Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: BAL kızımız.. (Bir Golden Retriever )

• *
    • Classicboats Turkiye
Ynt: BAL kızımız.. (Bir Golden Retriever )
#30: 27 Şubat 2018, 21:16:12
Sevgili Serkan,
Biz 25 yıldır köpekle yaşıyoruz. Simba'yı gördün. Babası 9 yaşında lösemiden bizi bırakıp gitti. Simba da şimdi 16 yaşında.
Köpek ile yaşamak dünyada bir insanın başına gelebilecek en güzel şey. Bir o kadar da sorumluluk gerektiriyor.
Kendi adıma Simba yaşamımın tam merkezinde. Evde yalnız kalamıyor. Yemeğini çişini kakasını ille saatinde yapmasını sağlıyoruz. Artık gözleri görmüyor, kulakları hiç duymuyor.
Ailemizin hiç büyümeyen bebeği. Ertörün dediği gibi hiç aklıma getirmek istemiyorum. Kayıpları neredeyse yıkım oluyor.

Bana sorduklarında eğer ona karşı sorumluluklarını yerine getirirken en ufak bir şüphen varsa, günün birinde birilerine veya bir yerlere bırakmak mecburiyetinde kalacaksan sakın köpek sahibi olma diyorum.

Sığacık'ta evimin karşısındaki parkta gelen yerleşen bir yıl sonra ortalıklardan kaybolan canları besliyor, bakıyor, seviyorum.

Hele büyük ırklar... İlle dışarıda olmak durumundalar. Evde olmaz. Mutsuz olurlar.

Çok iyi düşün. Hevesle karar verme.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Selamlar
#31: 27 Şubat 2018, 21:48:14

Buda benim delikanlı Smoky. Anne babası labrador ama bizim çocuk Chasepeake Retriever sanki. Bilemiyorum resmi yüklenebildimi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#32: 28 Şubat 2018, 03:06:32
1. Köpek sahiplenme. Sahiden diyorum. Akıllı adam işi değil.
2. Muhakkak köpek sahiplen. Sahane birşey.
3. Her koşulda; Köpek sahipleneceğin yer hayvan barınağı olsun. Cinsini filan boşver. Evlât bu. Illa seviliyor.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Selamlar
#33: 28 Şubat 2018, 06:21:37
Evet mutlaka barınaklar olmalı adres

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#34: 28 Şubat 2018, 09:06:55
Herkese çok teşekkür ederim , gerçekten aydınlandım  :) . Şuan ki evimiz bahçeli  olması benim kafamı çok karıştırıyordu , kendisi bahçede dolanıp duracak ve rahat edecek diye düşünüyordum. Yalnız galiba biraz daha zamanı var
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#35: 18 Mart 2018, 23:42:58
Bunlarda Amerikalınınkiler,

Hemde balık yiyorlar.

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#36: 19 Mart 2018, 00:02:01
Ahmet'cim ben bunları tanıyorum.Çok değerli av köpekleri olmasına rağmen ikisi de serbest dolaşıyordu.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

R

Recep Ertürk

#37: 19 Mart 2018, 08:55:23

Köpek ile yaşamak dünyada bir insanın başına gelebilecek en güzel şey.
Bir o kadar da sorumluluk gerektiriyor.
Hevesle karar verme.

Düğüm alıntıdaki son iki cümlede...

Köpekle  yaşamak insanın başına gelebilecek en güzel şey olsa da, insanla yaşamak her zaman bir köpeğin başına gelebilecek "en"inden vaz geçtim, "güzel bir şey" bile olmayabiliyor.

Sokağımızdaki "Haydut" tecrübesinden sonra şu an sokaktaki 4 köpeğe mesafeli durmaya özel çaba sarf ediyorum...

