Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknemize isim yazmak.

• *
Ynt: Teknemize isim yazmak.
#15: 21 Kasım 2017, 21:27:16
Teknemi aldigim zaman ismini ve yazim seklini begendigim icin degistirmemistim. Gerci ahsap ve yelkenli degil ama yine de paylasmak istedim. ;D

• IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#16: 21 Kasım 2017, 23:45:02
Farklı farklı formu olan Bordolara Yazı kolaylığı için kısa isim seçmekte fayda var. Şekil-A'daki gibi...
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

R

Recep Ertürk

#17: 01 Mayıs 2018, 19:43:45
Hep özen gösterilen konudur teknemizin isminin güzel yazılması.

Benim önerim;
1- en yakın reklamcıya gidip plotterde folyoyla beğendiğiniz bir yazı karakteriyle ve istediğiniz ölçülerde bir adet teknenin kıçına isim ve bağlama limanı adı , iki adette baş tarafa tekne ismi yazı(ları)nızı yazdırın.
2- plotterden çıkan yazılı folyonun üzerine ''transfer kağıdı'' yapıştırmalarını isteyin.
3- transfer kağıdından içerde ki erkek harfleri bir falçata ile ile sökün , elinizde transfer kağıdına yapışmış halde dişi bir yazı şablonu folyo halinde kalacaktır.
4- transfer kağıdını istediğiniz bölgeye yapıştırın , dikkatlice kaldırın  , ortasında harf yerleri boş kalmış (Dişi) folyo yapışmış şekilde kalacaktır.
5) harfleri çıkarılmış kısımlarda tekne yüzeyine ince bir rulo ile istediğiniz renk kaliteli tek kompenantlı bir   boyayı sürün . Boyanın kurumasını beklemeden fakat hafif kendini çekip yayılması tamamlanınca dikkatlice folyoyu sökün atın , teknenizin ismi ortaya çıktı şimdi hayırlı olsun. :)

Bu isim yazma işi spray boya ile olmaz mı?
Piyasada envai çeşit spray boya var da..

Bir kartona veya tenekeye tekne adını yazdırıp onu ismin bulunması gereken yeri getirip fıssssssss diye 3-4 saniyede halletmek mümkün değil mi?

Tabii rüzgarsız hava seçmek lazım..

• IP logged

• *
#18: 01 Mayıs 2018, 20:49:20
Ben gençkene ( ve epey akılsızkene...) hep hayalim mini bir tersane kurmaktı.
Eh bi firma kuracaksan bi logosu ve bi amblemi olmalı deel mi ? Ben de muhtemelen isminden ötürü Turkshead denilen düğümü pek sevmiştim, günün birinde kurup  mesela Jongert'e rakip olacak ( o şimdi battı ! ) şantiyeme de amblem olarak onu seçmiştim. Firmanın ismi de o sıra yeni doğmuş ilk kızım Ela'dan esinlenerek Sanela olacaktı ( gerçi gayri resmi olarak oldu da, bu isimle elin Almanına ihrac edilmiş ketch bile yaptık ).

Neyse şimdiki Sanela yapılirken sen akla bak ; Istanbuldan kalkıp, teknenin kamara ön yüzeyini ıçten ve dıştan oluşturacak kesilmiş  iki maun levhayı tee Bodruma götürüp tanıdığım bir ahşap oymacıya bu Türk kafası süs düğümünü  oydurup gelip marangoza teslim ettim, o da yerlerine monte etti.

Yetmedi bir de o ara tekstil sektöründe olan eşime gurcataya basılacak aynı düğümün işlenmiş olduğu tekne forsları yaptirdım. Sanırsınız ki 3 nesildir yatçı Ingiliz asilzadeleriyiz... ;D Bunlar kumaş üzerine iplikle ışleme oldukları için tabii kazık gibi oldular, rüzgarla filan dalgalanmıyorlar. Ama sert oldukları için gurcatada güzelce rüzgar gülü vazifesi görüyorlardı.

Yani aslen demek istediğim ülkede yetenekli ahşap oymacı çok ; tekne yaptıracak bir reis teknenin, kamaranın veya mobilyanın herhangi bir parçasını üç kuruşa istedikleri motifle donattırabilir, teknelerini özelleştirebilirler.

