Ben 4 sene oluyor sanırım tekneye roll bar denen krom zımbırtıyı yaptırıp üzerine 2 adet 135 w sabit kasalı panel koydum. Markasını filan hatırlamıyorum Türkiyede yapılanlardan sanırım. Hiç bir sorun çıkarmadan çalışıyorlar ve oldukça verimliler, büyük kolaylık. Esnek panel dalgasına hiç aklım yatmadı yok bimininin üzerine tak çıkar yok direkt arkası bir yer bul ,üstüne bastın basmadın sorunsalı , aşırı yüksek verimli olsalar neyse ufak bir alanda kullan . Netice birim alana düşen ışık belli. Rollbar konusunda arkadaşlarımdan çok eleştiri aldım, "eh artık kamyonum yok deme ", " fazla adam doldurma Hindistandaki kamyonlara benzersin " , "oğlum kuğu gibi tekneyi (nasıl koca kıçlı kuğu oluyorsa ) mahvettin", "teknenin dengesi formu bozuldu hız yapamazsın artık ( bilenler bilir hergün yarıştayım da ) " , "satarsan değeri düşer bunun" filan... netice çok memnunum pek kamyon gibi de görünmüyor , botumu taşıyabiliyorum ,mataforam var , pasarellam için efendi gibi düzeneğim var. Yaş kemale erdi oramız buramız ağrıyo yük taşırken, rollbar büyük kolaylık. seneye panelleri diklemesine yerleştirip 4 adede çıkaracağım, fazla elektriği satarım artık...Belki gerek kalmaz iki buzdolabı var elektrik canavarı bir sürü şeyi olan arkadaş aile gurubu var uzun yola çıkarım otopilota lazım olur, .... Teknenin içinden bakıyorum dışarıya bana göre hava hoş rollbar sabit panel filan görmüyorum onlar dışarıdan bakanların sorunu. Hani Fransız entel elemana sormuşlar Parisde en çok nereyi beğenirsin nereye gitmek istersin diye, o da Eyfel kulesi demiş, Hadi yaa neden ki dediklerinde cevap; "bu mereti bir tek oraya çıkarsan göremiyorsun".. Benimki de o hesap işte...