Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: TEKNE PLANLARI

T
  • *
Ynt: TEKNE PLANLARI
#15: 05 Mart 2018, 15:52:59
Anladım. Teşekkürler.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#16: 05 Mart 2018, 16:01:15
BU TEKNENİN MAALİYETİ 50 BİN AVROYU BULUR ZANNEDERSEM.

Öngördüğünüz teknenin maliyeti işçilik ve yer kirası tarafınızdankarşılanacağı ve maliyet hesaplarına girmeyeceği varsayılarak asgari 150.000 ile 200.000Avra arasında denize inebilir.

50.000 rakamı gerçekçi değil.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

K

Kağan Erdoğan

#17: 05 Mart 2018, 18:54:44
Hayaller 50.gercekler 200 bin avro 😆😆😆
  • IP logged

• *
#18: 05 Mart 2018, 20:03:07
 ;Cok bilgim olmasada bu isin 50k euroya olmayacagini tahmin etmistim. Yaza sadece elektrik tesisat yenileme, butun su tesisatlarin yenilenmesi, teknenin butun boyasinin yenilenmesine, zehirli ve altin komple.yenilenmesi icin 60.000  tl ye yakin bir ucret istemislerdi.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#19: 05 Mart 2018, 21:18:24
Hesap doğru bencede
Ancak seri imalat 45 feet tekne fiyatı 200.000 EU 
Buna genel giderler reklam Fabrika karı bayi komisyonu taşıma nakliye vs dahil
Bunlardan arındırılsa acaba ne kadar kalır
Yani burada bir malzeme listesi çıkarsak

Şu kadar kabuk için hammadde xxx kg x yyu Tl
Yanmar 57 bg motor   55.000 TL
Gibi herkes bildiğini yazsa ne kadar malzeme maliyeti çıkar acaba

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#20: 05 Mart 2018, 22:07:44
Bu rakamlar biraz göreceli.teknede jenerator klima marka buzdolabi derin dondurucu gibi donanımları isterseniz bu rakamlara belki ulaşabilir.diye düşünüyorum.gene de 200 bin şahsi düşüncem.cok yüksek fiyat.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#21: 05 Mart 2018, 22:12:32
Bence Kağan Reis'in bir önceki tekne imalatı paylaşımını yorum yaparken göz önünde bulundurmalıyız. Ben yorum yapmadan önce bu soruyu Kaan Reise sormak isterim. Bir önceki teknenizin emsal  ve sıradan bir marka tekneye göre maliyet oranı neydi?

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Bilen bilir
#22: 05 Mart 2018, 22:20:42
Kağan usta teknesini bizzat kendi yaptığı ve ustalık parasını maliyete yansıtmadığı ve de tekne küçük olduğundan maliyete girmeyen(kabuğun çevrilmesi vs.) unsurlar nedeni ile 200 000 rakamını fazla buluyor galiba.  :)
  • IP logged
DeDe

K

Kağan Erdoğan

#23: 05 Mart 2018, 22:23:39
Detayli ve markaları ile beraber malzeme listesini çıkarmıştım. Onu bir paylaşalım.eksik unuttuğum var sa reisler tamamlayabilirse sevinirim

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#24: 05 Mart 2018, 22:31:13
Fiyati ni bildiğim 26-27mcgregor ve polanya mali viko gibi teknelrim sifir fiyatlari motor haric outbord ....ile nazik teknesinin dıştan takma versiyonu arasındaki maaliyet oranı 1/4
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#25: 05 Mart 2018, 22:36:15
Özür dilerim 1/3 belki bir tık fazla
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#26: 05 Mart 2018, 22:42:04
Birde şöyle bir gerçek var. Istanbul izmir antalya muğla illerindeki maliyetlerle mersin gibi kentlerdeki maaliyetler arasında ciddi fark var.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#27: 05 Mart 2018, 22:43:12
Fiyati ni bildiğim 26-27mcgregor ve polanya mali viko gibi teknelrim sifir fiyatlari motor haric outbord ....ile nazik teknesinin dıştan takma versiyonu arasındaki maaliyet oranı 1/4

O zaman yorumumu söyleyebilirim yine ustalık size ait ve ciddi anlamda eş dost desteği olacaksa, emsal teknenin sıfırından kesinlikle ucuz olacağı kanaatindeyim. Burada sorun motordan falan ziyade arma  ve donam. Çünkü çoklu adet almayacağınız için , emsal teknelerde kullanılan ürünlerin aynısını almaya kalktığınızda makas açılacak, örneğin 45 feet bir tekne için iyi bir direk herhalde 15-20 bin yüro vardır diye düşünüyorum. E elektronikler de ciddi para tutar ve rekabetçi fiyata alamazsınız. Yine Utku Dede nin söylediği gibi çevirmek, indirmek bindirmek işleri zahmetli ve pahalı.

Aslında şimdi aklıma geldi, bu donam işi pahalı ya. Dağılmış yada sorunlu bir kayık bulunsa , yada Avrupadan yaşlı bir marka emsal bir tekne bulunsa , sizin yapacağınız sıfır kabuğa donam transfer edilse çok daha az maliyetli olur diye düşündüm bir an. Tabi motoru yine sıfır almak zorundasınız. Birde gördüğüm kadarıyla fabrika standartlarında iş yapıyorsunuz.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

K

Kağan Erdoğan

#28: 05 Mart 2018, 22:52:00
Bu tekne işi sevmeden yapılacak iş değil.bazen zor şartlar yaratıcılığı on plana çıkarıyor.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#29: 05 Mart 2018, 22:54:54
Hobi bizimkisi.
  • IP logged

Yukarı git