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#38: 19 Mart 2018, 11:31:37
Hayrola Rcep Bey?
Haydut ile bir tatsızlık yaşamışsınız galiba ?
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

R

Recep Ertürk

#39: 19 Mart 2018, 15:41:44

Cem Bey sormayın..
Aklıma geldikçe üzülüyorum.
Face'de fotoğraflarımız da vardır birlikte. Elbette hala cep telefonumda da var. Bu yarı yabani bir sokak köpeği idi. Buraya taşınınca onu tavuk boğazlamaya girişmişken önledim. Giderek yakınlaştık. Yakınlaşma diğer bir köpeğin de yardımı ile çok ilerledi. Sokakta da "Recep'in köpeği" denmeye başladı. Sorunlar da ondan sonra...

Haydut adını da bu tavuk hırsızlığı girişimi ile kazanmıştı. Yerli tür olmasına rağmen fazlaca zeki idi. Bir de henüz genç olduğundan diğer sokağa terk edilmiş köpekten fazla etkileniyordu. Tavuk ve kedi düşmanlığını ondan öğrenmişti. Yabani olduğundan tutmak sevmek mümkün değildi. Yemeği bırakılan yerden tedirgin yaklaşıp alıp kaçardı. Ben diğerini sevip okşadıkça o da sokuldu. Giderek de benim veya arabamın sokağa girdiğinde koşarak gelmeye ve üstüme atlamaya başladı. Bu arada yanımdayken diğer insanlara ve köpeklere de efelenmeye başladı. Özellikle sokaktaki kadınlara benim yanımdan gidip eteğinden, şortundan ısırıp çekiştirdiği oluyordu. Anlam veremediğim bu huysuzlukları zamanla öğrendik. Ona kötü davranan insanları ben yanındayken cezalandırmak istiyordu. Sokağa çıktığımda şehrin meydanına kadar arkamdan gelir, diğer köpek kolonilerine rastlamadan geri dönmezdi.Başka yerde tedirgin korkak davranmasına karşılık sokağa girince tehditkar bir köpek oluyordu.

Şikayetler artınca ve akıllı bir köpek olduğu keşfedilince bir çiftlik için benden istediler. Meramımı anlattım. Benim değil, sokaktaydı. Sevdim. Besledim, yakınlaştık filan.. Biz yakalayamıyoruz dediler. Yakalayıp. Boynunda zinciri-tasması ile verdim. Arabaya atıp götürdüler. 2-3 hafta sonra bir komşum, Haydut'un geri geldiğini, iki apartmanın arasına girerek bizim balkona baktığını söyledi. Neyse buldum saklanabileceği yerleri ararken seslenince çıkıp geldi. Altınova yakınlarından 15 km'den fazla yoldan kaçıp gelmişti.

Doyurduk, besledik. Yeniden su kabı koyduk. 6-7 ay gayet uslu durdu. Sonra tekrar motosikletlilere, kadınlara tacizkar tavırlar.. Zaten başka köpeğin sokulması mümkün değil, ayrıca sabaha kadar da kıyamet koparıyor. Belediyeye şikayet edilmiş, belediye görevlileri yakalayamamışlar, beni buldular. Barınağa götüreceğiz dediler, yakalayıp verdim. Götürdüler. 1 hafta sonra kaçıp geldi. Bir sene kadar uslu durdu. Sonra yeniden azmaya başladı. Sokakta bir kadını ısırınca görevliler, yokluğumda bayıltıp götürmüşler.. Ona ablalık eden Sibirya türü beyaz da o günlerde şikayetlerle başlayan görevli baskısından bir başka yere götürülerek kurtarıldı. Ama Haydut insana saldırması nedeniyle herhalde sahip çıkan da olmadığından muhtemelen götürülüp uyutuldu. Hiç haber almadık bir daha. İçimde yara olarak kaldı.

Öykümüz böyle. Şimdi sokağa ona çok benzeyen bir dişi ve 3 başka köpek daha geldi. Onlara mesafeliyim. Hiç yüzlerine bakmıyorum. Sevmiyorum. Okşamıyorum. Laf atmıyorum. Yemek bırakacağım zaman da gidip hiç onlarla ilgilenmeden kenar bir yere bırakıp dönüyorum.

