Çok güzel bilgiler Erman gerçekten teşekkürler.
Öncelikle şunu söyleyeyim kötü bir balıkçı sayılmam,gençliğim ,çocukluğum hep balık peşinde geçti.Tipik Marmara balıkçısıyım sayılır,elde Çapari istavrite,nadiren uskumru,kolyoz'a salla babam salla modu.
.
En son sarı kanadı 10 sene önce,lüferi ise sanırım 15 sene önce tutmuştum Gemlik Körfez'inde.Son 6 belki 7 senedir de balık amaçlı çıkmadım pek denize.
Zaman zaman da özellikle midye,Bursa'da bulabildiğimiz Ayvalık'tan gelen boru kurdu bazende karidesle avlanan kıyı balıkları ispari,izmarit,Mır Mır falan.Hoş bunların çoğunda artık pek çıkmıyor.
Ege avcılığını da 90 lardan sonra keşfettim.Kalamar avını ilk orada denedim,Bozcaadaya sırf sinarit avı için gidilen güzel günler.Benimde şanslı olarak adlandırdığım kırmızı kavuniçi beyaz bir 15 cm.liksahtem var,Zaman'ında iyi paralar vermiştim,yaklaşık 20 yıldır benimle.Bütün yakaladığım sinaritleri o rapala ile avladım.Birde yaklaşık 25-30 cm.lik büyük bir rapala(sanki orkinos avlayacağım
)Bunun yanında orta büyüklükte levrek için şık şık ses çıkaran sahteler de var.Tüm tekne transferlerinde2 sene üst üstte Göcek de,bu sene de Gökova Körfez'inde sürekli peşimde ama gelen giden yok.3 kere Kaya'lara takılmasına rağmen hatta birinde koparmama rağmen şanslı benden ayrılmamayı seçiyor hep.Sanırım mevsim yanlış,oysa topuklarda ve burunlarda toplanmış olan oltayı hep atarım.Belkide sahteler yanlış bilemiyorum.Genelde sahtelerin 7-8 kulaç önüne Deniz durumuna göre kurşun kullanırdım.Gagalı olmasına rağmen çok derine inmezdi .Sizinkide sanırım gagalı ama 1 mt.den daha çok batmıyordur sanırım,yani içi hava dolu sahte.
Son yıllarda hiç kullanmasam bile takımları her sene çıkarır paslanan iğneleri değiştirirken,siler,makinaları mutlaka yağlarım.Sizin oraların hem balıkları hem de avlanma şekilleri farklı bildiğim kadarı ile.Bu konuda bir uygulamalı atölye çalışması hiç fena olmaz.
.Bu arada jig Le hiç avlanmadım,derin Deniz balıkçılığısayılır,bizim buralarda pek kullanan yok,öyle kuzu türü balıklarda yok.
Bu balık avı konuları aslında baya detaylı ayrı bir başlığı hakkediyor bence.
Keçinin sayfasını daha fazla balık kokutmadan kesiyorum
Paylaşılan tüm bilgiler için tekrar teşekkürler.