Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Uğurlar ola

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: Uğurlar ola
#90: 03 Mart 2018, 14:59:27
5 yıldır Fethiye bölgesindeyim (Demre-Kekova-Kaş-Fethiye-Göcek-Ekincik-Marmaris-Rodos arası diyeyim), hep kötü havalarda (Azorlardan kopup gelen, bütün Batı Akdenizi kırıp geçiren, sonrasında Bodrum civarlarında patlayan malum havalar) Fethiye taraflarında olduğumuz için şükrettik, o poseidonun (web sitesi olan) koyu kırmızı-mor renklerini görmediğimiz için hep mutlu olduk.

En tedirgin zamanlarda tahminlere baktığımda en koyu renkleri Rodos ve Kos'un batısında açıklarda ve bir de Kaş-Demre bölgesinin Güneyli açıklarında gördüm. Bizim Fethiye tarafları nispeten daha korunaklı oluyor hep. (Tabi Tiryaki faktörünü henüz yaşamadık, 2018 istatistiklerinde çıkacak o!)

Bu açından sert rüzgar için Knidos'dan daha güney-doğuya bakma derim.
Kos'un gölgesinden kaçabilirsen Bodrum açıkları idealdir.

Sert güney-batılı havalarda dalga test etmek istersen Patara önleri idealdir.
Sığ su, güneyde 400 mil boyunca önünde tek bir taş yok, Afrikadan beri uçurup geliyor, harika dalga kaldırır! :)

ama çok emin olmadan Yedi Burunları deneme, kayalığın birine yapıştırır seni, ne karadan ne denizden ulaşım yok.
Patara en kötü kumsal var 14 kilometre boyunca.. :)

Daha önceden kaydettiğim iki örnek mesela;
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#91: 03 Mart 2018, 15:02:37
Özgür ilk grafikteki hava Kaş'ta dalgaların mendireği aşıp tekneleri devirmesine sebep olan hava. O grafiği hatıra saklarım hala. Hayatımda ilk defa o gün denizdrn korkmuştum...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#92: 03 Mart 2018, 15:08:59
Özgür ilk grafikteki hava Kaş'ta dalgaların mendireği aşıp tekneleri devirmesine sebep olan hava. O grafiği hatıra saklarım hala. Hayatımda ilk defa o gün denizdrn korkmuştum...
Evet, biz burda "amaan! yok ya o kadar da kötü hava yapmadı yea.." filan diye konuşurken Kaş'ın fotolarını görünce ödüm kopmuştu! :)

2012 de de şöyle bişey olmuş;
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#93: 03 Mart 2018, 15:13:47
Bu harbi olmuş mu yahu! Gözümde canlandıramadım valla...

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#94: 03 Mart 2018, 22:28:42
Bu harbi olmuş mu yahu! Gözümde canlandıramadım valla...

Sonrasında bişey göremedim ama bu foto ile aşağıdaki uyarıyı bir gün önce Tekne Transfer'in facebook sayfasında haber yapmışım;

"DİKKAT! AKDENİZ İÇİN UYARI ÜZERİ UYARI !!

7 Ocak 2012 Cumartesi sabahı için Akdeniz'de Marmaris-Antalya arasındaki sahil kesimini etkileyecek dalga yükseklikleri 10m olarak görünüyor!

Batıdan tüm Akdeniz'i süpürerek gelen soluganlar (swell) ve 8-9 kuvvet (30-40 knots) havanın birleşmesi ile ortaya çıkan bu dev dalgalar ve üzerine yağacak aşırı yağışlar eklenince bu bölge için tam bir felaket senaryosu oluşuyor..

Uzmanlar son bir gün kala artık modellerin neredeyse kesin olarak bu görüntüyü verdiğini, bölgede kıyı kesimlerinde teknesi, evi, tarlası, serası olan herkesin acil önlem alması ve can güvenliği için kıyılardan uzak durmasını tavsiye ediyor..

Özellikle Lodos ve Kıble'ye açık olan GÖCEK Marinaları, KAŞ ve ANTALYA limanlarında ve biraz daha korunaklı olan MARMARİS marinalarında ve FETHİYE limanında teknesi bulunan herkesin hazırlıklı olmasında fayda var.."

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#95: 03 Mart 2018, 23:42:29
O günlerde Tayland'taydım. O yüzden kaçırmışım demek. İsabet olmuş. Stresi yeter.

• IP logged

• *
Yelken Direği İmal Eden Firmalar
#96: 04 Mart 2018, 12:13:26
İyi pazarlar,

Alüminyum,  ahşap v.b. yelken direği imal eden önereceğiniz  firma var mıdır?
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#97: 04 Mart 2018, 12:22:06
kaç metre ki direkler?
  • IP logged

S

Servet

Ynt: Yelken Direği İmal Eden Firmalar
#98: 04 Mart 2018, 13:00:33
İyi pazarlar,

Alüminyum,  ahşap v.b. yelken direği imal eden önereceğiniz  firma var mıdır?

İstanbul da Atilla Kızılavul
http://www.yelkendiregi.com/
İzmir de otomat alüminyum var.
http://www.otomataluminyum.net/

Bunlar alüminyum direk üretiyorlar..
tuzla da yine Dökar diye bir firma var.
http://www.dokaryat.com/
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#99: 04 Mart 2018, 14:15:05
Servet teşekkürler linkler için.

Daha önce bende alüminyum direk firmaları için sorduğumda  Dökar yatın linkini de vermiştin diğerleriyle beraber.

Abi adamlar salon salomonje kıvamında bumba yapıyorlar, direk boyları ise inanılmaz.

Bu resmi gördüğüm zaman,  bizim kıçı kırık kayığa direk için aramaktan vazgeçmiştim.

Al bu sarma bumba kılıfını, 20 beygir bir kıçtan takmayla  direk denize açıl yani.   ;D ;D
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#100: 04 Mart 2018, 14:19:44
kaç metre ki direkler?

Her biri 3.5 metre
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

S

Servet

#101: 04 Mart 2018, 14:23:39
Aliaga da ''hurdacılarda'' filikaların yanlarında duran ahşap,alüminyum direkler görmüştüm tek,tük..İlgi alanımda olmadıgından göz ucuyla bakmıştım..İş'e yarar bir şeyler bulunabilir belki,araştırılınca..
  • IP logged

S

Servet

#102: 04 Mart 2018, 14:36:28
kaç metre ki direkler?

Her biri 3.5 metre

Fotograftaki direk 3.20 boyunda..6.90 boyun da kapalı bir filikanın içinden çıktı..
Sanırım Aliaga da filika satanları gezersen (kapalı filikalar) içinde bu boy-tarz direkleri bulablirsin..
  • IP logged

• *
#103: 04 Mart 2018, 17:00:02
Çam yaparsan 150 Tl ye yapılır.. sorun nakliyede
  • IP logged

• *
#104: 04 Mart 2018, 17:54:35
Çam yaparsan 150 Tl ye yapılır.. sorun nakliyede

Ben yapmayacağım. 150 TL  nasıl oluyor. 
  • IP logged