Heyamola Hey
Havuzluk => Genel => Konuyu başlatan: Cem Gür - 10 Mart 2020, 17:18:27
-
Gerçekten de adını bilmiyorum.
Kaç kişi Haydarpaşa-Kadıköy arasında dolmuş yapan kürekli sandalların her iki kıyıda rıhtım taşlarının arasına sokuşturuverdikleri bu sopalara tekneleri bağlayıp müşteri beklediklerini hatırlıyor.
Ya da kaç kişi " karşıya geçerken" İstanbul Limanını ziyarete gelen yabancı harp gemilerinin lumbar ağızlarında bu serenlere bağlı sahile servis yapan işkampavyelerini gördü.
Özellikle alargada patalyanın teknenin arkasında bağlı olup o yandan bu yana gidip gelmesi hem tehlikeli hem de iyi denizciliğe yakışmıyor.
"Yaaa şimdi başımıza iş çıkartma" demeyin. Gelenekleri yaşatmak, aktarmak görevimiz değil mi?
(https://i.hizliresim.com/WdZpGq.jpg) (https://hizliresim.com/WdZpGq)
-
Şimdi genelde havalı motoryatların şişme botlarını bağlamak için kullanılan benzer şeylere "mooring whips" veya "tender whips" deniyor.
Bağlama kamçısı veya çubuğu desek anlaşılır sanırım.
(https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/none/path/sd226792e952d3ea4/image/i5ff7b7425355c74e/version/1547275043/image.jpg)
(https://www.onboardonline.com/assets/uploads/SSCO-Tender-whips-3.jpeg)
(https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=4096x4096:format=jpg/path/sd226792e952d3ea4/image/i9f28104ffd7a848d/version/1507454319/image.jpg)
-
Bağlama kamçısı güzel oturdu sanki
Teşekkür ederim Özgür ;)
-
Değerli bilgiler, teşekkürler paylaşım için.