Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: G. Fransa Gruissan - Antalya tekne transfer seyri

• *
Dedecim,

Teşekkürler,

Tam 12 kg orkinos çektik, 20 diye avcı yalanı atardım ama tarttım tam 11.8 kg geldi.

Murat reisim çektik, video, foto mevcut.
 Teknenin kurbanını da kesmiş olduk. E ne yapalım denizde kuzu bu ;D

Orkinos eti biraz yavan , buğulama , sebzeli sote filan gidiyor.

Ardından 3 tane daha çektik, 8-10 kg aralığında, geri bıraktık. Hepsi Sardunya-Mesina arası.

İyon denizi ve egede tık yok. Gerçi  4. takıma düştük. İyi 3 takımımızı muhtemel 20-30 kg ağırlığında balıklar çekerken götürdü. Bir tane çok büyüğü 1 saat uğraşmamıza rağmen alamadık. Leader misine ip bağlantısından kopardı aldı silikon kalamarı.

14:30 Korint i geçtik egedeyiz.

Dedecim dediğin gibi artık bizim sulardayız, günlük 45-70 mil ilerleyeceğiz ada ada. Yarın Atina’dan bi arkadaşı alacağız. Bu gece Salamina adası Aias club ta alargadayız. 11 mil kaldı. Rüzgar gün boyu 15-20 aralığındaydı, 1 saat önce düştü, motor gidiyoruz.

Selametle.

Bülent reisim boş yazma foto video gönder diyor, eyvallah.

Selametle.
  • IP logged

• *
Yahu bari bir fragman alsak önden :)

Selamet dilerim.
  • IP logged

• *
21 gün 3 saat 30 dakika sonrası Antalya Setur marinaya saat 12:30 da vardık.
  • IP logged

• *
Toplam 1610 mil.
  • IP logged

• *
Hoş geldiniz, geçmiş olsun, sevdiklerinizle mutlu seyirler dilerim.
  • IP logged

• *
Tşkler, ev biraz sallanıyor  ;)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
3 gün daha sallanir. Hoş geldiniz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

Hoşgeldin Motorun 200 saatlik bakımını aksatma .
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Hoşgeldiniz.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Teknenizi iyi günlerde kullanın, altından su eksik olmasın Ali Reis.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Hoşbulduk,

25 gündür burada olmayınca İşe güce daldık , hiç giremedim foruma.

Burak reisim bakımı 178 saatte Atina yanmar servisine yaptırdım. (Orjinal yanmar 5 lt yağ ve filtre) onun haricinde bi değişim ihtiyacı yok dedi , doğrumudur ?

Akü , elektik sistemi , bowtruster kontrol ve arma halat kontrol ve iyileştirmesi de İtalya portorosa beneteau servisinde yapıldı yolda. (Fransa da halatları yanlış yerlerdeki makaralara bağlayıp, yanlış piyanolara getirdikleri için , yüklenmede furling sarma sistemi alt ve üst bilyalarının çoğunu dökmüştük)

Elekroniklerde problem yok, vakit bulunca registration ve güncellemelerini yapıcam.

Ücretsiz gelen navionics  silver yetersiz, bi çok yerde beni çok şaşırrtı ciddi eksiklikler var. Adamlar beleşe günahını vermiyor. Mecbur bi 200 küsür euro verip gold alınacak.

• IP logged

B

Burak Doneray

Servis öyle dediyse doğrudur Ali Reis  En doğrusu motorun servis kitabında yazar. Yelken sarma sisteminize üzüldüm ana kural bir şey zorlanıyorsa problem var demektir gözle hangi mandarın yada ıskotanın nereye gittiğine bakmak lazım. Tekrar hoşgeldin.
  • IP logged

• *
  • Kon Tiki
Hoş geldiniz Ali Reis,

Burak’ın dediği gibi Yanmar kitabına bir göz atın. Benimki 15 yıllık makina, belki zaman içinde değişiklik olmuştur ama yanlış hatırlamıyorsam ilk 50 saat için bir bakım ve sonrasında periyodik olarak her 150 saat, her 300 saat ve her 600 saat (veya yılda bir) için ayrı bakım tarif ediyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • IP logged
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2018, 18:19:26 Gönderen: Hasan Toparlak »

e

ersinboke@icrs.com.tr

Güzel başlangıç.. Devamını bekliyoruz. Keza Kıbrıs'ı da.. Kıbrısa giderken sırtı atmayı ihmal etmeyin. Erman bile yakalıyor. demek herkes yakalar:)
  • IP logged

Yukarı git