Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Serenity'nin Kış Halleri

n

nuri_kongur

Ynt: Serenity'nin Kış Halleri
#30: 20 Ocak 2018, 22:11:32
Öcal reis geçmiş olsun.
  • IP logged

• *
#31: 20 Ocak 2018, 22:26:06
Teşekkür ederim Nuri reisim.
  • IP logged

y

yerlikaya

#32: 20 Ocak 2018, 22:49:51
Büyük geçmiş olsun.
  • IP logged

• *
  • s/y sesin-Taşucu
#33: 21 Ocak 2018, 00:33:37
öcal kaptanım geçmiş olsun kardeşim
50-55 knot esti bizde de şükür bir hasar yok
  • IP logged

• *
#34: 21 Ocak 2018, 03:09:12
Sağolun İrfan ve Suat reislerim. Lastik halat esneticilere güvenmemek gerektiğini de test etmiş olduk bu arada.
Hepimize geçmiş olsun.
  • IP logged

• *
#35: 21 Ocak 2018, 04:37:59
Lastik esnetici hele bir de var-gel bağlıysa, kopmaması mümkün değil.
Ben elimde kalan lastikleri, marina bağlamasında değil, günü birlik iskele bağlamalarında motoryat dalgalarından korunmak için takayım dedim. 3 gün dayanmadı: çünkü var-gel’in bir kolna esneklik sağladığı için, her sallantıda mapadan geçen kısım sürekli 2-4 santim gidip geliyor. Bu da hiç gereksiz ve beklenmedik, sürkli bir sürtünme yaratıyor ve halat kopuyor.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#36: 21 Ocak 2018, 14:43:19
Lastik halat esneticinin şu andan itibaren her yerde ,benim için, Fener veya Cimbom dan farkı yok artık. :)

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#37: 21 Ocak 2018, 19:18:59
Öcal Abi lastik esneticinin bir kabahati yok. Muhtemelen ömrü dolmuştur. Kimbilir kaç yıllıktı  yeni değildir sanırım. Şimdi bu lastik esneticilerde yırtılıyor, çelik yaylarda çat diye kopuyor ve kırılıyor. Ben pahalı bulduğum için lastik esnetici koymuyorum çünkü bizlerin bulunduğu barınaklarda bir sezonda gidiyor. Ayrıca sert havalarda yaylarda patlıyor. Dolayısıyla yayın işlevsiz kalması durumuna bile hırsız zincir koyuyoruz, en azından yay patlayınca koltuk halatsız kalmayalım diye. Bütün bunlara rağmen benimde yanımdaki teknenin baş ipi kopmuş. Allah'tan benim kayıktan onada açmaz almıştım farkedip yeni halat bağlamışlar ilgilenen komşular. Ne kadar sağlamlarsak sağlamlayalım olacak olduktan sonra oluyor. Sizin kayığınız sağlam dursa bile başkası kopup çapariz verebiliyor. Bu yüzden kayıkların özellikle barınaklardaki kayıkların sık sık başına gitmek lazım. Hatta sert havalarda kayıkta kalmak bile gerekebiliyor. Bununla geçmiş olsun. Selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#38: 22 Ocak 2018, 00:43:18
Öcal Abi lastik esneticinin bir kabahati yok. Muhtemelen ömrü dolmuştur. Kimbilir kaç yıllıktı  yeni değildir sanırım. Şimdi bu lastik esneticilerde yırtılıyor, çelik yaylarda çat diye kopuyor ve kırılıyor. Ben pahalı bulduğum için lastik esnetici koymuyorum çünkü bizlerin bulunduğu barınaklarda bir sezonda gidiyor. Ayrıca sert havalarda yaylarda patlıyor. Dolayısıyla yayın işlevsiz kalması durumuna bile hırsız zincir koyuyoruz, en azından yay patlayınca koltuk halatsız kalmayalım diye. Bütün bunlara rağmen benimde yanımdaki teknenin baş ipi kopmuş. Allah'tan benim kayıktan onada açmaz almıştım farkedip yeni halat bağlamışlar ilgilenen komşular. Ne kadar sağlamlarsak sağlamlayalım olacak olduktan sonra oluyor. Sizin kayığınız sağlam dursa bile başkası kopup çapariz verebiliyor. Bu yüzden kayıkların özellikle barınaklardaki kayıkların sık sık başına gitmek lazım. Hatta sert havalarda kayıkta kalmak bile gerekebiliyor. Bununla geçmiş olsun. Selametle.

Eğer kışlama modunda bırakmadıysan (marina da  bile olsa) , kesinlikle başına gitmek lazım. Ne yazıkki fırsat bulamadım.
Marina görevlileri kopan esneticiyi çıkarmış ama hasarlanan iskele esneticiyi farkedip çıkarmamıştı.
Ben oradaki arkadaşlarıma  fotoğraf ve video çektirip oradan inceleyerek farkedip çıkarttırdım onu da.
  • IP logged

• *
#39: 22 Ocak 2018, 08:02:22
Öcal ağbi çok geçmiş olsun.
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Donatan Temsilcileri
#40: 22 Ocak 2018, 09:16:07
Öcal reisim ,

Geçmiş olsun
  • IP logged

• *
#41: 22 Ocak 2018, 10:51:33
Öcal reis geçmiş olsun, iyi yolculuklar
  • IP logged

• *
#42: 22 Ocak 2018, 12:36:00
Zafer Kaptanım, Ali ve Serkan kardeşlerim teşekkürler.
  • IP logged

• *
#43: 23 Ocak 2018, 22:02:45
Öcal reis geçmiş olsun

SM-J510FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
YOLO
You Only Live Once

• *
#44: 23 Ocak 2018, 22:30:12