Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Heyamola İmece Atölyesi

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: Heyamola İmece Atölyesi
#30: 01 Şubat 2018, 12:03:57
La hani benim gps ile otopilotun arasını yapacaktık. Hatta anemometreyi de bağlayacaktıktı...
Haa! Tamam işte, onlar bende! :D

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#31: 01 Şubat 2018, 12:15:30
Suat ve Eyüp reislerim, en azından benim ortaya koymaya çalıştığım perspektifte ortak karaya alma fikri yoktu. Daha ziyade normal rutininde karaya çıkan resislere yakın mesafedeki diğer reislerin destek vermesiydi düşünce. Mesela ben kendi adıma İzmir-Antalya arasında herhangi bir noktaya ulaşabilir, memnuniyetle destek olabilirim. Hatta ucuz bilet bulursam İstanbul ya da Mersin bile olabilir. İmkanlarımız dahilinde yerinde destek verebilmek ana fikir.

Tabi ki daha detaylandırmamız gerekecek. Akşam üzerine biraz daha çalışıp bir taslak metin hazırlarım, üzerinde fikir jimnastiği yaparız.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Viya böyle!
#32: 01 Şubat 2018, 15:56:20
Kıbrıs gezisi sonrası Pis su tankı maceratörü sizlere ömür. Kıbrıs'ta tamamını çektirdiydim. Ya Karpaz pis su tankı çekmesini bilmiyor ya da mürettebatın maşallahı var. Mersin'de taşkın durumdaydı. Şimdi maceratör değiştireceğim. Yardıma gelmek isteyen?

Ondan sonra diyorlar ki; marinacılık neden zor? Tekne sahibine gemicilik yapar, atık istasyonuna tekne giderken eşlik eder, halatları hazırlar, tekne yanaşırken tarzan gibi pontona atlar tekneyi bağlarsın.

Bok tankını çeken aparatı yapan gavur, bu tür durumları öngürmüş, hortum üzerine şeffaf bir bilezik yapmış ki giden gidemeyen görünsün. Neyse efendim pompayı bağlar, çalıştırırsın, atık hareket etmeye başlar, şeffaf kısımdan da tekneden alınan malzeme açık bir şekilde görülebilmektedir... Sonra depo boşalır ve malzeme gelmez olur. Tekne sahibi de bunu onaylar. Yalandan gider tuvalete bakar filan. Dönüşte yine gemicilik yapar, tekneyi yerine bağlarken atlar, zıplarsın. Selametle bağlanmasına yardım edersin. Tüm bunlar da Türkiye'dekinin aksine ücretsizdir.

Sonra da gelir tekne sahibi foruma yazar, marina bok çekmeyi bilmiyor diye... Ahhh ahh!
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
    • instagram
#33: 01 Şubat 2018, 16:52:11
Kıbrıs gezisi sonrası Pis su tankı maceratörü sizlere ömür. Kıbrıs'ta tamamını çektirdiydim. Ya Karpaz pis su tankı çekmesini bilmiyor ya da mürettebatın maşallahı var. Mersin'de taşkın durumdaydı. Şimdi maceratör değiştireceğim. Yardıma gelmek isteyen?

Ondan sonra diyorlar ki; marinacılık neden zor? Tekne sahibine gemicilik yapar, atık istasyonuna tekne giderken eşlik eder, halatları hazırlar, tekne yanaşırken tarzan gibi pontona atlar tekneyi bağlarsın.

Bok tankını çeken aparatı yapan gavur, bu tür durumları öngürmüş, hortum üzerine şeffaf bir bilezik yapmış ki giden gidemeyen görünsün. Neyse efendim pompayı bağlar, çalıştırırsın, atık hareket etmeye başlar, şeffaf kısımdan da tekneden alınan malzeme açık bir şekilde görülebilmektedir... Sonra depo boşalır ve malzeme gelmez olur. Tekne sahibi de bunu onaylar. Yalandan gider tuvalete bakar filan. Dönüşte yine gemicilik yapar, tekneyi yerine bağlarken atlar, zıplarsın. Selametle bağlanmasına yardım edersin. Tüm bunlar da Türkiye'dekinin aksine ücretsizdir.

Sonra da gelir tekne sahibi foruma yazar, marina bok çekmeyi bilmiyor diye... Ahhh ahh!

Deniz Reisim açık söyleyeyim işi bilmiyorsunuz ondan sonra başınıza bunlar geliyor... Adanın karşı tarafında kartı verince "zahiri" olarak boşalan tanklar var. Marinacıklar oturduğu yerden pis su boşaltabiliyor.. : )
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Viya böyle!
#34: 01 Şubat 2018, 16:55:49

Deniz Reisim açık söyleyeyim işi bilmiyorsunuz ondan sonra başınıza bunlar geliyor... Adanın karşı tarafında kartı verince "zahiri" olarak boşalan tanklar var. Marinacıklar oturduğu yerden pis su boşaltabiliyor.. : )

Ne desen haklısın Erman'ım. Meslek nankör :)
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
#35: 05 Şubat 2018, 23:25:40
Suat ve Eyüp reislerim, en azından benim ortaya koymaya çalıştığım perspektifte ortak karaya alma fikri yoktu. Daha ziyade normal rutininde karaya çıkan resislere yakın mesafedeki diğer reislerin destek vermesiydi düşünce. Mesela ben kendi adıma İzmir-Antalya arasında herhangi bir noktaya ulaşabilir, memnuniyetle destek olabilirim. Hatta ucuz bilet bulursam İstanbul ya da Mersin bile olabilir. İmkanlarımız dahilinde yerinde destek verebilmek ana fikir.

