Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kurşun Dökümü

  • *
  • İleti: 26
Ynt: Kurşun Dökümü
#60: 09 Temmuz 2018, 00:31:36
Burak bey sildiniz söylemeye gerek duymadım..Neyse..
  • IP logged

B

Burak Doneray

Ynt: Kurşun Dökümü
#61: 09 Temmuz 2018, 00:35:25
Kolay gelsin bu üslubunuzla size bir şey öğretmeye yada sizden öğrenmeye ihtiyacım yok.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2018, 00:39:41 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

Ynt: Kurşun Dökümü
#62: 09 Temmuz 2018, 01:10:27



 (yok efendim kademeli kademeli felan) koca bir balondan ibarettir. Zaten dökülen  kalıp size ne yapılması gerektiğini anlayan için anlatacaktır.



Ne zamandır Heyamolada birbirimize böyle hitaplar kullanıyoruz.Hadi iyi geceler .
  • IP logged

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 1165
Ynt: Kurşun Dökümü
#63: 09 Temmuz 2018, 12:06:37
Salmanın dökümü hayati derecede önemli bir konu. O nedenle burada yazarken hem içeriğe hem de üsluba dikkat edildiğine inanıyorum.

Döküm, metalurji biliminin alt dallarından birisi. Yüz yıllardır zanaat olarak icra edilerek günümüze kadar gelmiş. Malzeme bilimi ve teknolojisi geliştikçe dökümcülükte de kalite artmış ve hatalar minimum seviyeye indirilmiş. Ülkemizde teknoloji kullanılarak yapılan döküm işi ekseriyetle küçük ve orta ölçekli atölyelerde yapılıyor. Her ne kadar profesyonel metalurji mühendisleri işin için içinde olsalar da, işin icraat kısmı ustaların deneyimleri ile tamamlanıyor. Bununla birlikte döküm konusunda ülke olarak epey başarılıyız. Gelenekle teknolojiyi iyi harmanlayabildiğimiz bir konu...

Döküm uygulamalarında en başta formül olmak üzere çok fazla parametre var. Aynı malzemenin dökümü farklı yöntemlerle yapılabilir. Burada önemli olan kalite kontroldür. Bülent Reisimiz dökümü yaptıktan sonra herhangi bir test yaptırdı mı bilmiyorum. Umarım problemsiz bir şekilde teknesini suya indirir ve keyifli seyirler yapar. Erdinç Reisimiz de yıllarca yaptığı dökümlerin kalite kontrol kayıtlarını ve müşteri geri bildirimlerini dikkate alarak döküm işini ileri bir mertebeye getirmiştir diye düşünüyorum.

Soğutma, dökümün en önemli işlemlerinden birisi. Burak Reisin sözünü ettiği kademeli soğutma metodunun da, kendinden soğuma ile arasındaki sonuç farklılıkları olabilir. Belki majör bir üstünlüğü yoktur ama orta ve uzun vadede daha az problem yaşandığı gözlenmiştir.  Sonuçta bu salma dökümü, çok güzel bir konu. Farklı yöntemler uygulayarak ufak farklarla aynı amaca ulaşılabilir. Koskoca Jeanneau firmasının orijinal salmasında bile nedeni  kesin olmayan kusur oluşabilmiş. Konuya yazan tüm reislerimizin iyi niyetle, bilgi  paylaşmak için yazdığı belli. Bilgi verdiğiniz için kendi adıma hepinize teşekkür ederim.
  • IP logged

 
Yukarı git