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#19: 02 Mayıs 2018, 12:04:59
Bizim tekne geldiğinde beni aradılar İsmini nasıl yazdıralım , ne renk olsun ,hangi font olsun özel tasarım isterseniz falanca var şukadara yapıyor diye sorduklarında Yahu bu
bizim elimizde mi keyfimizde mi bunun bir kanunu nizamı kuralı yokmu diye şaşırmıştım

Sonra Standart bilgisayar  fontu ile tabelacıda sancak ve iskele başa birer tane kıçada bir adet DAISY yazdırdık . Toplam 65 TL mal olmuştu.

O günden sonra her gördüğüm teknenin isminin nasıl yazdırılmış olduğuna dikkat ediyorum. Çok abartılı olanlar olduğu gibi basit sade olanlarda var.

Ama hayran olduğum Necati Zincirkıranın  teknesindeki oyma yazı Rahmi bey yaptırıp hediye etmiş
Gerçekten çok güzel

SULTAN

• IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2018, 12:08:47 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
#20: 02 Mayıs 2018, 23:58:31
Hep özen gösterilen konudur teknemizin isminin güzel yazılması.

Benim önerim;
1- en yakın reklamcıya gidip plotterde folyoyla beğendiğiniz bir yazı karakteriyle ve istediğiniz ölçülerde bir adet teknenin kıçına isim ve bağlama limanı adı , iki adette baş tarafa tekne ismi yazı(ları)nızı yazdırın.
2- plotterden çıkan yazılı folyonun üzerine ''transfer kağıdı'' yapıştırmalarını isteyin.
3- transfer kağıdından içerde ki erkek harfleri bir falçata ile ile sökün , elinizde transfer kağıdına yapışmış halde dişi bir yazı şablonu folyo halinde kalacaktır.
4- transfer kağıdını istediğiniz bölgeye yapıştırın , dikkatlice kaldırın  , ortasında harf yerleri boş kalmış (Dişi) folyo yapışmış şekilde kalacaktır.
5) harfleri çıkarılmış kısımlarda tekne yüzeyine ince bir rulo ile istediğiniz renk kaliteli tek kompenantlı bir   boyayı sürün . Boyanın kurumasını beklemeden fakat hafif kendini çekip yayılması tamamlanınca dikkatlice folyoyu sökün atın , teknenizin ismi ortaya çıktı şimdi hayırlı olsun. :)

Bu isim yazma işi spray boya ile olmaz mı?
Piyasada envai çeşit spray boya var da..

Bir kartona veya tenekeye tekne adını yazdırıp onu ismin bulunması gereken yeri getirip fıssssssss diye 3-4 saniyede halletmek mümkün değil mi?

Tabii rüzgarsız hava seçmek lazım..

Tabiiki mümkün Recep reisim.Ancak boya uyumlu olsun ve hafif zımpara ile çizmeyi unutma harflerin içini.

Boyayı icat etmek için düşünme süremi saymazsan , e benim iş te iki dakika sürdü şablonu koyduktan sonra ince ipek rulo ile , uğraşalım o kadarcık. :)

Şablonlara 40 TL verdim reklamcıda , 10 TL lik te malzeme tutsa tamamı 50 TL. Maliyetin.

İş bitsin tekne de yaparız beraber bir şeyler.

• IP logged
« Son Düzenleme: 03 Mayıs 2018, 00:00:54 Gönderen: Öcal Turan »

R

Recep Ertürk

#21: 03 Mayıs 2018, 01:16:54

Tamam..

Yarın dinleneceğim. Bugün güverte boyasından pert oldum. Çok girinti çııntılar hariç içime sindi. Atladığım yer kaldı mı diye arada panikliyorum :)

Öbür gun kaymaz boya...

Bayramdan önce suya değer mi salma?

Not: Forumun özelliği ile mi alakalı klavyeden çıkan harfler ekranda "düzeltiliyor".  "Kaymaz boya" yazıyorum. "Cayman boy" oluyor bir saniye içinde. Daha bir sürü tuhaflık.. Yoksa benim MacBook Air kafayı mı sıyırdı?

• IP logged

Yukarı git