Heyamola Hey
Havuzluk => Kuzine ve Kumanya => Konuyu başlatan: Mümtaz Möröy - 19 Kasım 2017, 17:17:35
-
Malzeme:
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya (ya da yarim paket yas maya)
1 tatli kaşığı şeker
1 tatli kaşığı tuz
Hamuru yapacağınız kabın icerisine su, maya ve şekeri koyup 5 dk bekletin.
Daha sonra un ve tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini filmleyin ve 1-2 saat hamur iki katı kabarana kadar bekletin.
Daha sonra hamuru 10 parçaya bölün ve merdaneyle küçük küçük 20 cm boyutunda açın.
Teflon tavada yağsız arkalı önlü pişirin.
-
Mümtaz reisim hoşgeldiniz.. :)
-
her gelen böyle gelse.. :) Hoşgeldiniz..
-
Hoşgeldin Mümtaz Ağabey. :)
-
Mümtaz Ağbi Hoşgeldiniz.
-
Teknede kısıtlı imkanlar ile yapmak için çok güzel. Bu vesile ile Hoşgeldiniz Mümtaz Abi.
-
Çok güzel ve pratik bir tarif olmuş ,hoş geldiniz .
-
İki soru:
1) Tarif ölçeklenebilir mi? Yani yarısı kadar malzeme ile yapılabilir mi? (Mayalama söz konusu olunca...)
2) Kabarmış hamurun bir kısmı buzdolabında saklanıp ertesi gün pişirilebilir mi?
-
her gelen böyle gelse.. :) Hoşgeldiniz..
Pek güzel olur;
Mümtaz abicim hoş geldiniz.
-
Hoş geldiniz Mümtaz reis
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi