Heyamola Hey

Tersane => Atölye => Konuyu başlatan: Volkan Çakır - 01 Mayıs 2018, 13:38:05

Başlık: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Volkan Çakır - 01 Mayıs 2018, 13:38:05
Merhaba sevgili kaptanlar,
Bu benim gruptaki ilk etraflıca paylaşımım olacak. Teknenin tik işlerini bitirdikten sonra zaman bulamadığımdan ( Tekne transferi, yurtdışı gezi, kongre vs :)) yazamamıştım. Atilla abim mütemadiyen hatırlatmasına rağmen ancak fırsat bulabildim.
Kasım ayında aldığımız kızımızın ( SUNSED > SHIMA > Şimdi ise SİRENE) havuzluk kısmındaki tiklerin durumunu Atilla abim beğenmeyince değiştirelim bunları dedi. Ve macera böyle başladı.  :)
Şimdi aktarabildiğim kadarıyla ve fotoğraflarla destekleyerek pek uygulanmadığını bildiğim tik yenileme yöntemini paylaşmaya çalışacağım.

1)   Mahir Günşıray kaptan ile de Boat show’da muhabbeti geçmişti. İzmir Aliağa’da gemi söküm alanına gidilip tik alınacak!! Bir İngiliz gemisinden çıkma tiklerin varolduğu haberi geldiğinde hemen iş güç bırakılıp :) Atilla abi ile  Aliağa’ya gidildi. Birmanya tiklerinin işimize yarayacak yekpare kısımları yerinde kestirilerek alındı.( 50kg )

(https://i.hizliresim.com/BLp3jv.jpg) (https://i.hizliresim.com/5D5BXq.jpg)


2)   Sıra haftasonu planlamasıyla mevcut tik döşemelerinin kalıplarını almaya gelmişti. Atilla abim benden önce tekneye( İassos’da idi) varmış. Bir konuşma yaptık. O dedi kırtasiyeden kalın karton bul > ben gittim Koçtaş’tan kalın duvar kağıdı bulabildim. Kalın kartonun daha uygun olduğunu sonra anlayacaktım.  ;D)

(https://i.hizliresim.com/oOD1bQ.jpg) (https://i.hizliresim.com/azO6V7.jpg) (https://i.hizliresim.com/W7MdBP.jpg) (https://i.hizliresim.com/7604Oa.jpg)


3)   Kalıp çıkarma sırasında maskeleme bandı şart. Hele duvar kağıdı ile kalıp alacaksanız epeyce ihtiyacınız olacak  :)  > Kalıplar alındıktan sonra bu aşamada pek bir iş kalmıyor. Kalıplara göre aradaki armuz mesafelerinin de hesaplanarak tiklerin kesilmesi gerekiyor. Bu noktada iyi bir planlayıcıya( Atilla abim) ve iyi bir ahşap ustasına ihtiyacınız var.(Tire’de var biliyorum :))
(https://i.hizliresim.com/QVrmAV.jpg)


4)   İşin asıl zor tarafına geliyoruz. Mevcut tiklerin çıkarılması ve zemindeki sika nın kazınarak zımpara yapılması. Çünkü zemin yüzeyinin, kalıp olarak hazırlanıp gelecek tiklerin yapışması için hazırlanması gerekiyor.
(https://i.hizliresim.com/PlLmoN.jpg) (https://i.hizliresim.com/A1RWqp.jpg) (https://i.hizliresim.com/Rn72B6.jpg) (https://i.hizliresim.com/qGoVRD.jpg) (https://i.hizliresim.com/JQom6o.jpg)
Bu konuda şanslıyım gerçekten eşim (Yasemin) bu aşamada çok iş yaptı. Tikleri kaldırıp, zemini kazımak ve zımparalamak bir günümüzü aldı. Oysa ki 3 gün planlamıştık. Eşimin bu denli azimle çalışacağını düşünmemiştim. Atilla abimin de şaşkınlığını telefonda yakalamıştım :D


5)   Kalıplara göre kesilmiş olan tiklerin, hazırlanmış olan zemine yapıştırılabilmesi için; öncelikle İzmir gıda çarşıdan, cam elyaf(1mm) tabaka alındı. Cam elyafın kalıplara göre kesilmesi ardından üzerine tikler yerleştirildi ve armuzları “teackdecking system” ile yapıldı.
(https://i.hizliresim.com/gO3ElQ.jpg) (https://i.hizliresim.com/NZvmYk.jpg) (https://i.hizliresim.com/QVrm1r.jpg) (https://i.hizliresim.com/LbVmoz.jpg) (https://i.hizliresim.com/bBzmjY.jpg) (https://i.hizliresim.com/m2Ymdy.jpg)


6)   Hazırlanmış olan yeni tik kalıpları, bir başka haftasonu planlanması ardından tekneye taşındı.

