

İşletmecisinden marongozuna,  sigortacıdan sporcuya kadar bir çok elektrik uzmanı var.

Bazen soruyorum kendi kendime yav niye okudum bunca yıl diye.

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

K

Kağan Erdoğan

#24: 02 Nisan 2018, 13:36:38
RİCA EDERİM ERMAN KAPTAN....

SAYENDE BEN DE ÖĞRENMİŞ OLDUM 
pardon küçük harfle yazacaktım...
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#25: 02 Nisan 2018, 13:53:33
başka bir örnek akü

kuru sulu jel traksiyonel vs....her birinin uygulamya yönelik avantaj ve dez avantajı var..tercih ve bütçe meselesi.bir de işin içine marka tercihleri girdiğinde elektrik konusu uygulayanlar arasında görüş farklılığı çıkıyor

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#26: 02 Nisan 2018, 13:57:34
aynı  zehiri boya konusu gibi....herkes farklı markalardan memnunıyet ve şikayet unsuru...ayrıca beklenti ve beğeni seviyesi ilede ilgili.
  • IP logged

T
  • *
#27: 02 Nisan 2018, 14:06:09
Nüansı, yanlış anlaşılmaları engellemek için belirtmekte fayda var.

Büyük harfle yazmanın bağırmak anlamına geldiği, "forum" kuralı değildir. Tüm dünyada ki sosyal medyalarda yazlı olmayan ama herkesin riayet edip, anlamını aynı değerlendirdiği bir davranış şeklidir.  ":.(" işaretini gören herkesin anlamını bildiği gibi.

Bu yüzden forum'un suçu yok  ;D
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#28: 02 Nisan 2018, 14:15:14
Oktay bey,
Evet sonuçta uzaya mekik gönderilmiyor,
ancak iki kablo pabucu sıkıp, kabin tavanlarına led döşeyebilen her kişi bir müddet sonra,
ben elektrikçiyim diye ortaya çıkıyor.

Bilmeden sadece okuyarak öğrendiğini sanan kişilerin verdiği bilgilerle  yapılan işler sonrasında,
bir çok tekne kablo çöplüğüne dönüyor.

Geçen gün topladığım tekneden,
orijinal dışı yaklaşık yüz metre değişik ebatlarda kablo söktüm.

Bilinçsiz tekne sahiplerinin çektiği kablo dışında da güya kapsamlı bir tesisat yenilemesine girmişler,
ve tabir caiz ise teknenin içine etmişler.

Servis akü artı kutup başlarından tam 12 (yazıyla on iki ) değişik pabuçla alınmış kablo demeti var.
Paneli açıp orada nereden enerji alacağını bulamayan, Akü kutup başlarından direk enerji almış.

Bu durumda devre kesici anahtarlar hiç bir işe yaramamakta.
Akü kutup başından almayan bazı uyanıklar ise bildiğin oto elektrikçi mantığıyla
kabloyu kesip orada bir <T> ek oluşturmuşlar.

Bu iş atla deve değil ama nihayetinde bu işin bir bilimi var.

İşletmecisinden marongozuna,  sigortacıdan sporcuya kadar bir çok elektrik uzmanı var.

Bazen soruyorum kendi kendime yav niye okudum bunca yıl diye.

Can Hocam ,
İşte Gerçek problem bu herkesin her işi yapabilecek kadar kendini mahir zannetmesi.
İşin önemini kavrayamaması  " ne olcek canım bir kaablo çekivericez " bunun için elektrikçiye ne luzum var mantığı.
Tıpkı Eczacıya "midem çok ağrıyor ne ilaç alayım" sorusunda olan hafif iş bitirici smart street zekası.
Kim gitceek Doktora....
Doktorda ilaç vercek sonuçta ....

Bu ülkede yangın tüpü aldığında tartıp not eden  ,Vadesi bitmek üzere iken  Yangın tüplerini tekrar  tartıp aynı gram ile karşılaşınca "bu daha kullanılır hükmü veren adamlar var.
Ve bunlar Sanayici , İşadamı ,Mütahit vs.

Mantığa bak...
Onlar için ne olcek bi kablo çekiliverecek......

Selamlar Hocam

• IP logged
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2018, 14:18:26 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

K

Kağan Erdoğan

#29: 02 Nisan 2018, 14:57:47
Tan reis bu forum için demedim zaten. Forumlarin ne bileyim whatsup falan genel ozelligimis...bende yeni ogrendim.bunu demek istedim.....herkeste bir alınganlık olmasa gerek.sanirim sorun bende😃
  • IP logged

Yukarı git