Ama Haydut'u özlüyorum. Patilerini omuzlarıma dayar ve sarılırdı sokağa çıktığımda veya akşam döndüğümde.. Çok da oyuncuydu.

• IP logged

• *
#40: 19 Mart 2018, 18:00:32
Yüreğe dokunan bir hikaye.Aramızda sizin gibi dostların olması ne güzel.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

O

Oktay Eryılmaz

#41: 19 Mart 2018, 18:49:09
Çok üzüldüm Haydut 'un öyküsüne .....

Bu vesile ile dikkatinizi aşağıdaki konuya çekmek isterim..

ABD'liler Türkiye'deki 'golden'ları topluyor
Amerika’da faaliyet gösteren Golden Atlanta isimli kuruluş, Türkiye’deki golden cinsi köpekleri takibe aldı
24.05.2016 - 04:04 | Güncelleme: 24.05.2016 - 04:34
GAZETE HABERTÜRK

'Amerikan ırkı’ olarak bilinen golden retriever cinsi köpeklerin son zamanlarda Türkiye’de sokağa bırakılması, ABD’lileri harekete geçirdi. Amerika’da faaliyet gösteren Golden Atlanta isimli kuruluş, Türkiye’deki golden cinsi köpekleri takibe aldı. Köpeklerin bir süre barınaklara alındığı, ardından tekrar sokağa terk edildiğine ilişkin şikâyetler üzerine bir rapor hazırlayan kuruluş, ülkede bir de “Kendi ırkına sahip çık” kampanyası başlattı. Ardından da Amerikan vatandaşlarından gelen talepler doğrultusunda köpek başına 1800 dolar para toplayan Golden Atlanta, Türkiye’deki evsiz golden cinsi köpekleri toplayıp uçakla Amerika’ya götürmeye başladı. 2015’te başlayan ve “en büyük uluslararası kurtarma operasyonu” olarak adlandırılan bu faaliyet kapsamında 1 yılda İstanbul ve Bursa’dan toplam 158 köpek Amerika’ya götürüldü.

Bunun üzerine Bursa Nilüfer Belediyesi de “Gülümseyin, gülümsetin” isimli proje başlatarak barınaklardaki golden cinsi köpeklerin sadece bahçeli evleri olan ailelere verilmesi kararı aldı.

Bu çok önceki bir haber O kadar çok köpek gönderildiki sayıları 1000 ler ile anılır.
Ve hala O kadar taleb var ki Amerika'dan sokaklardaki Labrador ve Goldenlara benim bu işle ilgilenen arkadaşlarıma günde onlarca mail geliyor.
Ordan taleb geldikçe burada kıymetli oldu köpekler....
Geçtiğimiz günlerde bırakmamışlar çeşitli bahaneler ile...
Bu da bir şey sahip çıksınlar bari...

Bu arada herşeyin aşırısı gibi bazı hayvanseverler o kadar aşırı davranıyor ki ,
Hayvanların alehine oluyor....

Bu zavallıların (Tüm sokak hayvanlarının ) tek kurtuluşları İnsanları Pet Shoplardan  uzak tutmak.....
Sokaktakileride kısırlaştırmak

• IP logged
« Son Düzenleme: 19 Mart 2018, 18:59:27 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
  • Selamlar
#42: 19 Mart 2018, 20:08:15
Çok üzüldüm Haydut 'un öyküsüne .....

Bu vesile ile dikkatinizi aşağıdaki konuya çekmek isterim..