Tabi ki daha detaylandırmamız gerekecek. Akşam üzerine biraz daha çalışıp bir taslak metin hazırlarım, üzerinde fikir jimnastiği yaparız.

Hakan Kaptanım,

http://heyamolahey.com/bakim/sezon-oncesi-kara-bakimi-bodrum-ve-yoresi/ başlığı ile (Bodrum civarı) uygun karaya alma yeri sormuş ve kaba bir iş listesi de paylaşmıştım. Ancak bu yeni başlık, bu listedekiler için destek alabileceğim güzel bir platform oluşturmuş.

01 Nisan - 15 Nisan arasında, Bodrum'da (civarında), aşağıdaki kontroller/iş listesi için karada olacağım (hal-i hazırda Öcal Kaptanım desteğini bir önceki başlıkta vermiş durumda). Bir şeyler içerken iki lafın belini kırmak için dahi programa davetlisiniz, değil ki iş yapmak...

- gövde bakımı (zehirli, boya bakımı, fiber ve tik bakımı),
- mekanik (motor, şaft ve pervane, ırgat, dümen ve dümen palası vb..),
- vanalar, su hatları vb,
- duş, tuvalet, sıhhi tesisat vb,
- elektrik tesisatı,
- arma kontrolü ve bakımı,
- diğer kozmetik işlemler.

Selamlar.       
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#36: 05 Şubat 2018, 23:44:08
Gürkan reisim,
Yengeç'in programında bir aksaklık olmazsa mutlaka gelmek isterim. Tarih yaklaşınca netleştiririz.

Şimdiden kolaylıklar dilerim.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#37: 06 Şubat 2018, 15:16:30
Ahali, bakın İmece Arölyesi'nin ikinci teknesi de belli oldu. Haydin, paylaşın sizde şu karaya çıkış tarihlerinizi ve yerlerini. Kotaralım şu imece işini.

• IP logged

• *
    • instagram
#38: 06 Şubat 2018, 17:12:42
Bu hafta içi ya da en geç haftasonu Kri-Kri karada olacak..

- Sintine temizliği
- Geçen yıl yapılan polyesterin yoklaması
- Dümen piston kolunun bodoslamadaki boşluğunun tamiri
- Şaft-kaplin kontrolü
- Dümen sisteminin hem hidrolik - hem yeke dümen tertibatına uygun hale getirilmesi
- Hidrolik piston sehpasının trifon ve saplamalarının kromla değişimi
- Kıç ıstralya telinin kıç omuzluklara alınması
- Baston sakal tamiri
- Telsizdeki parazitin tespiti ve giderilmesi
- Su gider ve tesisatların kontrolü
- Yakıt vanalarının kontrolü/değişimi
- Güverte su firarlarının genişletilmesi
- Güverte su yalıtımı, boya
- Motor dairesi kapak ve su kanallarının yenilenmesi
- Kamaralar boya badana
- Küpeşte vernik
- Havuzluk ve başüstü oturakların yenilenmesi
- Vinçlerin montajı
- Trinket için ve Flok orsa seyri için makara tertibatının kurulması
- Ana yelken makara sisteminin kurulması
- Baş üstü hatch montajı
- 2 adet manika montajı
- Masanın yenilenmesi

Ne çokmuş ya...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#39: 06 Şubat 2018, 17:31:01
Haydi sana da kolau gele. Tez zamanda dönmek üzere...

Fiziken olmasa da fikren her daim hazırım.

• IP logged

• *
    • instagram
#40: 06 Şubat 2018, 17:43:23
Haydi sana da kolau gele. Tez zamanda dönmek üzere...

Fiziken olmasa da fikren her daim hazırım.

Eyvallah abi.. çok sağolun

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#41: 06 Şubat 2018, 17:50:48

Tam olarak anlamadım ama arkası açıksa trifon kesinlikle kullanma derim. Onun yerine saplama candır. Bir boy ankraj alsan fazla fazla yeter sanırım. Trifon, özellikle hareketli düzeneklerde ahşabın canına okuyor.
  • IP logged

• *
    • instagram
#42: 06 Şubat 2018, 18:13:50

Tam olarak anlamadım ama arkası açıksa trifon kesinlikle kullanma derim. Onun yerine saplama candır. Bir boy ankraj alsan fazla fazla yeter sanırım. Trifon, özellikle hareketli düzeneklerde ahşabın canına okuyor.
Montaj zorluğu var abi, Aydın reis de bayaa bir zorlandı.. çözebilirsem tabii ki saplama olacak...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

C

Cem Eğrikavuk

#43: 07 Şubat 2018, 09:36:29
http://www.zumbara.com/anasayfa

İmece'ye değişik bir yaklaşım. Site ne kadar iş yapıyor, bilmiyorum. Fikri paylaşmak istedim.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#44: 07 Şubat 2018, 09:41:23
http://www.zumbara.com/anasayfa

İmece'ye değişik bir yaklaşım. Site ne kadar iş yapıyor, bilmiyorum. Fikri paylaşmak istedim.

Çok ilginçmiş teşekkürler.
  • IP logged

Yukarı git