7)   Tik kalıplarının tabandaki cam elyaf yüzeyine önce primer 206 ve ardından aktivatörü, yumuşak kıl yapısında fırça ile uygulandı.
(https://i.hizliresim.com/MdnmgN.jpg) (https://i.hizliresim.com/azOm2z.jpg) (https://i.hizliresim.com/vj1rnv.jpg) (https://i.hizliresim.com/azOm3z.jpg)


8)   Aynı işlem havuzluktaki zımparalanmış olan zeminlere de asetonla silinmesi ardından uygulandı.
(https://i.hizliresim.com/VrqmaZ.jpg) (https://i.hizliresim.com/Rn723R.jpg)


9)   Her iki yüzeyin de (zemin ve tik tabanları) kuruması ardından maskeleme bantları ile hem tik kalıplarının hem de havuzluktaki zeminlerin etrafı dönüldü. (Maskeleme bandı olarak mavi marine tip olanları tavsiye ederim. Hem yapışkanlığı daha iyi hem de tikleri zemine oturttuktan sonra çıkarması daha kolay oluyor.)

(https://i.hizliresim.com/Rn72QR.jpg) (https://i.hizliresim.com/rOln6m.jpg) (https://i.hizliresim.com/bBzmkZ.jpg)

10)   Havuzluk zeminlerinin maskelenmesi ardından tiklerin oturacağı zemine( sadece zemin kısmına, kenarlara taşmadan) sika uygulanması gerekiyor. Siyah yerine ahşap rengine daha yakın olanını tercih ettik.Uygulama için de Atilla abinin bulduğu ince tırtıklı spatulayı kullandık.
(https://i.hizliresim.com/QVrmay.jpg) (https://i.hizliresim.com/lOamWr.jpg) (https://i.hizliresim.com/4aBXM7.jpg)

11)   Sika sonrasında artık kalıpları yerleştirme zamanı geldi. Kalıplar özenle yerleştirildikten hemen sonra zeminle tam teması sağlayabilmek için belirlenen noktalardan vidalama ile zemine sabitlendi. Vidaların armuz mesafelerinden uygulandığına dikkat ediniz > merak etmeyin daha sonra bu armuzların tamiri kolay oluyor. Çünkü “teackdecking”  , sikanın aksine armuz aralarında homojen bir yüzey oluşturarak tamire izin veriyormuş > Nitekim öyle de oldu  :)

(https://i.hizliresim.com/7605yL.jpg) (https://i.hizliresim.com/8Y4AY1.jpg) (https://i.hizliresim.com/vj1r6r.jpg)


12)   Yaklaşık 24 saat bekledikten sonra, ertesi günün sabahında işe koyulduk. Sabitlemek için kullandığımız bütün vidalar söküldü. Armuz içinden uygunlanan vidaların yerleri 4-5mm’lik iskarpela ve maket bıçağı  ile kesilerek çıkarıldı.Yuvalar fırça ile temizlendi ve aseton ile silindi.
(https://i.hizliresim.com/QVrmPv.jpg) (https://i.hizliresim.com/oODoyQ.jpg)


13)   Zemine çok iyi uyum sağlamış ve yapışmış olan tik kalıplarının çevresindeki “teakcdecking” uygulanacak yüzeyler temizlendi, 100’lük zımpara ile dönüldü. Aseton ile temizlendi.
(https://i.hizliresim.com/0EM9rR.jpg) (https://i.hizliresim.com/VrqmzP.jpg)


14)   Daha sonra hem tiklerin çevresine hem de vidalama yapılan armuz aralıkları tekrar maskeleme bandı ile çevrelendi.
(https://i.hizliresim.com/Rn72pa.jpg) (https://i.hizliresim.com/LbVm8b.jpg)


