Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Raymarine st 2000 oto pilot ana kart sorunu.

• *
Raymarine st 2000 oto pilot ana kart sorunu.
OP: 15 Şubat 2018, 12:37:53
Merhaba arkadaşlar.
Teknemde bulunan Raymarine st 2000 oto pilot gecen hafta sonu seyir esnasında aptallaştı şaçma sapan hareketler yapmaya başladı,en sonunda küt diye bir ses geldi içinden.

Söktüm baktım içine kare şeklinde bişiy kopmuş içerisinden,işlemci gibi bişiy.
Raymarini aradım 300 euro artı kdv dediler,ikinci el olarak natomarini aradım orada da yok.
googleden araştırdım bir sonuca ulaşamadım.

Elinde mekanik aksamı bozuk ama kartı sağlam st 2000 olan varmı ?
Elimdeki kartın tamiratı mümkünmüdür?mümkünse nerede yaptırabilirim?
St 2000 sıfır fiyatı 650 euro,bu konuda ilgili ve bilgili olan korsanların yardımına ihtiyacım var.
En ekonomik nasıl bir yol izlemeliyim  :)

• IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

Z

Ziya Gunes

Lehimlerinden atmış gibi görünüyor. Tekrar lehimlenip denenebilir sanki.
Ben olsam öyle yapardım
  • IP logged

• *
    • instagram
Ali Reisim Merhaba,
Aşağıdaki linkte RUL-PG01 kodlu parçanın kartın neresinden çıktığını görebilirsiniz. Ziya reisin dediği gibi problem kartta değil bağlantıda ise tek yapılması gereken yeniden lehimletmek... Umarım işe yarar

http://aloes-farodelpicacho.blogspot.com.tr/p/blog-page_13.html

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Ben olsam öyle yapardım
Ziya ağbi,Tv tamircilerine getirdim,işlemcinin ayak tırnakları kırıldığı için tamir olmayacağını söyledi,yeni işlemci bulamazmıyız dediğimde,buluruz ama .bu işlemcide yazılım yüklü bu yazılım yok dedi ,bana göre uğraşmak istemedi,başından savdı.
  • IP logged

• *
Ali Reisim Merhaba,
Aşağıdaki linkte RUL-PG01 kodlu parçanın kartın neresinden çıktığını görebilirsiniz. Ziya reisin dediği gibi problem kartta değil bağlantıda ise tek yapılması gereken yeniden lehimletmek... Umarım işe yarar

http://aloes-farodelpicacho.blogspot.com.tr/p/blog-page_13.html

Erman Reisim,Tv tamircilerine getirdim,işlemcinin ayak tırnakları kırıldığı için tamir olmayacağını söyledi,yeni işlemci bulamazmıyız dediğimde,buluruz ama .bu işlemcide yazılım yüklü bu yazılım yok dedi ,bana göre uğraşmak istemedi,başından savdı.

Verdiğiniz linki inceledim çok faydalı bildiler var teşekkür ederim,uzaktan kumandalı çalıştırılabilirse oda olur,bu işlere eli yatkın birisi değilim ,belki aramızda uzaktan kumanda için sistem kurabilecek veya bilgisi olan biri varsa denemek isterim,olmazsa da sorun değil tecrübe kazanmış oluruz :) B planım 300 euroyu vermek,para cebimden çıkmasın diye çabalamaktayım :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2018, 17:33:55 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
ÖZGÜR REİSİM NE DİYECEK BU KONUDA :)
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
ÖZGÜR REİSİM NE DİYECEK BU KONUDA :)
Entegrenin bacakları koptuysa ne yazık ki uğraşmaya değmez..
Mekanik arızalı ikinci el bulup kartı değiştirmek en ekonomik çözüm.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
İyi bakayım ben en iyisi st2000 ciğime..  ?0-? ?0-?
  • IP logged

• *
Benim eski model Webasto'nun elektronik kartını bir oto beyin tamircisi onardı. Yazılım kısmını bilmem ama ince işlere elleri yatkın.
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

Ben olsam öyle yapardım
Ziya ağbi,Tv tamircilerine getirdim,işlemcinin ayak tırnakları kırıldığı için tamir olmayacağını söyledi,yeni işlemci bulamazmıyız dediğimde,buluruz ama .bu işlemcide yazılım yüklü bu yazılım yok dedi ,bana göre uğraşmak istemedi,başından savdı.

Ben bacakları sağlam olarak gördüm fotoda.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Uğraşılsa entegrenin kopuk ayaklarına da hassas bir çalışma ile bağlantı yapılır, ama bu kadar uğraştan sonra bile halen elde arızalı (mili entegreyi kopartacak kadar bir yöne iten) bir anakart olacak, bir de onun tamiri var.

Böyle double arızalar kolay değil, neyi tamir ettiğini, sorunun hangisinden kaynaklandığını bilemezsin, çok büyük emek-zaman harcayıp boşa gitme oranı yüksek durumlar.

Hiç girmem bu toplara! :D

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
Ali reisim yaptıracak kimseyi bulamazsan eğer bana yolla ben uğraşırım elimden geldiğince. Ama hızlı bir şekilde olmaz biraz zaman alır. kart üzerinde entegre yolları kopmuş tekrar yol atmak lazım. Tamir olma şansı %1'de olsa denemekte fayda var çöp olmasın cihaz.
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
Ali reisim yaptıracak kimseyi bulamazsan eğer bana yolla ben uğraşırım elimden geldiğince. Ama hızlı bir şekilde olmaz biraz zaman alır. kart üzerinde entegre yolları kopmuş tekrar yol atmak lazım. Tamir olma şansı %1'de olsa denemekte fayda var çöp olmasın cihaz.
Teşekkürler Oğuzhan tamirine sıcak bakmıyorum,
A.planı ikinci elini bulmak.
B planı Ersinde st 2000 varmış,herhangi bir gece sabaha karşın Ersinin tekneyi ziyaret etmek :) Ersinin oto pilotun içerisinden sadece kartı söküp almak,gerisini Ersine bırakmak :)
C.planı 300 euro artı kdv bayılmak.
Benim bozuk kartın sağlam dijital ekranına,dijital ekranı bozuk st 2000 sahibi bir denizci arkadaşım talip oldu,ona hediye etmek. 
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2018, 08:31:19 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Bu cihazın yenisi ne kadar? Parçası 300 yüro yenisi 500 yüro falansa yenisini almak lazım. Birde Marmaris Nato Marine Nail Beye sordun mu? Onun dükkanında böyle şeyler vardı. Hatta ben kendi st 4000 oto pilotumun çalışır vaziyette yedeğini aldım ondan. Komple set halinde bulmuştum. Telefonu lazımsa gönderebilirim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
pardon ya ilk ileti de yazmışsın aradığını şimdi gördüm. Ama Nail Beye bilgi vermesi için not bırak çünkü sürekli birşeyler geliyor onlara.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git