Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tayo Mar 'ın dingisi geliyor..

Z

Ziya Gunes

Ynt: Tayo Mar 'ın dingisi geliyor..
#150: 30 Mart 2018, 11:30:27
O dingi yüzer, hem de güzel yüzer bence
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#151: 30 Mart 2018, 11:54:55

Bence de yüzer, işin muhabbetindeyiz zaten ,ellerinize sağlık.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#152: 30 Mart 2018, 19:19:34

Efendim su kontrası yerine gelecek olan masif çam sikaları çekilmiş kürekçi oturağı.. emprenye edildi montaj sonrası yağlanacak..

kıç taraftaki oturağın da masif çam ahşap yapıştırması yapıldı. sikaları çekildi.

Köşe ahşaplar yapıştırıldı.

Bu arada moriva epoksiyi çok beğendim.. Kıvamı çok iyi. Bir de çok çabuk kuruyor.. Bugün ve yarın hava iyi.. epoksi işleri için çok uygun..
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#153: 30 Mart 2018, 19:27:22

Ahmet Reis ,
Bak geldi hiç söylenenleri kaile almadı
eyvah eyvah
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#154: 30 Mart 2018, 19:48:49

Efendim su kontrası yerine gelecek olan masif çam sikaları çekilmiş kürekçi oturağı.. emprenye edildi montaj sonrası yağlanacak..

kıç taraftaki oturağın da masif çam ahşap yapıştırması yapıldı. sikaları çekildi.

Köşe ahşaplar yapıştırıldı.

Bu arada moriva epoksiyi çok beğendim.. Kıvamı çok iyi. Bir de çok çabuk kuruyor.. Bugün ve yarın hava iyi.. epoksi işleri için çok uygun..

Ersin Reis
Oturak çok uzun görülüyor patalyanın boyuna oranla. Resim yanılmasımıdır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#155: 30 Mart 2018, 20:27:41

Ahmet Reis ,
eyvah eyvah

Oktay valla öyle yoruldum ki bugün.. Galiba hava çarptı :)  Bi ateş suyu içeyim buzlu buzlu , ferahlayayım soluklanayın accık.. :)

Öteki konu da var daha laf yetiştirecek.. :)

Kemal reisim göz yanılması değil de fotoğraftan sanırım.. :)  Hepi topu 123 cm. :)
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#156: 30 Mart 2018, 20:31:28

Ahmet Reis ,
eyvah eyvah

Oktay valla öyle yoruldum ki bugün.. Galiba hava çarptı :)  Bi ateş suyu içeyim buzlu buzlu , ferahlayayım soluklanayın accık.. :)

Kemal reisim göz yanılması değil de fotoğraftan sanırım.. :)  Hepi topu 123 cm. :)

Ersin Reis
Çok güzel olacak şimdiden belli. Elinize sağlık

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#157: 30 Mart 2018, 20:32:32

Ahmet Reis ,
eyvah eyvah

:) Yarasın kardeşime afiyet olsun
  • IP logged

• *
#158: 30 Mart 2018, 20:50:13
İŞ olafak yoğun günler biraz.. sıkıntılı uzun pazarlıklar.. Bu patalya tam zamanında geldi.. :) Hayatta en nefret ettiğim şey pazarlık yaparken beklemek.. İşte bu işler ile uğraşıp , sabır ile bekliyorum..

ahşap ile uğraşmak dinlendiriyor beni.. Dünyadan kopuyorum resmen. Nasıl zaman geçmiş anlamıyorum. Bu patalya bu yaz belki biraz hızımı kesecek ancak özellikle koylarda çok işe yarıyacak. Uzun süre alarga patalyasız olmuyor çünkü.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#159: 30 Mart 2018, 20:52:53
İŞ olafak yoğun günler biraz.. sıkıntılı uzun pazarlıklar.. Bu patalya tam zamanında geldi.. :) Hayatta en nefret ettiğim şey pazarlık yaparken beklemek.. İşte bu işler ile uğraşıp , sabır ile bekliyorum..

ahşap ile uğraşmak dinlendiriyor beni.. Dünyadan kopuyorum resmen. Nasıl zaman geçmiş anlamıyorum. Bu patalya bu yaz belki biraz hızımı kesecek ancak özellikle koylarda çok işe yarıyacak. Uzun süre alarga patalyasız olmuyor çünkü.