15)   Sıra “teakcdecking” uygulamasına geldi. Yukarıda belirtmedim ama sosis tabancası kullanılarak uygulandı.  24 saatlik bekleme ardından maskeleme bantları çıkarıldı. Tik yüzeyindeki ve çevresindeki fazlalıklar temizlendi. Artık zımpara zamanı idi ama zaman bitti. Bir başka haftasonu planlanması yapıldı.)
(https://i.hizliresim.com/YgXmpj.jpg) (https://i.hizliresim.com/oODopq.jpg) (https://i.hizliresim.com/QVrmNr.jpg)


16)   Artık son haftasonu diyerek işe başlandı. Zımpara için tüm yüzeylerde önce 80’lik sonra 100’lük zımpara kullanıldı. İtiraf etmeliyim ki zımpara çok tozlu bir iş.Ayrıca gürültüsü de fazla. İassos marinada ses etmediler ama Sığacıkta kesinlikle yaptırmazlar  :)   >> Ama sonuç çok güzel oldu. Havuzluk zemini iyi durumda olduğundan arada onu da zımparalayıp çıkardık. Sonuçta bütünüyle güzel bir görüntüye kavuştu. Kızımıza bir güzellik yaptık.
(https://i.hizliresim.com/jykmag.jpg) (https://i.hizliresim.com/gO3ERQ.jpg) (https://i.hizliresim.com/0EM9ZD.jpg) (https://i.hizliresim.com/kONmD7.jpg)

17) Yaklaşık 3 haftasonu git-gel yaparak tamamladık. Artık İasos'tan ayrılma zamanı ama daha teknenin ismi değişmemişti. Şimdilik yapıştırma usulü de olsa kızımızın yeni ismiyle Teos'a doğru yola çıkmaya hazırız. Küçük kaptanım, kızım Deniz ile...
(https://i.hizliresim.com/LbVm51.jpg) (https://i.hizliresim.com/oODoR2.jpg)

Artık Teos marina A pontondayız...  ;D

Umarım faydalı bir paylaşım olmuştur. Saygı ve sevgiler....



Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Bülent Büyükdağ - 01 Mayıs 2018, 13:44:00
Şahane :)
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Can Deniz <Ercan H> - 01 Mayıs 2018, 13:52:56
Bu kadar olur. Konuyu Atiden biliyordum. Keyifle okudum. Son kısmında Teos A pontondayızı okuyunca döndüm
 arkamda ki pontona yeni gelen teknenin ismini okudum. Bingo, SİRENE
Volkanada hosgeldiniz demis olduk, Heyamola farkı her an her yerde.

Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Mücahit Karabaş - 01 Mayıs 2018, 14:01:01
Volkan Reis Hoş geldiniz.

Çok iyi bir anlatım, bol bol görselle harika bir belgesel ve rehber olmuş. Ellerinize sağlık.  :)xx
Tekneniz, yeni marinanız ve güzel komşularınız hayırlı olsun.  :)
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Volkan Çakır - 01 Mayıs 2018, 14:06:39
Volkan Reis Hoş geldiniz.

Çok iyi bir anlatım, bol bol görselle harika bir belgesel ve rehber olmuş. Ellerinize sağlık.  :)xx
Tekneniz, yeni marinanız ve güzel komşularınız hayırlı olsun.  :)
Teşekkür ederim kaptanım


