Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknemize isim yazmak.

• *
Teknemize isim yazmak.
OP: 10 Ocak 2017, 00:42:55
Hep özen gösterilen konudur teknemizin isminin güzel yazılması.

Benim önerim;
1- en yakın reklamcıya gidip plotterde folyoyla beğendiğiniz bir yazı karakteriyle ve istediğiniz ölçülerde bir adet teknenin kıçına isim ve bağlama limanı adı , iki adette baş tarafa tekne ismi yazı(ları)nızı yazdırın.
2- plotterden çıkan yazılı folyonun üzerine ''transfer kağıdı'' yapıştırmalarını isteyin.
3- transfer kağıdından içerde ki erkek harfleri bir falçata ile ile sökün , elinizde transfer kağıdına yapışmış halde dişi bir yazı şablonu folyo halinde kalacaktır.
4- transfer kağıdını istediğiniz bölgeye yapıştırın , dikkatlice kaldırın  , ortasında harf yerleri boş kalmış (Dişi) folyo yapışmış şekilde kalacaktır.
5) harfleri çıkarılmış kısımlarda tekne yüzeyine ince bir rulo ile istediğiniz renk kaliteli tek kompenantlı bir   boyayı sürün . Boyanın kurumasını beklemeden fakat hafif kendini çekip yayılması tamamlanınca dikkatlice folyoyu sökün atın , teknenizin ismi ortaya çıktı şimdi hayırlı olsun. :)

Ben kendi teknem de değişik bir şey  ile yazayım dedim ve kendimce bir icatta bulundum. Şöyleki , İstanbul da mısır çarşısının arkasında antika mobilya restorasyoncuları için altın varak tozu satan bir dükkan buldum ve oradan 20 gram kadar Altın tozu  almıştım  . Öyle pahalı bir şey değil , hakiki altın değil ama adı bu :) .  Bunu göz kararı boya kıvamına gelene kadar biraz biraz ve sürekli hızlıca karıştırarak 50 gram kadar tek kompenatlı şeffaf verniğe kattım ve bilahare aşağıda resimlerdeki sonuca ulaştım.  8)

• IP logged

• *
Ynt: Teknemize isim yazmak.
#1: 10 Ocak 2017, 00:49:14
Tabii Yengeç ve Tayo Mar gibi tekneleri olup ta arzu eden arkadaşlar ,ellerinden geliyorsa şu seçenekleri de kullanabilir.  :D

• IP logged

e

erdal duran

#2: 10 Ocak 2017, 00:52:06
Lacinin üzerine de iyi gitmiş. :)xx
  • IP logged

• *
#3: 10 Ocak 2017, 01:16:03
Ve hatta ben bir klasik ahşap  tekne sahibi olsam şu resimlerdeki  gibi Parasema denemeleri bile düşünürdüm  C:-):)

• IP logged

• *
#4: 10 Ocak 2017, 01:17:12
Lacinin üzerine de iyi gitmiş. :)xx

Teşekkürler Erdal hocam.  Kendi çapımızda icatlar yapıyoruz. :)
  • IP logged

e

erdal duran

#5: 10 Ocak 2017, 01:20:36
Ve hatta ben bir klasik ahşap  tekne sahibi olsam şu resimlerdeki  gibi Parasema denemeleri bile düşünürdüm  C:-):)

Burada Ersin korsana ince bir gönderme seziyorum sanki. ;D
  • IP logged

• *
#6: 10 Ocak 2017, 01:50:22

Burada Ersin korsana ince bir gönderme seziyorum sanki. ;D

Tayomar a yakışır . Hatta iki örnek daha koyayım.  :)

• IP logged
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2017, 01:52:00 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#7: 10 Ocak 2017, 01:53:58
Şöyle örnekler.

• IP logged

• *
#8: 10 Ocak 2017, 10:03:48
Bende var aslında Öcal abi..

Sanırım bu konuda iki ayrı kültür var. Birincisi senin örneklerde olduğu gibi deniz kızı figürü..

Ancak bir de Vikinklerden beri tercih edilen başkaca bir figür. Ejderha, dragon ya da benzeri bir sürü kötü ve korkunç ifadeler.

Bunlar bildiğim kadarı ile denizdeki kötü ruhları korkutmak için kullanılan totemler. Tekneye gelip, zarar vermesin diye.

Tayo Mar 'ın da böyle kötü bir logosu varmış. Hemen Pruvadaki isimlerin önünde idi.

korkunç suratlı bir kara korsan görüntüsü, eski totemlerin olduğu erde çıkartma olarak yapılmıştı. Çıkartma ben aldığımda , deniz şartları nedeni ile iyice silinmişti. Şimdi hiç kalmadı.

Ancak ben , tam da bu karekterin tıpatıp aynısını  Venedik 'teki bir maskeciden buldum. Ancak dışı deri, içi sanırım alçı olan bu maskeyi civadranın altına asmaya kıyamadım. O yüzden kamaranın içinde asılı durur.

Tayo MAr 'ın ismi (deniz kesen , deniz bölen anlamında )  ile örtüşen bu figürü değiştirmem doğru olmaz diye düşündüm hep. O yüzden bu çirkin suratlı denizci hep denizdeki kötü ruhları Tayo Mar 'dan uzak tutmak adına duruyor tekende..

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#9: 10 Ocak 2017, 10:10:22
Tırhandillerde bodoslama yıldızı dışında yaygın süs denebilecek pek bir şey göremediğimden bulaşmadım kendi adıma. Mütevazı iş teknesi özünde :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • instagram
#10: 10 Ocak 2017, 10:55:03
Bizimki Kri-Kri aslında bir tirhandil değil de keçi olduğundan çok sevdiğim bir dostum bize bu tasarımı hediye etti. Ben de bunu kromdan kestirip davlumbazın her iki tarafında yer alan eski adının yazılı olduğu olduğu maun ahşap plakaları temizleyip vernikleyip üzerine vidaladım.

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Viya böyle!
#11: 21 Kasım 2017, 17:47:35

• IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
    • Classicboats Turkiye
#12: 21 Kasım 2017, 19:05:52
Tayo MAr 'ın ismi (deniz kesen , deniz bölen anlamında )  ile örtüşen bu figürü değiştirmem doğru olmaz diye düşündüm hep. O yüzden bu çirkin suratlı denizci hep denizdeki kötü ruhları Tayo Mar 'dan uzak tutmak adına duruyor tekende..

O korkunç korsan figürü tam da yazdığın nedenle yani kötü ruhları Tay-Mar'dan uzak tutsun diye orada görevlendirilmişti .  ;) ;)
İçeri de veya dışarıda ... Önemli değil. Yeter ki teknede görevine devam etsin.
Bir tanesi hâlâ ben de arabada .... ;)
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

R

Recep Ertürk

#13: 21 Kasım 2017, 19:19:18

Mevzuat hazretleri tekne adının büyük harflerle olması gerektiğini buyurmuyorlar mıydı?

• IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#14: 21 Kasım 2017, 20:18:19
Harflerin büyüklüğü (yüksekliği) 10 cm olmalı ve okunabilir bir karakterde olmalı der.
  • IP logged

Yukarı git