Heyamola Hey
Tersane => Tekne Yapımı => Konuyu başlatan: Bülent Kale - 16 Temmuz 2018, 17:38:48
-
Yapmakta olduğum teknemde kurşun dökme, safra işleri bir taraftan, motor işini de halletmek için eş zamanlı uğraşıyordum. Tam bu sırada, projeye uygun bir içten takma motor buldum, 12 hp, Lombardini hemde orijinal marin, şıkır şıkır da çalışıyor. Fatura konusuda satıcı tarafından halledildi ve motor resmen bana geçti.
Ankara' da liman olmadığı için bağlama kütüğü ruhsat işleri, için Ulaştırma Bakanlığı tarafından Gölbaşı Belediyesi' ni yetkilendirmiş. Gereken evrakları bir dosya haline getirdim,
1-Tekneye internet üzerinden resmi başvuru ve isim alınması,
2-Teknenin fotoğrafları,
3-Yapılan harcamaların faturaları,
4-Kimlik fotokopisi,
5-Motor seri no:sununda üzerinde yazılı olduğu fatura,
Böylece resmi başvurumu yaptım.
-
Motorun belgedeki (faturadaki) motor mu olduğu liman görevlisi tarafından tespit edilecek.Benimkinin fabrika verilerindeki seri numarasını internetten bulup onaylamışlardı. Seri numarası motor üzerindeki plakada yazılı olacak.Burası çok önemli numara tespit edilemezse bağlama kütüğü ruhsatnamesi verilmiyor.Bir tekneden çıkmış motorda yeni motor gibi ISO standartı istenmiyor.
-
Tekne sıfır ise 2. El motor kabul edilmiyordu. Sıfır motor takılması gerekiyor. Yönetmelik bu şekilde idi.
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Bu ayrıntıyı bilmiyordum.
((Tekne sıfır ise 2. El motor kabul edilmiyordu. Sıfır motor takılması gerekiyor. Yönetmelik bu şekilde idi. ))
-
Yanlış bilmiyorsam "ticari amaçla yapılmayan, 5 yıl süresince satışı yapılmayacak", kendi ürettiği teknelerde CE şartı aranmadığı için 2. el motor kabul ediliyor.
1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ticari amaçla yapılıp satılan yeni teknelerde sıfır motor ve bunların 2013/53/EU direktifine uygun olması şartı aranmaktadır.