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Atilla Serdar Erdoğan - 01 Mayıs 2018, 14:26:22
  Çok güzel anlatım olmuş Volkancım ellerine sağlık. Pedestal konsülünde yaptıklarını da başka bir başlıkta bekliyoruz  :). Sağlıkla güzel ailenle keyifli seyirler diliyorum. Teos A ponton çok keyifli efsane olmaya aday oldu,bekleyin geliyoruz ;). Hele bir kaptanı varki  dünya güzeli.
(https://i.hizliresim.com/Z9b4nV.png)
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Niyazi Ağaçdiken - 01 Mayıs 2018, 15:46:52
Elinize sağlık. Büyük emek...
Çok özeniyorum böyle kendi işini kendi görebilen kaptanlara...  :)xx
Detaylı anlatım için ayrıca teşekkürler.
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: O.Utku Uçkan - 01 Mayıs 2018, 15:58:09
Hoş geldiniz :)
A pontonu şenleniyor. :)xx :)xx :)xx
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Tan Kaan Özkan - 01 Mayıs 2018, 15:59:02
Hoş geldiniz ve elinize sağlık
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Âli San - 01 Mayıs 2018, 16:01:55
Çok güzel bir işçilik, gayet bilgilendirici, doyurucu bir anlatım. Teşekkür ederiz. Ellerinize sağlık, güle güle kullanın !  :)xx
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Kamil Kurdoğlu - 01 Mayıs 2018, 17:16:05
Volkan’cığım çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Volkan Çakır - 01 Mayıs 2018, 18:14:12
Yorumlar için çok teşekkür ederim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Erman Yerman - 01 Mayıs 2018, 18:41:41
Volkan reis hoş geldiniz, Sirene hayırlı uğurlu olsun.. çok güzel anşatmışsınız bir çoğumuza örnek olacak harika bir uygulama.
Geçen yıldan beri Aliağa'ya gidip çıkma tik bakmak istiyordum. Birçok kişiden olumsuz görüş alınca vazgeçtim. Bu konuyu da detaylandırabilir misiniz acaba mümkün olduğunca?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Volkan Çakır - 01 Mayıs 2018, 18:54:20
Volkan reis hoş geldiniz, Sirene hayırlı uğurlu olsun.. çok güzel anşatmışsınız bir çoğumuza örnek olacak harika bir uygulama.
Geçen yıldan beri Aliağa'ya gidip çıkma tik bakmak istiyordum. Birçok kişiden olumsuz görüş alınca vazgeçtim. Bu konuyu da detaylandırabilir misiniz acaba mümkün olduğunca?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba ve teşekkür ederim.
Aliağa gemi söküm alanı oldukça büyük. Takip etmek gerek sanırım.
Bir kere gidilip haber bırakılabilir. Ama tik fiyatlandırması oldukça uygun. Biz 50 kg 350 tl ye aldık. Seçerken de ek yerleri mümkünse olmayan ya da ara mesafeleri uzunca , ağacınboyuna kesim yapılmış olanları seçmek gerek sanırım. Atilla abi daha fazla bilgi verecektir sanırım. Ne de olsa işin ustası o



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Murat Erciyes - 01 Mayıs 2018, 19:47:22
Müthiş olmuş. Bravo
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Kemal Gündüz - 01 Mayıs 2018, 21:07:08
Hoş geldiniz
Süper bir iş çıkmış. Atilla Reis boş zamanlarında doktorluk yapıyor galiba . Teknesini yaparken izlediği çok meşakkatli ama teknik manada doğru çalışmaları hatırlıyorum. Mükemmel olmuş herşey. Bugün tekne alan bir arkadaşıma bot ve motor bakmaya gittik. Ona Atilla Reis'in highfield botta yaptığı çalışmayı anlattım ve aynısını uygulamayı denemesini tavsiye ettim. Böyle paylaşımlar tadından yenmiyor. Çok sağolun
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu - 01 Mayıs 2018, 22:59:28
Tebrikler, elinize sağlık, güzel paylaşımlar içinde teşekkürler.
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Serkan Güvenen - 02 Mayıs 2018, 08:49:41
Hoş geldiniz ,

Cidden çok güzel çalışma olmuş .
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Öcal Turan - 02 Mayıs 2018, 11:38:12
Çok güzel olmuş tebrikler ve hoş geldiniz.
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Atilla Serdar Erdoğan - 02 Mayıs 2018, 13:23:49
Volkan reis hoş geldiniz, Sirene hayırlı uğurlu olsun.. çok güzel anşatmışsınız bir çoğumuza örnek olacak harika bir uygulama.
Geçen yıldan beri Aliağa'ya gidip çıkma tik bakmak istiyordum. Birçok kişiden olumsuz görüş alınca vazgeçtim. Bu konuyu da detaylandırabilir misiniz acaba mümkün olduğunca?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

   Tikler Aliağa gemi sökümde  1930 yapımı bir İngiliz teknesinin küpeştesinden çıkan ağaçlardı.15*10 1 metreden 3metreye kadar farklı boyda küpeşte olarak kullanılan ağaçlardı. Çok temiz ve güzellerdi hemen hiç fire vermediler. Sadece 120 cm de bir bağlantı delikleri vardı,o bölümleri de kesip tarttılar zaten. İlk partiden sonra çıkan ağaçları görünce kalanları almadığıma pişman oldum. Tekrar gittiğimde pek birşey kalmamıştı zaten. Şu anda bolca iroko var. Böyle tik 3-5 yılda bile zor diyorlar oradaki sökümcüler
   Bu arada primer olarak ağaçlara da (yapışma yüzeylerine )mutlaka 290 primer kullanmak gerekiyor. Ağacın ileri dönemde nem almasını önlüyor. Ancak teakdecking armuz kullanımında çıtanın yanal yüzeylerine yani armuzu yapıştığı yüzeylere primer kullanılmıyor.
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Mehmet Atay - 02 Mayıs 2018, 14:36:54
Elinize sağlık.
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Bülent Büyükdağ - 02 Mayıs 2018, 22:44:18
Atillacım, geçen Erol bir plastik benzeri malzeme gösterdi. İstediğin şekli şemali verebileceğin, Yanmaz kavrulmaz leke tutmaz filan. O malzemeyi hiç inceleyebildin mi, önerir misin?

