Heyamola Hey

Havuzluk => Genel => Konuyu başlatan: Enes Save - 11 Ağustos 2018, 14:04:09

Başlık: Cem kilit, V kilit v.b. yok ama.
Gönderen: Enes Save - 11 Ağustos 2018, 14:04:09
Cem kilit,  V kilit v.b. yok ama ortası halata uygun delinip müsait bir yere sabitlenmiş  bir ahşabımız varsa halatı bu deligin içinden geçirip ekteki videodaki gibi sabitleyip  çözersek uygun bir yöntem olur mu?

Başlık: Ynt: Cem kilit, V kilit v.b. yok ama.
Gönderen: Melih Keskin - 12 Ağustos 2018, 08:40:18
Merhaba,
Yaptığınız bağ kamyoncuların kullandığı bir bağın parçalarından biri diye biliyorum. Çok yük altında olmayan kimi yerlerde kullanıyorum ve açılırken bir sorunla karşılaşmadım. Yük altından ne yapar, sıkışır mı bilmiyorum.
Diğer yandan bahsettiğiniz yöntemi biraz farklı şekilde Filipinler'de Paraw adı verilen teknelerde kullanılırken görmüştüm. "V" şeklinde oyulmuş bir tahta kullanıyorlardı. Iskota halatının üzerinde 5 - 10 cm aralıklarla kördüğüm atmışlar. Trim sırasında halatı yukarı çekiyor, biraz boşluyor veya geriyor ve tahtadaki oyuğa tekrar sokuyordu. Cem kilit yerine böyle bir yöntem kullanıyorlar.


(http://i.hizliresim.com/9Nr4dN.jpg) (http://hizliresim.com/9Nr4dN)


(http://i.hizliresim.com/oVNgk9.jpg) (http://hizliresim.com/oVNgk9)


Selamlar,
Başlık: Ynt: Cem kilit, V kilit v.b. yok ama.
Gönderen: Enes Save - 12 Ağustos 2018, 12:01:06
Bü çözüm daha pratik görünüyor.  Teşekkür ederim Melih kaptanım.

Uzun sürecek seyirler güvertede kilit bırakmaz diye düşünüyorum.  Estetik açıdan kilitlerle başlayacak olsam da er ya da geç bu veya buna benzer bir çözümle seyri sürdürebilirim. Böylece kilitlerin de B planı hazır oldu.
Başlık: Ynt: Cem kilit, V kilit v.b. yok ama.
Gönderen: nuri_kongur - 13 Ağustos 2018, 12:47:56
Yük altında yük artıkça çözmek zorlaşacağından atılması kolay olsa da denizciye pek uygun bir düğüm değil. Ama sizin durumda yük az olacağı için insan kuvveti ile çözülmemesi için bir sebep olacağını sanmam. Genede bir deneyip görmek lazım. 


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: Cem kilit, V kilit v.b. yok ama.
Gönderen: Enes Save - 02 Ekim 2018, 17:19:43
Melih reise teşekkür ederim. Onun verdiği fikirden yola çıkarak hem daha çok kilit sahibi oldum hem de kalan tahtaların bir kısmını yeniden değerlendirdim. İşte çalışmamın sonucu.

(https://i.hizliresim.com/j6oZnJ.jpg) (https://hizliresim.com/j6oZnJ)