Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: TİK Üzerine.

Z

Ziya Gunes

Ynt: TİK Üzerine.
#30: 19 Mart 2018, 16:49:58
800 - 400 kum nedir Bülent kardeşim
Süngerli zımparalardan 100 kum ile başla 180 - 240 ve sabrın yeterse 320 yap.
Hatta ekzantrik zımparan varsa daha iyi olur bence
800 kum ile o iş bitmediği gibi moralin de bozulur
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#31: 19 Mart 2018, 16:51:27
Suat Reis, Oxalic asit işini aştık. Derdim tikin lekesi neyin değil. Popomuzun siyah damgadan kurtulması.

Fotoğraf var mı?
Sanki derzleri söküp yeniden yapman gerekecek gibi anlatmışsın.
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#32: 19 Mart 2018, 17:13:08
400 - 800 kum zımpara bir sünger üzerinde tikleri temizlemek için kullanılabilir. Tik temizliği için piyasada bulaşık süngeri dokusunda büyük süngerler var. Tikler için çok yumuşak olsa bile fırça kullanılmamalı ve bu sünger kullanılmaldır. Çok ince zımpara da bir blokla veya sünger üzerine yapıştırılarak tik temizliğinde kullanılabilir.

Derz dolguları kenardan ahşaptan ayrılmamışsa zımpara ile temizleme kesinlikle işe yarar.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#33: 19 Mart 2018, 17:16:52
400 - 800 kum zımpara bir sünger üzerinde tikleri temizlemek için kullanılabilir. Tik temizliği için piyasada bulaşık süngeri dokusunda büyük süngerler var. Tikler için çok yumuşak olsa bile fırça kullanılmamalı ve bu sünger kullanılmaldır. Çok ince zımpara da bir blokla veya sünger üzerine yapıştırılarak tik temizliğinde kullanılabilir.

Derz dolguları kenardan ahşaptan ayrılmamışsa zımpara ile temizleme kesinlikle işe yarar.

Derz dolguları tek bir kanal dışında ayrılmamış.

800-400 diye yazarken şunu kastetmiştim; en az zarar verecek şekilde deneriz, 800 deneriz, olmadı 600... 400... 150... filan.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#34: 19 Mart 2018, 17:24:02
Suat Reis, Oxalic asit işini aştık. Derdim tikin lekesi neyin değil. Popomuzun siyah damgadan kurtulması.

Fotoğraf var mı?
Sanki derzleri söküp yeniden yapman gerekecek gibi anlatmışsın.

Hah,,,
Ziya reis lafı ağzımdan aldı. Ben se alıştıra alıştıra söyleyeyim diyordum..... ;) :)

• IP logged

• *
#35: 19 Mart 2018, 17:24:18
o kadar ince zımpara ile tik zımparalarsan üzerinde duramazsın.. kayarsın.. :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#36: 19 Mart 2018, 17:25:55
o kadar ince zımpara ile tik zımparalarsan üzerinde duramazsın.. kayarsın.. :)

Zaten duramıyorum :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#37: 19 Mart 2018, 17:30:25
bu arada senin tiklerin daha idare eder gibi görünüyordu Mersin 'de.. bas üzerine bi 100 kum.. bakalım ne oluyor ?
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#38: 19 Mart 2018, 17:39:01
Zaten Masal'ın kaderi bu, "hele bi dene" :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#39: 19 Mart 2018, 17:41:17
Ben direkt 100'le giriyorum. Gayet memnunum. 80'nin altına da dülme derim. Yazık tiklerine.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • KUTUP YILDIZI
#40: 19 Mart 2018, 18:09:56
Zımpara, leke bırakan tik dolgusunda işe yaramaz.
Üstü kangren olmuş armuz dolgusunun altı da haydi haydi olmuştur.

Şimdi zımpara yaparsan tiklerin kalınlığından da gidecek.
İşe yaramadığını görüp bu sefer armuz dolgusunu söküp,
tekrar armuz dolgusu ardından tekrar zımpara yapacaksın.
Hoppp tiklerin kalınlığından gene kaybolacak.

Yapılacak en doğru iş eski armuzu söküp yeniden armuz yapmak.
Ardından 100 kum ile zımparalarsın cillop gibi olur.

Bu arada zımpara kumu, sayı arttıkça ince işlemi ifade eder.
Yani kaba işler için 40-60 kum, oldukça hassas ince işler için 400 kum ve yukarısı.
150 kum üzeri tiklerde kayma sorunu başlatır.

Ayrıca tikleri sert fırça ile fırçaladıkça liflerinin arası açılmaya başlar.
Tamam bazı kişiler bu eski görünümü beğeniyor olabilir ancak bu durumda tiklerin ömrü azalır.

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#41: 19 Mart 2018, 20:44:01
Tikleri komple sök at, fiber kayıkta tikin ne işi var, kirli gösteriyor, onun yerine minder  yaptır.

Bir kere daha şaka yollu söyleyeyim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

#42: 19 Mart 2018, 20:47:25
     Bu sika 290 ın bir hastalığı,uzun süre tuz ve güneşe maruz kalan sika 290 armuzun kimyasal yapısı bozuluyor ve renk salıyor. Yabancı forumlarda buna’zebra fenomeni’diyorlar. Hatta bir dönem 10 yıl kadar olmuştur sanırım bu sorun sıfır 290 armuzlarda da ortaya çıktı,sika o serinin tamamını topladı.
     Bülent’in özelinde tekneyi birkaç yıl sonra satacağını düşününce ben olsam 100/120 kum zımpara yapar bırakırım. Alttan yeni gelen armuz bir süre siyah boya salmadan idare edecektir. Çünkü ana sorun renk salması ve zımparayla yeni çıkan sika290 bozuluncaya kadar renk yapmayacaktır. Bulunacak çözüm ana sorundan daha büyük problem çıkarmamalıdır.
     Bu arada yeni armuz yapacaklar için sika yerine teakdecking armuzu öneririm. Poliüretan bazlıdır,güneşten etkilenmez,asla renk salmaz,zımparası çok iyidir,sika gibi çökmez,primer gerektirmez ve herşeyden önemlisi çok küçük (1-2cm)alandan tam boya kadar istediğiniz gibi yenileme tamir yapabilirsiniz. Sika da tamir için tam boy armuzu kaldırmanız gerekir.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Mart 2018, 20:59:09 Gönderen: Atilla Serdar Erdoğan »

Z

Ziya Gunes

#43: 19 Mart 2018, 20:52:45
Bu armuzu nereden temin ediyoruz?
  • IP logged

#44: 19 Mart 2018, 21:03:46
Ben tekneyi yaparken Türkiye de bu armuz yoktu.Danimarkadan getirtmiştim,maliyetli ve gümrük falan sıkıntılı olmuştu. Şimdi etapmarin distribütörlüğünü almış,Volkan’ın (shima)tiklerini yeniliyoruz ,Volkan oradan getirtti.
  • IP logged

Yukarı git