Adını sorma
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Atilla Serdar Erdoğan - 02 Mayıs 2018, 22:53:47
Tik döşeme yerinemi?Suni tik veya o tarz birşeymi ?
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Mehmet Erem - 07 Mayıs 2018, 11:54:48
Haftasonu Lotus'un kokpitinde bulunan tikler ile ilgili biz de bayağı bir iş yaptık.
Bu konuda Atilla ağabey'in desteklerine özellikle teşekkür ederim, baştan...

Anladığım kadarıyla bizim tikler sonradan tamir görmüş.
Sanırım çoğu değiştirilmiş, en az 15 yıllık idiler.
Et kalınlığı 9 mm. Birçok yerde aradaki sikalar bozulmuş sadece %10 gibi bir bölümünde zeminden kalkma bulunuyordu.
Maket bıçağı ile tiklerin yanağına gelen bölüme kesik atıp, sikaları sıyırmak için özel ürettiğimiz alet ile derzleri kaldırdık. Bahsi geçen özel alet, rulo sapına kaynatılmış 5 mm kalınlığında elmas torna ucu.
Bu iş için Fein'in ürettiği bir de bıçak var ama bana elle yapmak daha kolay geldi. Fein işine girşmedik. Bunda sevgili Fein firmasının bıçak için 300 TL istemesinin de payı yok değil ))

Aynı alet ile derz aralığının derinliğini ayarlamak ve derinleştirmek de çok kolay. Bu iş için düşündüğümüz formika taşlama olarak bilinen yüzey frezelerine gerek kalmadı.

Zeminden kısmen ayrılmış olan tikleri tamamen kaldırdık. Kaldırma esnasında kalın yüzeyli olan keseri aralığa sokup, ilerletip, kalan yapışkanları maket bıçağı ile kesmek en kolay yöntem. Bu sayede neredeyse hiç kayıp vermeden tüm tikleri (toplam 20 adet) aynen kullandık.

Hem yüzeyde hem de aralıklardaki tüm sikaları tamamen temizlemek şart.
Diğer tüm boya işlerinde olduğu gibi, iyi boya yapmanın sırrı zemin hazırlığında yatar! mantığından bizim işte hazırlık 3 gün, sikayı çekmek sadece 2 saat sürdü ))

Eski tikleri yüzeye yapıştırmak için 290 (siyah sikanın) primerini tiklerin arka yüzlerine sürdük. Fiberglas zemini iyice tozdan arındırıp, (biz aseton kullanmadık) süreceğimiz 298'e (kahverengi) uygun primeri (siyah renk) sürdük. Bize çok az lazım olacağı için perşembe pazarında arkadaş boyada açık olarak 50 ml kadar aldık. Fazla fazla yetti.

Primerlerin kuruması için 15 dk bekledik.
Sosis ile satılan 298'i sosis tabancası ile sürdük.
Delikli mala kullanmak iyi oluyor.

Bu arada sosis tabancalarından da bahsedeyim. Piyasada 3 farklı tip var. Bir tanesi kaliteli yaklaşık 150 TL civarı, İngiliz malı. Çin malı olan 25 TL'ye bile bulmak mümkün. Biz küçük bir alana uygulayacağımız için en pahalısını almadık. Elektrikli olanlar da varmış, Sağolsun Ahmet Kabaali tedarik edecekti ama manuel olarak hallettik...

Asıl soru  tikleri zemine yapıştırmak. Üzerine ağırlık filan koyarak yapıştırmak pek kolay bir şey değil.
Biz aralıklardan vida atarak kapaklara yapıştırdık.
Delmek istemediğimiz yerde ise geniş bir inşaat kalasını, sabit bir çıkıntıdan destek alarak işkence ile sıktık. Geniş kapaklar için uzun kollu işkenceler mevcut. Bunlar da kullanılabilir.
Tek bir ağaç vidasının 70 kg kurşun ağırlıktan daha büyük basınç uyguladığını görmek insanı şaşırtıyor, haliyle ))

Bir gün kaldı.
298'i baskı ile sıkarken fazlasının etrafından çıkacağını ve varsa yüzeydeki ağırlık, kalas vb ne varsa yapışacağını unutmamak lazım. Araya yerleştirilen bir naylon sökme sırasında hayat kurtarıyor.