Kesin çok güzel olacak. Benzerini Özkan Gülkaynak yelkenli olarak yaptı. Dediğine göre yaklaşık 30 kg gibi anlaşılabilir bir ağırlık oldu toplamda

• IP logged

• *
#160: 30 Mart 2018, 21:47:57
Bu patalyanın proje ağırlığı 26 kg. Söktüğüm ve yerine masif ile değiştirdiğim her malzemeyi ya aynı ağırlıkta ya da daha hafifini koyuyorum. Aslında ağırlık kıstası olmasa , çam yaptığım her bir malzemeyi ireco ya da akaju yapardım.

Yelken uygulamasını sadece bir kişi yapmış. Videosunda kürek ile çok seri ilerliyordu. Yelken ve aksamı , ayrıca bir ağırlık demek.  Tayo Mar da da birçok şeyi hafifletiyorum çünkü. Yelken olarak pik yelkeni kullanabilrimiyim ve trinketin eski bumbası direk olarak kullanılır mı ? bakacağız..

Şu anda ağır basan fikir projesi ne ise o şeklinde..
  • IP logged

B

Burak Doneray

#161: 30 Mart 2018, 22:07:42
Ersin patalyaya buzdolabı koyacakmısın ? Uzun süre alargada işe yarar sanki deyip konuyu hortlatayım dedim .😎
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#162: 30 Mart 2018, 22:08:59
Bu patalyanın proje ağırlığı 26 kg. Söktüğüm ve yerine masif ile değiştirdiğim her malzemeyi ya aynı ağırlıkta ya da daha hafifini koyuyorum. Aslında ağırlık kıstası olmasa , çam yaptığım her bir malzemeyi ireco ya da akaju yapardım.

Yelken uygulamasını sadece bir kişi yapmış. Videosunda kürek ile çok seri ilerliyordu. Yelken ve aksamı , ayrıca bir ağırlık demek.  Tayo Mar da da birçok şeyi hafifletiyorum çünkü. Yelken olarak pik yelkeni kullanabilrimiyim ve trinketin eski bumbası direk olarak kullanılır mı ? bakacağız..

Şu anda ağır basan fikir projesi ne ise o şeklinde..

Özkan Beyin Sığacıkta patalya ile yelken denemesi var videoda izledinizmi. Danışırsanız mutlaka destek olur diye düşünürüm

• IP logged

• *
#163: 31 Mart 2018, 21:37:21
nerede ki bu video.. ?

Neyse efendim.. Bugün de çalıştım.. Haca sıcak ve güneşli olunca patalyanın küpeşte ahşaplarını epoksi ile yapıştırdım.

Şimdi bu küpeştenin orjinali su kontrasının iki yanına iki çıta çakmak. Ama bu durumda bu çıtaların arasında su kontrası şerit şerit gözüküyor ve buda benim hoşuma gitmiyor.

Bir diğer sıkıntı da su kontrasının en zayıf yeri bu kesit.. Yani zamanla buradan yürüme ve açılma riski var. O yüzden hem estetik açıdan hem de teknik nedenlerle bu u kontrasını tamamen küpeştnin altında bırakmak lazım.

İmdadıma Loçtaştaki süpürgelik köşebentleri yetişti. sorun tasarımdan dolayı bu köşebenti uygun şekilde bükmek ciddi el becerisi gerektriryor. her üç yönde de büküm gerekiyor çünkü..

Meşakkatli oldu ama yaptım.. Yarın resimlerini çeker yollarım..
  • IP logged

• *
#164: 31 Mart 2018, 22:25:16
bu arada ıskarmozun denize düşmemesi için şu ana kadar gördüğüm en iyi çözüm..

• IP logged

Yukarı git