Hep özen gösterilen konudur teknemizin isminin güzel yazılması.
Benim önerim;
1- en yakın reklamcıya gidip plotterde folyoyla beğendiğiniz bir yazı karakteriyle ve istediğiniz ölçülerde bir adet teknenin kıçına isim ve bağlama limanı adı , iki adette baş tarafa tekne ismi yazı(ları)nızı yazdırın.
2- plotterden çıkan yazılı folyonun üzerine ''transfer kağıdı'' yapıştırmalarını isteyin.
3- transfer kağıdından içerde ki erkek harfleri bir falçata ile ile sökün , elinizde transfer kağıdına yapışmış halde dişi bir yazı şablonu folyo halinde kalacaktır.
4- transfer kağıdını istediğiniz bölgeye yapıştırın , dikkatlice kaldırın , ortasında harf yerleri boş kalmış (Dişi) folyo yapışmış şekilde kalacaktır.
5) harfleri çıkarılmış kısımlarda tekne yüzeyine ince bir rulo ile istediğiniz renk kaliteli tek kompenantlı bir boyayı sürün . Boyanın kurumasını beklemeden fakat hafif kendini çekip yayılması tamamlanınca dikkatlice folyoyu sökün atın , teknenizin ismi ortaya çıktı şimdi hayırlı olsun.
Ben kendi teknem de değişik bir şey ile yazayım dedim ve kendimce bir icatta bulundum. Şöyleki , İstanbul da mısır çarşısının arkasında antika mobilya restorasyoncuları için altın varak tozu satan bir dükkan buldum ve oradan 20 gram kadar Altın tozu almıştım . Öyle pahalı bir şey değil , hakiki altın değil ama adı bu
. Bunu göz kararı boya kıvamına gelene kadar biraz biraz ve sürekli hızlıca karıştırarak 50 gram kadar tek kompenatlı şeffaf verniğe kattım ve bilahare aşağıda resimlerdeki sonuca ulaştım.