Kururudktan sonra bu 298 fazlalarını da tekrar temizleyip, etrafı maskeledik ve siyah sikaları çektik.
Biz de bu iş için teak decking kullandık.
Sosislerin tanesi 25 Euro+KDV. Ama primer kullanılmadığı için düşünüldüğü kadar pahalı olmuyor.
Sosisleri sonuna kadar sıkıp tüketmek lazım. Bitmemiş sosisi tabancadan çıkartmak zor iş.

Zeminde sıyırmak için patates çok iyi bir ürün. Hep ıslak kaldığı için kolaylıkla sıyrılıyor.
Diğer bir alternatif pril ile ıslatılmış "insan parmağı" )))

Sikaları hem Teak Decking hem de 298'i akşam saatlerinde sıktık.
Sıkma kolaylığı için webasto önünde ısıtmak çok işe yarıyor.

Bu tip ürünlerin SKT veya Üretim Tarihine özellikle dikkat edilmeli.

Siyah sikaları çekerken sadece çerçeveye, fibere gelen kenara maskeleme bandı kullandık.
Ama bu bantları sökmeyi ertesi bıraktık. Bu doğru değilmiş.
Sikalar dıştan içe kuruyor.
Zımparaya girişmeden önce mümkün olduğu kadar çok beklemekte yarar var.
Biz 48 saatte zımparaladık.
 
Önce ağır spiral ile sonrada egzantrik ile temizledik.
60 kum ile baştan girip sonrasında 80 ve 120 kum yaptık.

Netice itibarıyla, mükemmel olmadı ama bana göre fena değil.
Malum, "en iyi,iyinin düşmanıdır"  )))
 
 



Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Atilla Serdar Erdoğan - 07 Mayıs 2018, 12:10:43
Ellerine sağlık,resim isteriz :)
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Bülent Büyükdağ - 07 Mayıs 2018, 14:15:21
Evet isteriz. Bir de sırf dolgu çalışanınız olmadı mı?
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Mehmet Erem - 07 Mayıs 2018, 15:41:19
3 sene kadar önce sırf dolgu yaptım sikaflex kullanarak.
Kalkmış tiklerde zaten işe yaramıyor.
Sikaflex marka olarak ek yapmaya pek müsade etmiyor
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Erman Yerman - 07 Mayıs 2018, 17:16:36
Hemen küçük bir soru:
Sikaflex mi yoksa Dyson mu tercih ederdiniz?
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Bülent Büyükdağ - 07 Mayıs 2018, 17:18:32
3 sene kadar önce sırf dolgu yaptım sikaflex kullanarak.
Kalkmış tiklerde zaten işe yaramıyor.
Sikaflex marka olarak ek yapmaya pek müsade etmiyor

Tikler sağlam Merem. (Gördüğünüz gibi ben halen tik sohbeti yapıyorum)
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Mehmet Erem - 07 Mayıs 2018, 17:29:26
Biz Teak Decking kullandık. Düzgün kullanılır primerlerine dikkat edilirse Sikflex de gayet başarılı. Dyson tecrübem yok, hiç yapmadım...
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Atilla Serdar Erdoğan - 07 Mayıs 2018, 21:32:39
Hemen küçük bir soru:
Sikaflex mi yoksa Dyson mu tercih ederdiniz?
   Aman ha Erman reisim düşünmeyin bile.
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Erman Yerman - 08 Mayıs 2018, 08:34:13


Hemen küçük bir soru:
Sikaflex mi yoksa Dyson mu tercih ederdiniz?
   Aman ha Erman reisim düşünmeyin bile.

Atilla reisim teşekkür ederim.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Kemal Gündüz - 11 Ekim 2018, 14:57:07
Elinize sağlık, çok güzel olmuş


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Başlık: Ynt: HAVUZLUK TİK YAPIMI (FARKLI BİR UYGULAMA)
Gönderen: Volkan Çakır - 11 Ekim 2018, 17:01:01
Teşekkür ederiz Kemal kaptanım