ABD'liler Türkiye'deki 'golden'ları topluyor
Amerika’da faaliyet gösteren Golden Atlanta isimli kuruluş, Türkiye’deki golden cinsi köpekleri takibe aldı
24.05.2016 - 04:04 | Güncelleme: 24.05.2016 - 04:34
GAZETE HABERTÜRK

'Amerikan ırkı’ olarak bilinen golden retriever cinsi köpeklerin son zamanlarda Türkiye’de sokağa bırakılması, ABD’lileri harekete geçirdi. Amerika’da faaliyet gösteren Golden Atlanta isimli kuruluş, Türkiye’deki golden cinsi köpekleri takibe aldı. Köpeklerin bir süre barınaklara alındığı, ardından tekrar sokağa terk edildiğine ilişkin şikâyetler üzerine bir rapor hazırlayan kuruluş, ülkede bir de “Kendi ırkına sahip çık” kampanyası başlattı. Ardından da Amerikan vatandaşlarından gelen talepler doğrultusunda köpek başına 1800 dolar para toplayan Golden Atlanta, Türkiye’deki evsiz golden cinsi köpekleri toplayıp uçakla Amerika’ya götürmeye başladı. 2015’te başlayan ve “en büyük uluslararası kurtarma operasyonu” olarak adlandırılan bu faaliyet kapsamında 1 yılda İstanbul ve Bursa’dan toplam 158 köpek Amerika’ya götürüldü.

Bunun üzerine Bursa Nilüfer Belediyesi de “Gülümseyin, gülümsetin” isimli proje başlatarak barınaklardaki golden cinsi köpeklerin sadece bahçeli evleri olan ailelere verilmesi kararı aldı.

Bu çok önceki bir haber O kadar çok köpek gönderildiki sayıları 1000 ler ile anılır.
Ve hala O kadar taleb var ki Amerika'dan sokaklardaki Labrador ve Goldenlara benim bu işle ilgilenen arkadaşlarıma günde onlarca mail geliyor.
Ordan taleb geldikçe burada kıymetli oldu köpekler....
Geçtiğimiz günlerde bırakmamışlar çeşitli bahaneler ile...
Bu da bir şey sahip çıksınlar bari...

Bu arada herşeyin aşırısı gibi bazı hayvanseverler o kadar aşırı davranıyor ki ,
Hayvanların alehine oluyor....

Bu zavallıların (Tüm sokak hayvanlarının ) tek kurtuluşları İnsanları Pet Shoplardan  uzak tutmak.....
Sokaktakileride kısırlaştırmak

Oktay Reisim
Bu işin tek çözümü ABD’deki sistemin (gerekirse şerefsiz sahiplerin hapse atılması) aynen uygulanması. Bugün benim yeğenim barınaktan bir seter aldı ama geçici bakım. Kızdım ona kalıcı bakamayacaksan niye garibanı umutlandırdın diye

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#43: 19 Mart 2018, 20:16:55
Ahmet'cim ben bunları tanıyorum.Çok değerli av köpekleri olmasına rağmen ikisi de serbest dolaşıyordu.

Evet Abi, barınağın köpekleri, anne baba belli bildiğim kadarıyla, şimdilerde Amerikalı bakıyor.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Classicboats Turkiye
#44: 19 Mart 2018, 20:19:35
Recep Bey, ben bazen mesajlara uzun zamanda ya  da hiç  yorum yazmıyorum. Elim varmıyor.
Sizin hikâyeniz Korsan ve hazin sonu.  içime dokundu tabii.. Ama yabancısı da değilim. 
Ben ve benim gibilerin ise birlikte yaşadığımız bir köpeğimiz olmasına rağmen sokaktaki düşkün, muhtaçlara da olabildiğince el uzatabilmek.
Sığacık'ta kimler geldi kimler göçtü gitti. Sayılarını bile uunuttuk. Anıları kaldı sadece .

Bu işin önü ancak Pet Shopların kirli ticaretine set vurarak ve "satın alma sahiplen" kampanyasını geniş kitlelere yaygınlaştırmakla alınabilir.

Tabii bir de pet sahiplerinin sadece kendininkini sevip diğerlerini yok sayması da bir başka sorun.

Konu uzun, çok uzun . Bu ülkede olan her aksaklık gibi işin ucu eğitime gelip dayanıyor.
  • IP logged

Yukarı git