Öfff... ay ıskarmozu büyük geldi.. Küçüğünü değil büyüğünü aldım. Biraz bolluk iyi gelir diye düşündüm ancak Devlin 'in ıskarmozu küreğe tam oturuyor.. Perşembe pazarına tekrar gidip, değiştirmem gerekecek.. Yapacak bir şey yok..Üzüldüm diyemem..
deri iplikte kısa kaldı..
Bunun yerine düze deri şerit daha kolay monte edilecek gibi duruyor.. Bu derileride değiştirmek gerekecek.. eminönündeki boncukçuya da yine gidilecek yani.. Gitmişken Cem Gür 'e söz verdiğim gargari halkalarından da alacağım..
efendim bugün çakma atölyeye aydınlatma da çektim.. Yani artık gece de çalışabiliyorum.. Önce su kontrası olan oturma tahatasını söktüm.. Çünkü bunun içine su giriyor.. İçinde köpük olduğu halde hayli su almış. O yüzden daha fazla köpük yerleştireceğim. Su kontrası yerine ise masif ahşap geliyor. Bu ahşabın yüzeyi oluklu.. Oluklara da sika sıkacağım..
sonra hafif bombeli bir yüzey oluşacak. Keza kıçtaki oturma gurubu da su kontrası.. Ancak Ziya reis bunu çok iyi yapıştırmış. Bunun üzerine de masif ahşap ve oluklara da sika sıkılacak. ancak ağırlaşmaması da önemli. O yüzden
su kontrasını kenarları kalacak şekilde dekopaj ile keseceğim.. Böylece bu bölüme de daha fazla köpük yerleştirerek üzerini şerit halinde masif ahşap ile kaplayıp, siyah sika dolduracağım..
Küpeşte çıtalarını almıştım.. Su kontrası görüntüsünü kaybedecek şekilde dar L ve I şeklinde profil çıtalar hazır.
Bugün ayrıca patalyanın karinasını da zımparaladım.. en pis iş bu.. ancak takviye şeridi kenalarını ve tüm altını temizledim. Karina kaymak gibi oldu.) Boyaya hazır.
Kürek palaları da zımparalandı. Kürekler emprenye edildi. son zımparasını atınca harbi güzel oldu be..
Resim koyamıyorum hızlı resimde bir problem var..
Patalya hızla denize yaklaşıyor..